Sağlık meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi?

Adem Hamza

Picopat
Daha fazla  
Selamlar şu anda 8.sınıfım. Derslerim fena değil hep 80-90 ama hep son gün az bir şey çalışarak alıyorum notları. Dersre dinlediğim bana yetiyor. Neyse LGS'den pek bir umudum yok OBP ile bir liseye gitmek istiyorum. Daha erken belki ama hangi liseye gideceğim çok kararsızım. Normalde sağlık meslek istiyordum önü açık diye ama internette biraz baktığımda herkes sakın gitme, çok kötü gibi şeyler yazıyorlar ayrıca sanırsam üniversite okumadan işe girebiliyoruz herhalde ki benim için çok güzel çünkü üniversite okumayı düşünmüyorum. Anadolu liseside olabilir emin değilim. Anadolu okursam ileride ne gibi meslekler edinebilirim? Kısaca Anadolu mu? Sağlık meslek mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık meslek okuma illa meslek lisesi diyorsan elektrik, bilgisayarla alakalı bölümleri olan meslek liselerine git. Sağlık mesleğin önü açık değil lisedeyken stajyer parası bile vermezler hastanelerde çalışamazsın üniveriste diploması istiyorlar eskiden sağlık meslekten mezun olunca çalışabiliyordun şuan değil.

Selamlar şu anda 8.sınıfım. Derslerim fena değil hep 80-90 ama hep son gün az bir şey çalışarak alıyorum notları. Dersre dinlediğim bana yetiyor. Neyse LGS'den pek bir umudum yok OBP ile bir liseye gitmek istiyorum. Daha erken belki ama hangi liseye gideceğim çok kararsızım. Normalde sağlık meslek istiyordum önü açık diye ama internette biraz baktığımda herkes sakın gitme, çok kötü gibi şeyler yazıyorlar ayrıca sanırsam üniversite okumadan işe girebiliyoruz herhalde ki benim için çok güzel çünkü üniversite okumayı düşünmüyorum. Anadolu liseside olabilir emin değilim. Anadolu okursam ileride ne gibi meslekler edinebilirim? Kısaca Anadolu mu? Sağlık meslek mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Kesinlikle Anadolu meslek ve saglık meslek daha çok üniversite okumayip direk lise diplomam olsun işe gireyim demek isteyenler için meslek lisesinde okuyorum ve çok pişmanım kesinlikle Anadolu'yu tercih ederdim.

Sağlık meslek okuyan birkaç arkadaşım vardı ve şöyle bir durum var. 11-12. sınıfta temel derslerden kısıp sağlık derslerine ağırlık baya bir artıyor. Örnek vermem gerekirse 6 saat olan matematik bir anda 2 saate düşüp yerine enfeksiyon vb dersler konuluyor. Eğer üniversite sınavına girip bir şeyler yaparım diyorsanız sağlık meslek bu gibi hedefler için en kötü yer olur. Anadolu lisesinde hiç değilse sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil bölümlerinden birini seçip üzerinde yoğunlaşarak aklınıza yatan bir meslek seçebilirsiniz. Üniversitede sağlık veya tıp okuyabilirsiniz isterseniz. En azından anadolu lisesinde, sağlık mesleğe kıyasla, daha iyi bir temeliniz olur üniversite sınavına girerken. Bu yüzden anadolu lisesi seçmeniz daha doğru olur. En azından bir 4 sene sonra bir şeyler yaparım, çalışır ne yapıp eder iyi bir üniversite okur ardından da mesleğimi elime alırım diyorsanız zaten anadolu en mantıklı seçimdir.

Sağlık meslek okuyan birkaç arkadaşım vardı ve şöyle bir durum var. 11-12. sınıfta temel derslerden kısıp sağlık derslerine ağırlık bayağı bir artıyor. Örnek vermem gerekirse 6 saat olan matematik bir anda 2 saate düşüp yerine enfeksiyon vb dersler konuluyor. Eğer üniversite sınavına girip bir şeyler yaparım diyorsanız sağlık meslek bu gibi hedefler için en kötü yer olur. Anadolu lisesinde hiç değilse sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil bölümlerinden birini seçip üzerinde yoğunlaşarak aklınıza yatan bir meslek seçebilirsiniz. Üniversitede sağlık veya tıp okuyabilirsiniz isterseniz. En azından Anadolu lisesinde, sağlık mesleğe kıyasla, daha iyi bir temeliniz olur üniversite sınavına girerken. Bu yüzden Anadolu lisesi seçmeniz daha doğru olur. En azından bir 4 sene sonra bir şeyler yaparım, çalışır ne yapıp eder iyi bir üniversite okur ardından da mesleğimi elime alırım diyorsanız zaten Anadolu en mantıklı seçimdir.

Bende meslek lisesindeyim bizde de 11ve 12.sınıfta fen yok matematik ise seçmeli ve sadece temel matematik olarak görülüyor, 16 saat bölüm dersimiz var toplamda.

Sağlık meslek okuma illa meslek lisesi diyorsan elektrik, bilgisayarla alakalı bölümleri olan meslek liselerine git. Sağlık mesleğin önü açık değil lisedeyken stajyer parası bile vermezler hastanelerde çalışamazsın üniveriste diploması istiyorlar eskiden sağlık meslekten mezun olunca çalışabiliyordun şuan değil.
Son dediğiniz kısım hatalı hâlâ sağlık meslekten mezun olanlar alınıyor. Özellikle üniversite hastaneleri alıyor.

Meslek lisesi okursan eğer AYT kısmı için ders almazsın. Onun yerine meslek dersleri görürsün çok nadir AYT dersleri görürsün o nedenden önermem. Şu anda daha çok küçüksün ileride kararın değişebilir bu nedenle anadolu lisesi senin için en iyi seçenek olacaktır.

Senin potansiyeline bağlı bir konu anadoluya gittim ve ortada benim açımdan hiçbir şey yok. Özellikle devlet okullarında ciddi emek göstermediğin sürece ortaokul bilginle kalıyorsun sadece. Dershane imkanın varsa belki bir şekilde ilerleyebilirsin. Şu anki kafam olsa meslek lisesi okurdum fakat bu sağlık meslek olmazdı yüksek ihtimalle. Ayrıca şu anki düzen anadolu liseleri için çok zor benim dönemimde olsaydı sanayide usta olmuştum bile.

Meslek lisesinde okuduğum için çok zeki insan bulunmaz ama dersler de iyidir. Sağlık dersen ki eğer aynısı ama zeki insanların ortalaması gibi düşün. Anadolu lisesi ise fenin bir altı. Benden sana tavsiye ya meslek ya da sağlık meslek. Çünkü diyelim okuma hayatın bitince altında mesleğin oluyor ama eğer Anadolu okursan A101 kasiyeri gibi kasiyer çalışanı olursun. Meslekde şöyle bir avantaj var YKS girebilirsin ek puan ile okul veriyor diye biliyorum veya mesela okulun bittiği zaman beceri sınavına sokucaklar seni. Eğer geçersen o belge ile istediğin yere iş yeri açabilirsin öyle avantajları var. Mesleklerin yani iş hayatı olarak 1-0 önde başlıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende meslek lisesindeyim bizde de 11ve 12.sınıfta fen yok matematik ise seçmeli ve sadece temel matematik olarak görülüyor, 16 saat bölüm dersimiz var toplamda.
Kesinlikle katılıyorum. Maalesef ülkede aslında mesleğe erken başlamak için okunan ve yerine göre çok donanımlı olan nadide meslek liseleri bu amacına ulaşıyor ama gerisi sanki başarısız bir işe yaramayan öğrencilerin toplandığı yerlermiş gibi bir algı da söz konusu ve maalesef devlet bu yerlere gereken özeni ve desteği de vermiyor. Bölüm derslerini alsanız bile bazen hiçbir işe yaramayan sadece boşuna zaman kaybı olan durumlar ortaya çıkıyor ve artık hayattaki rekabetle de herkesin elinde üniversite diploması varken sizin elinizde lise diploması olması da baya dezavantajlı bir duruma düşürüyor. En azından arkasından bir üniversite diploması ile desteklense bir umut daha iyi olabilir ama buraları da seçince üniversite hayalini bir nevi çöpe atmış gibi bir şey oluyorsunuz çünkü temel derslere gereken ağırlığı alamıyorsunuz. Bu da işte böyle bir ikilem, ne yapsan ne tarafından tutsan elinde kalan bir şey.

Anadolu lisesi okursan ilerde üniversiteye gitmezsen veya kendı işini kurmazsan zincir marketlerde kasiyer bile olamazsın çünkü onlar da artık üniversite mezunu alıyorlar. Anadolu lisesine gidip sonrasında ünide sözel veya eşitağırlık bir bölüm okursan çok iyi bir üniversitede yüksek başarıyla bitirmen gerekir ki iş bulabilesin. KPSS ile atanman gereken bir bölüm okursan da KPSS ye çok sağlam çalışman gerekir. Sağlık meslek okursan elinde lise sonrası bir meslek olmus olur bununla da belki özel hastanelerde falan girebilirsin bilmiyorum ama aratırman lazım. Onun dışında Endüstri meslek de okuyabılırsın mesela bilgisayar programcılığı olarak. 10. sınıfta da yazılım yönünde tercih bulunursun oradan yürürsün. Yazılım işi bu saatte sonra hiçbir zaman bitmez ve ileride yazılımcı talepleri daha da artacak. Ama meslek liselerinde ortam biraz pistir tabi bulunduğun semte göre de değişir temiz bi semt tercih edebilirsin. Bilgisayar programcılığı olmazsa elektrik elektronik de olabilir oradan da elektronik üzerinden gidersin. Ya da liseyi açıktan okuyup, aynı zamanda oto sanayiye, marangoza veyahut sana vasıf kazandırıp ileride kendı yerını kurmanı sağlayabilecek herhangi bir meslekte çalışıp 4 senede hem liseyi bitirip hem de bir meslekte uzman olup aynı zamanda bu 4 senede para biriktirip kendi yerini bile açıp 35. yaşından sonra patron olup hayatını da kurtarabilirsin. Seçim sana kalmış. Ben şuan 8.sınıftakı halime dönseydim en son yazdığımı yapardım. Çünkü artık herkes okuyor ( çoğu boşa okuyor ve üni bittiğinde vasıfsız oluyorlar) ve bu marangoz, oto sanayi ve kaynakçılık gibi işleri yapacak olan eleman yetişmedi memlekette. Bu işleri yapanların hepsi yaşlı.
Bu marangoz, oto sanayi vb. ağır işlere gelemem dersen de. Liseyi yine açıktan okuyup, ailenden bu konuda biraz maddi destek isteyip ücretli ve sonunda MEB onaylı sertifika veren bir yazılım kursuna da katılabilirsin. Çünkü artık bazı firmalar yazılım, grafik tasarım vb. mesleklerde diplomaya bile bakmıyorlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı