Sadece diyetle 15 kilo verilir mi?

Kullanmaya başlamadım henüz internetten bir tane almak şart oldu.

Tabii ki hocam dalga konusu olmuştum kilo verip spor yapmama rağmen sırtımdaki çatlaklardan dolayı ben bedende üstümü değiştirirken 3-4 yıl önce.

Teşekkürler. Evet sabahlari yürüyüşe çıkacağım ve diyetisyenin verdigi listeyi uygulayacağım.
Ne demek. Ayrıca şöyle düşünün bir kasanız olsun her yaptığınız egzersiz size puan olarak dönüyor küçük büyük fark etmez. Bunuda üşendiğiniz zamanlarda aklınıza getirebilirsiniz. Kendim o şekilde yapıyorum. Bazen yürüyüş yapmaktan sıkılınca evde diğer kullanıcılarında dediği gibi youtube'dan hareketlere bakarak o şekildede spor yapabilirsiniz. Ben yatmadan önce squat yapıyorum. Sabaha daha dinç kalkıyorum. Şimdi kaç squat yapıyorsun diyeceksin ama sağlıklı bir şekilde yapmadığım için yazmak istemiyorum. Şöyle diyebilirim squat yapmaktan artık yorulduğumda kalp ritmim çok yüksekliyor ve zaten bu süre zarfında iyide terlemiş oluyorum. Normal 15 tekrar 3 set şeklinde sayılar bana bu kadar abarttığım için yaklaşık 1 2 dakikada yapıyorum. Tabi sorucaksın niye bu kadar abartıyorsun diye spor salonuna gitmeye üşendiğim için evdede ağırlık olarak çok fazla imkanım yok ve yer daraltıyor diye alet alamıyorum. O yüzden bende çok tekrar yapıyorum. Eksilerine gelecek olursak diz kapaklarıma yük biniyor. Evet ileride bunun acı sonuçları büyük ihtimal olacak. Ama işleyen demir pas tutmaz diye umut ediyorum. Bir de son 1 2 yıl içinde ağrı eşiğim artığı için benim için çok sıkıntı yok gibi duruyor. Ama benim kadar abartmanızı tavsiye etmiyorum. Ortalama yatmadan önce 30 50 dakika arasında squat yapapıyorum benim tekrar sayılarım daha fazla oluyor. ama set sayım benzer oluyor. Dinlenme aralığıda 3 4 dakika oluyor genellikle. Not bu duruma 1 günde gelmedim 1 yılda anca bu kadar yapabilecek duruma geldim. Bir anda bu kadar yormayın yürüyecek haliniz kalmaz.

Ne demek. Ayrıca şöyle düşünün bir kasanız olsun her yaptığınız egzersiz size puan olarak dönüyor küçük büyük fark etmez. Bunu da üşendiğiniz zamanlarda aklınıza getirebilirsiniz. Kendim o şekilde yapıyorum. Bazen yürüyüş yapmaktan sıkılınca evde diğer kullanıcılarında dediği gibi YouTube'dan hareketlere bakarak o şekilde de spor yapabilirsiniz. Ben yatmadan önce squat yapıyorum. Sabaha daha dinç kalkıyorum. Şimdi kaç squat yapıyorsun diyeceksin ama sağlıklı bir şekilde yapmadığım için yazmak istemiyorum. Şöyle diyebilirim squat yapmaktan artık yorulduğumda kalp ritmim çok yüksekliyor ve zaten bu süre zarfında iyi de terlemiş oluyorum. Normal 15 tekrar 3 set şeklinde sayılar bana bu kadar abarttığım için yaklaşık 1 2 dakikada yapıyorum. Tabii soracaksın niye bu kadar abartıyorsun diye spor salonuna gitmeye üşendiğim için evdede ağırlık olarak çok fazla imkanım yok ve yer daraltıyor diye alet alamıyorum. O yüzden bende çok tekrar yapıyorum. Eksilerine gelecek olursak diz kapaklarıma yük biniyor. Evet ileride bunun acı sonuçları büyük ihtimal olacak. Ama işleyen demir pas tutmaz diye umut ediyorum. Bir de son 1 2 yıl içinde ağrı eşiğim artığı için benim için çok sıkıntı yok gibi duruyor. Ama benim kadar abartmanızı tavsiye etmiyorum. Ortalama yatmadan önce 30 50 dakika arasında squat yapapıyorum benim tekrar sayılarım daha fazla oluyor. Ama set sayım benzer oluyor. Dinlenme aralığıda 3 4 dakika oluyor genellikle.

Uyku düzeni çok önemli, unutmamak lazım. Yakın zamanda yaklaşık 1 ay çok düzenli mükemmel bir spor dönemindeydim, uyku düzeni olan biri değilim uyuyamıyorum. Ama ona rağmen kendimi zorlayıp uyuyordum, bir gün uyku düzenim bir bozuldu, tüm 1 ayım boşa gitti.

Teşekkürler. Evet sabahlari yürüyüşe çıkacağım ve diyetisyenin verdigi listeyi uygulayacağım.

Diyetisyen yerine bence ilk önce kendiniz konu hakkında bilgi sahibi olun çünkü çok zor bir şey değil, kalori dengesini kurmak ve uygun besinleri almak gerekli. Ama maalesef çoğu diyetisyen besinlerle ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Fazla kiloya sahip olduğunuz zaman insülin direnciniz oluşuyor, insülin direnci olduğunda ise yağ yakma süreci zorlaşabiliyor, karaciğeriniz yağlanabiliyor. Diyetisyenler ise size en basitinden beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği önererek sözde "sağlıklı" alternatiflerden bahsediyor ama ikisi de kan şekerinizi arttırarak insülin dalgalanmasına ve insülin direncine sebebiyet veriyor. Çok basit gibi geliyor olabilir ama insan cinsiyet hormonları olmadan bile yaşayabilirken insülin olmadan yaşayamaz, çok önemli bir hormon. Diyetisyenlerin ise insülinin hakkında sadece hücrelere enerji sağlamasından başka bir şey bildiğini düşünmüyorum. Kısaca gidecekseniz bile bence önceden bir temel bilginiz olsun. İnsülin en basitinden bir örnek.

Diyetisyen yerine bence ilk önce kendiniz konu hakkında bilgi sahibi olun çünkü çok zor bir şey değil, kalori dengesini kurmak ve uygun besinleri almak gerekli. Ama maalesef çoğu diyetisyen besinlerle ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Fazla kiloya sahip olduğunuz zaman insülin direnciniz oluşuyor, insülin direnci olduğunda ise yağ yakma süreci zorlaşabiliyor, karaciğeriniz yağlanabiliyor. Diyetisyenler ise size en basitinden beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği önererek sözde "sağlıklı" alternatiflerden bahsediyor ama ikisi de kan şekerinizi arttırarak insülin dalgalanmasına ve insülin direncine sebebiyet veriyor. Çok basit gibi geliyor olabilir ama insan cinsiyet hormonları olmadan bile yaşayabilirken insülin olmadan yaşayamaz, çok önemli bir hormon. Diyetisyenlerin ise insülinin hakkında sadece hücrelere enerji sağlamasından başka bir şey bildiğini düşünmüyorum. Kısaca gidecekseniz bile bence önceden bir temel bilginiz olsun.

Kesinlikle katılıyorum, ne zaman spor yaptıysam kendi beslenmemi kendi sporumu kendim belirledim. Her zaman da faydasını gördüm. Sizin vücudunuzu sizin nefsinizi sizden iyi kimse bilemez.

Diyetisyen yerine bence ilk önce kendiniz konu hakkında bilgi sahibi olun çünkü çok zor bir şey değil, kalori dengesini kurmak ve uygun besinleri almak gerekli. Ama maalesef çoğu diyetisyen besinlerle ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Fazla kiloya sahip olduğunuz zaman insülin direnciniz oluşuyor, insülin direnci olduğunda ise yağ yakma süreci zorlaşabiliyor, karaciğeriniz yağlanabiliyor. Diyetisyenler ise size en basitinden beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği önererek sözde "sağlıklı" alternatiflerden bahsediyor ama ikisi de kan şekerinizi arttırarak insülin dalgalanmasına ve insülin direncine sebebiyet veriyor. Çok basit gibi geliyor olabilir ama insan cinsiyet hormonları olmadan bile yaşayabilirken insülin olmadan yaşayamaz, çok önemli bir hormon. Diyetisyenlerin ise insülinin hakkında sadece hücrelere enerji sağlamasından başka bir şey bildiğini düşünmüyorum. Kısaca gidecekseniz bile bence önceden bir temel bilginiz olsun. İnsülin en basitinden bir örnek.

Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba kendimi cok kilolu goruyorum diyetisyene gitmek istiyorum fakat okula giderken yapabilir miyim bilmiyorum. yaz tatilinde diyetisyene gitmeyi düşünüyorum ama spora gidemem cunku gidebilecegim kimse yok sadece diyetle 3 ayda 15kilo verebilmem mümkün mü spora gitmedigim icin sarkma olur mu?
123.3 kilodan sadece diyet ve yürüyüş ile 86 87 kiloya düştüm sadece listeyi uygula yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı