S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

Direkt S24 serisi hayal kırıklığı bence kamerada. Nisan ayinda ve mayıs ayinda (sadece 1 guncelleme de olabilir) buyuk guncellemeler yayinlanacagi ve ozellikle S24 Ultra uzerinde kamera gelistirmeleri olacağı söyleniyor. Ama yine de pek bir şey beklememek lazim. Sensorler bir onceki S23 serisiyle ayni neredeyse. Samsung'un kafa gidik bu aralar galiba. S24 serisini hangi kafayla yapti merak ediyorum. Ayni şey A55 icinde gecerli. Yillardir Pixel telefonlarda olan kesintisiz guncelleme olayini A55'e getirmis S24 boyle bir ozellige su an sahip degil.

Değerli hocam yorumlarınızı okuduktan sonra bende size bir soru sormak istiyorum. Kamera açısından bir telefon almak istiyorum bütçem 40K. Gönlüm S24 Ultradan yana ama gel gelelim ki bütçemi aşıyor. Ya S24 ya da S24 Plus alabilirim ama onlarla ultrada kamera açısından çok fark var mı Zoom dışında bilmiyorum açıkçası. Farklı modellerde önerebilirsiniz bu arada
 
Değerli hocam yorumlarınızı okuduktan sonra bende size bir soru sormak istiyorum. Kamera açısından bir telefon almak istiyorum bütçem 40K. Gönlüm S24 Ultradan yana ama gel gelelim ki bütçemi aşıyor. Ya S24 ya da S24 Plus alabilirim ama onlarla ultrada kamera açısından çok fark var mı Zoom dışında bilmiyorum açıkçası. Farklı modellerde önerebilirsiniz bu arada
S24 ile S24 Plus arasinda kamera farki yok ayni sensorleri kullaniyorlar. S24 Ultra ile arasında dev gibi bir fark olamaz ancak yine de muhtemelen hissettirecek bir farklari vardır. YouTube uzerinden testler varsa bakin sizin karariniz benim yorumumundan daha önemli. 40K civarina baska alinabilecek cihaz oldugunu sanmiyorum. Eger 48000 TL civarina cikarsaniz S23 Ultra var ve cidden iyi bir secim olur o fiyata. Onun disinda iPhone 15 var 52000 civarina duz S24 modellerine gore biraz daha iyi kamera performansi var benim gordugum kadariyla ancak o kadar cikarsan S23 Ultra var zaten ve kamerada 15'e gore daha iyi. Asiri fotograf çekiminiz yoksa duz S24 modelleri sizi mutlu eder ancak cikabiliyorsaniz S23 Ultra oneririm.
 
S24 ile S24 Plus arasinda kamera farki yok ayni sensorleri kullaniyorlar. S24 Ultra ile arasında dev gibi bir fark olamaz ancak yine de muhtemelen hissettirecek bir farklari vardır. YouTube uzerinden testler varsa bakin sizin karariniz benim yorumumundan daha önemli. 40K civarina baska alinabilecek cihaz oldugunu sanmiyorum. Eger 48000 TL civarina cikarsaniz S23 Ultra var ve cidden iyi bir secim olur o fiyata. Onun disinda iPhone 15 var 52000 civarina duz S24 modellerine gore biraz daha iyi kamera performansi var benim gordugum kadariyla ancak o kadar cikarsan S23 Ultra var zaten ve kamerada 15'e gore daha iyi. Aşırı fotograf çekiminiz yoksa duz S24 modelleri sizi mutlu eder ancak cikabiliyorsaniz S23 Ultra oneririm.

Peki S23 Konusunda yurt dışı almamı önerir miydiniz. Ve S24 de olan Al özellikleri S23 Ultra serisine de gelir mi sizce
 
Peki S23 Konusunda yurt dışı almamı önerir miydiniz. Ve S24 de olan Al özellikleri S23 Ultra serisine de gelir mi sizce
Yurt disi hakkında cok bilgim yok o konu hakkinda sorulariniz icin konu acin ancak uyguna geliyorsa alinabilir. AI ozellikleri ya bu ay sonunda ya da Nisan ayi basinda OneUI 6.1 ile S23 serisine de gelecek.
 
Yurt disi hakkında cok bilgim yok o konu hakkinda sorulariniz icin konu acin ancak uyguna geliyorsa alinabilir. AI ozellikleri ya bu ay sonunda ya da nisan ayi basinda One UI 6.1 ile S23 serisine de gelecek.

Peki bütün hepsi mi gelecek belli mi bu konuda
Ve kamera konusunda S24 Ultra ile arasında çok fark var mı?
 
Birisi diğerinden teknik olarak daha iyi görünse de biraz da keyif işi. Değişiklik olsun, alışma sorunu çekmem derseniz, mesleki anlamda kullanacağınız bir cihaz değilse neden Iphone almayasınız.
 
Çok fazla kağıt üstü kıyaslama dönmüş. Bu iki cihaz genel toplamda biri diğerinden belirli derecede üstün denemeyecek kadar yakınlar, bazı konularda biri daha iyi. Tek tercih kriteri kullanıcı deneyimi olur, hangisini kullanmanın daha keyifli olacağına da sadece siz karar verebilirsiniz. Tasarımlarına bakın, elinize alın, S-Pen sizin için artı mı, yapay zeka olayı sizin için kullanışlı olur mu, ekosistem tercihi olur mu vs. bunlara bakın, yazılım tarafında iOS vs Android seçimini de sadece siz yapabilirsiniz.

Bunun dışında somut faktörler belli, bütçe. Uzun zamandır Note 8 kullanmışsınız, yine alır uzun yıllar kullanırım derseniz ikinci el değerinin sizin için önemi olmayabilir. Boş yere 1 iyi telefon parası fazladan verdiğinizle kalabilirsiniz 15 PM için. Ben alırım 1-2 yeni seri sonrası yükseltirim derseniz ise iPhone daha mantıklı, 2 çeşit genel amiral cihaz kullanım şekli var zaten. Artık yazılım bakımından uzun ömürlülük işi de fark etmiyor. OneUI da başka bir seviyede Samsung desteği de.
 
Evet muhtemelen hepsi gelecek. Kamera konusunda cok fark yok 10x zoom kamerasi 5x oldu ve cozunurluk artti. Onun disinda benzerler S24 Ultra bir tik daha iyi sadece.
Soyle atayim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Arkadaşlar Samsung fark atıyor diye iyi olmuyor. Şöyle düşünün 165 Hz'lik monitörde RTX 4090 var diğerinde 3060 var. Aradaki fark ne? Yok. Neden? Çünkü aradaki fark işine yaramaz. Ama IPhone'nin yazılımı olsun, kullanımı oldun Samsung'dan kat be kat daha iyi.

Değil dostum S23 Ultra da kullandım 15 Pro Max de ikisinin arasında da fark hissedemedim artık telefonlar çok güçlüler. Elimdeki XS ile S10 bile kasmıyorken bunca güçlü telefonların kullanımı arasında fark var demek komik kalıyor.
 

Geri
Yukarı