Sağlıklı şekilde 20 kilo vermek

• Konuyu başlatan xbea
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 81
  • Görüntüleme 4.963
Hocalarım merhaba öncelikle vücut ölçülerimi söylemek istiyorum: 187cm boy 100 kilo ve özellikle karın, bel ve mide kısmında ağırlıklı. Tabii bacaklar da nasibini almış bulunmakta. Geçenlerde bir konu vasıtasıyla bende spora yazılmaya karar verdim. Öncelikle yapamadığım hareketler: Şınav, barfiks. Bunlar yerine bunlardan önce kasları güçlendirmek için yarım şınav ve barfiks çekerek alıştırma yapmanın daha iyi olacağını düşündüm. Bundan sonra yarım şınav şınav olarak ve yarım barfiks te barfiks olarak geçecek. Kendim uygulamak istediğim program: Haftada 6 gün spor şınav, mekik, barfiks, dumball ve plank ile spor salonundaki bilmediğim hareketlerden oluşacak 1 saat, 30 dakika da normal tempo ile hızlı tempo arasında gidip gelen bir koşu yapmayı düşünüyorum. Varsa eksiğim ya da bu da olsa güzel olur dediğiniz açığım önerilere hocalarım.

Beslenme konusu ise benim en büyük eksikliğim arasında denebilir. Neyi nasıl yapacağım konusunda bilgim sıfır. Şu anki güncel beslenmem: Sabahları soğuk sandiviç içinde et yok, 3 yumurta ve akşamları çorba bir kase, yanına bir tabak tavuk yemeği ekmek kesinlikle yok bir de ayran, ara öğün olarak da sütle yapılmış granül kahve içiyorum. Yulaf ile beslenmek istedim ama nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim. KYK yurdunda kaldığım için yemek çeşidi bol tavsiyeniz varsa seve seve dinlerim.

Bazal metabolizmam hesaplamalarda: 2240 olarak çıkıyor.

3 ay sürem var sağlıklı bir şekilde en azından 15 ama isteğim 20 kilo verebilmek istiyorum.

@Crexyyy hocam bu konularda çok bilgili gözüktünüz sizi etiketledim yardımcı olursanız detaylı olarak çok sevinirim. İyi Sosyal'ler, saygılar.
Yukarıda yazan iki arkadaşı tavsiyem dikkate alma. 2-2, 5 ayda düzgün beslenme yaparsan 20 kilo verirsin.

Benim sana tavsiyem bazal hız kadar kalori al günlük. Günlük yaktığın 2700 kalori ise 500 kalori açığı bırak.

Ramazan geliyor zaten tavsiyem oruç tut aralıklı oruça alıştırma yaparsın. Mayıs'ta aralıklı oruç yaparsın. Yemek olarak sabahları yulaf ve yumurta tüketebilirsin. Yulafda lif doludur gün içinde tok tutar. Ara öğün koy bir tane mayve ve kahve yap. Akşamları maddi durumun el veriyorsa (Türkiye topraklarında artık lüks bir tık) kırmızı et, tavuk göğsü veya ton balıklı salata yiyebilirsin.

Bu yemek konusunu kendine göre araştır daha iyi olur. Diyet yapma sürdürelebilir beslenme yap.

Spor salonunda squat basana kadar kadın-erkek ayrımı olmaz. 😂
Karın için şu videodaki yüksek tekrar hareketlerini yapmayı düşünüyordum hocam, bir de üzerine plank.

Plank aşırı zor geliyor bana 5dk 10 saniye üstüne bir türlü çıkamadım 1.81 boy ve 89 kiloyum hala aynı kilo versem belki artar aşırı sinir edici bir hareket.

Diyorum zaten yukarıda genel sağlık kontrolü yaptırılmadan bu işe kalkmasın sonra yolda bayılır kalır kalkamaz bir daha ben çok daha önceleride böyle kilo verdim sıkıntı yaratmadı bana.
Sağlık kontrolü yaptırmasını belirtmiş. Zaten sağlık kontrolü yaptırmadan su diyeti yapmak, biraz riskli olabilir.
1 hafta su oruçu denemiştim. Normal sağlıklı beslenmeme rağmen kiloları çok hızlı ve fazlasıyla aldım. Hiçbir spor hocası veya diyetisyen su oruçu zayıflamak için önermez.

@Rustin Cohle @453476 ne için düşünce attınız? Kendim bu tarz beslenerek 105 kilodan 80'e sağlıklı bir şekilde düştüm. Kendimi aç bırak eziyet etmedim.

1 hafta su orucu denemiştim. Normal sağlıklı beslenmeme rağmen kiloları çok hızlı ve fazlasıyla aldım. Hiçbir spor hocası veya diyetisyen su orucu zayıflamak için önermez.
Ben su orucunun faydasını görenleri de duydum, senin gibi zararını göreni de duydum. Herkeste olacak bir şey değil bu. Herkesin fiziksel yapısı farklı. Kimisine yarar; kimisine zarar.

1 hafta su oruçu denemiştim. Normal sağlıklı beslenmeme rağmen kiloları çok hızlı ve fazlasıyla aldım. Hiçbir spor hocası veya diyetisyen su oruçu zayıflamak için önermez.

Öyle olmaz işte sen 1 hafta hiç yemek tüketme kalori alma üstüne hemen normal beslenmeye dön direkt olarak yağ depolar ondan dolayı kilo almışsın yavaş yavaş düzene oturtacaksın sonra sabit kiloda kalmaya başlar zaten.

Plank aşırı zor geliyor bana 5dk 10 saniye üstüne bir türlü çıkamadım 1.81 boy ve 89 kiloyum hala aynı kilo versem belki artar aşırı sinir edici bir hareket.
Plank uğraştıcı hareket, sırf alt karına odaklanayım dersen şu plank varyantını yapabilirsin.

Öyle olmaz işte sen 1 hafta hiç yemek tüketme kalori alma üstüne hemen normal beslenmeye dön direkt olarak yağ depolar ondan dolayı kilo almışsın yavaş yavaş düzene oturtacaksın sonra sabit kiloda kalmaya başlar zaten.
Kendine eziyet çektirmekten başka bir şey değil. Daha adamakıllı araştırma yapılmamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı