Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Yaptırımlar yüzünden bu işin faturası nedeniyle biz Bugatti Divo parasını BMW'ye yatırdık, hangisi daha zararlı oldu?Son kasa BMW fiyatını Şahin'e yatırır mıydın?
Politika nedir haberi olmayan bir hükümet tarafından yönetilen her ülke gibi kendi iç işlerinde yaptığın politikayı dışarıda uygularsan tokadı yersin. Doğru. Dedim ya ardımın bir lobu büyüklüğündeki ülkeler kadar bile lobi faaliyeti yürütecek beceri yok, o kadar itibar bile kalmadı. Düzgün bir dış politika ile bu itibarın bir kısmını orta vadede geri kazanma şansı varken bu S-400'leri aldığımız gün o tren kaçtı.Ancak bizim gibi yönü batıya çevrili ülkede ve sürekli dışlanan çocuk olan bir ülkede gidip de en büyük düşmanından bu harikulade sistemi alırsan tokat yersin tabii ki onlardan. Bize de olan bu.
Bizim bu düzeyde aviyonik ve motor çalışmalarımız vardı da mı vermediler? Bu işleri 100 yıldır yapan ülkelere mi devredersin yoksa bize mi? Doğru düzgün tecrübe, know-how sahibi değilken bize neden bu kritik görevleri versinler?Yahu adamlar F-35'i geç, A-400M'de bile sana bir şey vermediler be. Motor önemliyken, aviyonik önemliyken bize dediler ki git sen uçağın kaportasıyla uğraş.
Hocam radarın o menzilleri deniz seviyesindeki maksimum menziller. Bizim gibi coğrafi şekillerin çok olduğu ülkelerde o menziller bayağı bir düşecektir kaldı ki bu sistem katmanlı bir radar ağına entegre olamayacağından verimlide olamayacaktır. 600 km menziller PESA gibi bir radarda çok büyük menziller değil hocam. Tek vericili eski bir sistem ve bozulduğunda radar devre dışı kalıyor. Daha önceki konularda çok bilmiş bir arkadaşa dediğim gibi bizim hava savunmadan çok BF savunmasına ihtiyacımız var. NATO ne kadar berbatsa Ruslar iki kat daha berbat. Libya, Suriye gibi yerlerde çıkarlarımız tamamen ters. Stand Alone çalışmasının en kötü yanına örnek olarak Libya ve Suriye'de vurulan Pantsir'leri gösterebiliriz, Pantsir gibi bir sistemi Rusya öyle bir anlattı ki uçanı kaçanı vuracak bir sistem gibi gösterdi ama hala CLOS gibi çağ dışı bir güdümlemeye sahip füzelerle keklik gibi avlandılar. İsrail her EH uyguladığında CLOS güdümlemesine sahip Pantsir füzelerini ayı oynatır gibi oynattı. Günümüz harbinde ağ destekli harp olmazsa olmaz üstüne birde EH teknolojisinin geliştiğini düşünürsek PESA gibi bir radara sahip sistem çok kırılgan olabilir. S-400 katmanlı bir sistem olsaydı bir nebzede sevineceğimiz bir şey olurdu ama maalesef olamayacağı için çok düşük verimlerle çalıştırmayı göze alacağız. Bana göre S-400 tamamen siyasi bir alım, Amerika'ya Patriot vermedi diye sitem göstergesi olarak S-400 aldık.Yunanistan'a verilen S-300 entegre değildi. Bizim bütün filolar o S-300'den defalarca kilit yedi. Bundan haberin var mıydı? Entegre edilmemesi sistemin çöp olduğu/olacağı anlamına gelmiyor.
S-400'ün özelliklerine bakılırsa +/-600 km menzilde füzeler de olmak üzere +/-300 hedefi izleyip neredeyse 100 küsur tanesine aynı anda kilit atabildiğini görürsünüz. NATO erken uyarı sistemi denilen şey NATO üyesi ülkelerin radar ağlarından alınan bilgilerin online paylaşıldığı bir ağdır. Bu erken uyarı sistemleri günümüz için değil, Soğuk Savaş döneminde SSCB'den gelecek bir sürü ICBM'yi tespit etmek içindi.
Entegre lafını duydunuz ya, entegresiz sistemin çöp olduğunu falan da yazmıştınız farklı konulara. Ne diyeyim ben daha size.
Yerli uçak konusu farklı bir mevzu. Onu neden bu konuya katıyorsun? Ayrıca ne demişim ben onun hakkında?
Aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önüme sunma. Aynı şeyleri farklı kelimelerle yazıp yazıp duruyorsun. Daldan dala atlıyorsunuz, ne dediğinizi kendiniz biliyor musunuz merak ediyorum.
Dün gece de yıllardan beridir NATO sistemlerine aşina olan ekibin eğitimi neden bu kadar uzadı diye tartışmaya giriyordu biri. Ona da cevabını verdim. Çok basit sanıyorsunuz sanırım siz bu eğitimleri. Hayatınızda hiç bir uçağın, kompleks bir sistemin baştan aşağı eğitimi aldınız mı? Ben aldım, empati yapabiliyorum bu yüzden. Bu ettiğiniz laflara aldığınızı da düşünmüyorum da, neyse.
Edit: O linkleri gönder de laflarımı nasıl çarpıttığını bütün millet görsün. NATO'dan çıkmamız gerektiğine dair 1 kelime etmemişim, bana NATO'dan çıkmamızı söylüyormuşum gibi göstermişsin. Ne diye vakit harcayıp tartışmaya giriyorsam hala, görünen köy kılavuz istemiyor.
Yunanistan'a verilen S-300 entegre değildi. Bizim bütün filolar o S-300'den defalarca kilit yedi. Bundan haberin var mıydı? Entegre edilmemesi sistemin çöp olduğu/olacağı anlamına gelmiyor.
S-400'ün özelliklerine bakılırsa +/-600 km menzilde füzeler de olmak üzere +/-300 hedefi izleyip neredeyse 100 küsur tanesine aynı anda kilit atabildiğini görürsünüz. NATO erken uyarı sistemi denilen şey NATO üyesi ülkelerin radar ağlarından alınan bilgilerin Online paylaşıldığı bir ağdır. Bu erken uyarı sistemleri günümüz için değil, Soğuk Savaş döneminde SSCB'den gelecek bir sürü ICBM'yi tespit etmek içindi.
Entegre lafını duydunuz ya, entegresiz sistemin çöp olduğunu falan da yazmıştınız farklı konulara. Ne diyeyim ben daha size.
Yerli uçak konusu farklı bir mevzu. Onu neden bu konuya katıyorsun? Ayrıca ne demişim ben onun hakkında?
Aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önüme sunma. Aynı şeyleri farklı kelimelerle yazıp yazıp duruyorsun. Daldan dala atlıyorsunuz, ne dediğinizi kendiniz biliyor musunuz merak ediyorum.
Dün gece de yıllardan beridir NATO sistemlerine aşina olan ekibin eğitimi neden bu kadar uzadı diye tartışmaya giriyordu biri. Ona da cevabını verdim. Çok basit sanıyorsunuz sanırım siz bu eğitimleri. Hayatınızda hiçbir uçağın, kompleks bir sistemin baştan aşağı eğitimi aldınız mı? Ben aldım, empati yapabiliyorum bu yüzden. Bu ettiğiniz laflara aldığınızı da düşünmüyorum da, neyse.
Edit: O linkleri gönder de laflarımı nasıl çarpıttığını bütün millet görsün. NATO'dan çıkmamız gerektiğine dair 1 kelime etmemişim, bana NATO'dan çıkmamızı söylüyormuşum gibi göstermişsin. Ne diye vakit harcayıp tartışmaya giriyorsam hala, görünen köy kılavuz istemiyor.
Sol kanattan fırtına gibi gelen ercan mükemmel bir orta açtı, kafa ve gooool. Harikasınız çocuklar!.
Evet, arkadaş tek cümleyle milyar dolarlık sistemleri çöp oğlu çöp ilan etti. Konu kapandı, dağılabiliriz.bazı kategoriler için mülakat yapılmalı, evet evet güzel fikir bence.