Sahibinden.com uzerinden dolandırılır mıyım?

Sahibinden.com uzerinden klavye ilanım var, Param Güvende açik olmadigi halde surekli kargo isteyenler var. Birisi yazdi ille bana sat, kargo şubesindeyken parani IBAN'dan atarim Param Güvende çok komisyon kesiyor dedi. Benim klavyeyi kargolayacak kutum yok(orijinal kutusu var), kargoda klavye zarar gorebilir dedim sorun yok kargo şirketi sigortası oluyor öderler dedi. Ne yapabilirim sizce gondereyim mi? Parayi geri cekme imkani var mi? Veya kargoda ürün zarar gorse ve benden parayi geri istese ben de atmasam sorun olur mu?

Daha önce anlattığınız biçimde bir satış gerçekleştirdim kargo şirketinin önüne gidince arkadaşa fotoğraf atın paranızı atsın havale yaptığı için geri çekmesi gibi bir durum olmicaktır zaten ama kesinlikle parayi ilk siz almalısınız.

Konudan bağımsız olarak konuşuyorum; o tip bir insana satmayın bence.
Neden ki?

Daha önce anlattığınız biçimde bir satış gerçekleştirdim kargo şirketinin önüne gidince arkadaşa fotoğraf atın paranızı atsın havale yaptığı için geri çekmesi gibi bir durum olmicaktır zaten ama kesinlikle parayi ilk siz almalısınız.
Tabi parayı alıp kargoya veririm, Allah'a şükür o kadar da aklımız var :D

Sahibinden.com uzerinden klavye ilanım var, Param Güvende açik olmadigi halde surekli kargo isteyenler var. Birisi yazdi ille bana sat, kargo şubesindeyken parani IBAN'dan atarim Param Güvende çok komisyon kesiyor dedi. Benim klavyeyi kargolayacak kutum yok(orijinal kutusu var), kargoda klavye zarar gorebilir dedim sorun yok kargo şirketi sigortası oluyor öderler dedi. Ne yapabilirim sizce gondereyim mi? Parayi geri cekme imkani var mi? Veya kargoda ürün zarar gorse ve benden parayi geri istese ben de atmasam sorun olur mu?
ve son olarak param güvende ile satmaya çalışırsan şahıs klavyeyi mahfedip size geri iade ettirebilir ve sahibindene kendisine o şekilde geldiğini söyleyebilir birçok şikayet var bununla alakalı

Eskiden Param Güvende yoktu alisverisler yine yapiliyordu fakat parayi yollarsin karsi taraf kargoya sonra verir. Nasil herhangi bir ürün aliyorsaniz. Dogru anladiysam siz kargolayacaksiniz adam almadan atacak falan olmaz atsin parayi onceden. Bu. Sigorta isi falan da kolpa genelde bu arada adamlar duzgun paketlenmemis diyorlar, buyuk magzalardan alimlarda geri onlara yolluyorsun ama bireysel durumlarda illa bir taraf mağdur haberiniz olsun. Bir de ilk defa param guvende istemeyen alici gordum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230423_005530_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230423_005530_WhatsApp.jpg
    580,7 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20230423_005553_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230423_005553_WhatsApp.jpg
    564,1 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20230423_005616_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230423_005616_WhatsApp.jpg
    176,5 KB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Yeni konular