Sahibinden.com'da dolandırıldım

Kimlik fotokopisini resmi dairelere giderken ben yanımda bulundurduğum için fotokopiye para vermem. Ayrıca dilekçeyi de kendiniz yazarsanız...
Dilekçeyi kendim yazdım zaten fotokopisi çekildi sadece. Sorun yok içimde hiç umut yok ama elimden geleni yapmak zorunda hissetim kendimi.

Alabilirler. Bir sorun olmaz. Ama isme havale yaptıysanız ve elinizde konuşma varsa bile adam ben sattım, elimde bilgisayar yok. Sattığım bilgisayarın parasını aldım gibi bir şey söylerse yine sen paranı alamazsın. Bence böyle amatörlükler yapma 1000 TL çok para ama abartılacak kadar çok da bir para değil. Sana pahalı bir tecrübe olmuş. Savcılık vs dünya kadar masraf yapacaksın. Para gelecekmi oda mechul. Sahibinden.com üzerinden alacağın herşeyin GET ile satıldığına emin ol ya da elden alabileceğin aynı şehirde olduğun kişilerden al. Kalkıp da başka şehirden GET olmadan almaya çalışmak ahmaklıktır. Sana olabilecek şeyi anlatayım. Adamı bulma şansları var evet telefondan ismini bulurlar. Sonra adamı mahkemeye çağırır ve ürün alışverişi ile ilgili olan yazışmaları gösterirler. Bunun dışında adam parayı aldıktan sonra ürünü elden bu arkadaşa sattım derse bittiğin andır. Adama kargo yapmakla ilgili birşey söylediysen kargo numarasını vermesini isteyecekler adamdan. Adam veremeyeceği için yaptığı dolandırıcılık ortaya çıkacaktır. Şimdi paranı alma olasılığın %5 falan muhtemelen. Olurda almayı kafana koyduysan bir savcılığa git ve avukatla görüş derim.
Ömrümde gördüğüm en yanlış bilgi. Avukat tutarsa sadece masraf olur onuda eğer davayı kazanamazsa kendisi öder, kazanırsa onuda karşı suçlu tarafa ödettirebilir ayrıca paranı alamazsın diye bir şey yok. Adına kargo gelmemiş oradan vs bulunur ve kendiyle aynı konumda olan birkaç kişi daha var. burası Muz Cumhuriyeti değil ve savcılar da emin ol salak değil.
Dolandırıcı o parayı çoktan yemiştir...
Muhtemelen bana para gelmedi diyecek. Para hesabına gelende alacağım vardı o geldi diye harcadım. Diyecek 3 kuruş paranı sonra ödeyecek ki o da öderse para-bilgisayar-mesajlar arası bağ kurulabilirse....
Yese bile mahkeme suçlu bulursa ödemeye mahkum edebilir. Ödemezse zorla alırlar elinden.
Bugün gittim savcılığa, orda sağolsun güvenlik yardımcı oldu dilekçemi doldurdum, mesajların falan da çıktısını da dosyaya eklettim, dosyamı hazırladılar. Bakalım haber bekleyeceğiz.
Uzun bir süreç olacak. Para gönderirken açıklamaya yazmanız iyi olurdu ama yapmamışsınız. Son yazılanları okudum da kişinin ceza alması için avukata ihtiyacınız olabilir çünkü o ben kargoladım veya elden teslim ettim derse iş baya uzar ki hiçbir "kansız" evet ben dolandırdım demez ama bir avantajınız var oda birkaç kişinin daha dolandırılmış olması. Aynı kişiye suç duyurusu yaptıysanız işiniz daha da kolaylar o yüzden sizinle birlikte dolandırılan diğer kişilerle konuşup ikna edip şikayet ettirmenizde fayda var. Tekrardan geçmiş olsun.

Ömrümde gördüğüm en yanlış bilgi. Avukat tutarsa sadece masraf olur onuda eğer davayı kazanamazsa kendisi öder, kazanırsa onuda karşı suçlu tarafa ödettirebilir ayrıca paranı alamazsın diye bir şey yok. Adına kargo gelmemiş oradan vs bulunur ve kendiyle aynı konumda olan birkaç kişi daha var. burası Muz Cumhuriyeti değil ve savcılar da emin ol salak değil.

Yese bile mahkeme suçlu bulursa ödemeye mahkum edebilir. Ödemezse zorla alırlar elinden.

Uzun bir süreç olacak. Para gönderirken açıklamaya yazmanız iyi olurdu ama yapmamışsınız. Son yazılanları okudum da kişinin ceza alması için avukata ihtiyacınız olabilir çünkü o ben kargoladım veya elden teslim ettim derse iş baya uzar ki hiçbir "kansız" evet ben dolandırdım demez ama bir avantajınız var oda birkaç kişinin daha dolandırılmış olması. Aynı kişiye suç duyurusu yaptıysanız işiniz daha da kolaylar o yüzden sizinle birlikte dolandırılan diğer kişilerle konuşup ikna edip şikayet ettirmenizde fayda var. Tekrardan geçmiş olsun.
Diğer kişide ses kaydı da var bana attı sağolsun. O da suç duyurusunu yaptı haber bekliyoruz. Mesajlarda da anlaştığımız yazılı bana gelen bir kargo da yok. Hakkımı almam için hiçbir neden yok ama yine de pek umutlu olmamak lazım alamaya da bilirim. En kötü bana ders olur. En azından görevimi yaptığımı düşünüyorum. Bu da beni bir nebze de olsa rahatlatıyor. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Herhangi bir durum olduğunda yazarım zaten.

Kişi ceza almasa bile paramı alabilir miyim ? O paranın önemi biraz fazla bende kendi hakkımla aldığım ilk paramdı.

Diğer kişide ses kaydı da var bana attı sağolsun. O da suç duyurusunu yaptı haber bekliyoruz. Mesajlarda da anlaştığımız yazılı bana gelen bir kargo da yok. Hakkımı almam için hiçbir neden yok ama yine de pek umutlu olmamak lazım alamaya da bilirim. En kötü bana ders olur. En azından görevimi yaptığımı düşünüyorum. Bu da beni bir nebze de olsa rahatlatıyor. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Herhangi bir durum olduğunda yazarım zaten.

Kişi ceza almasa bile paramı alabilir miyim ? O paranın önemi biraz fazla bende kendi hakkımla aldığım ilk paramdı.
1000 tl az bir para değil arkadaşlar. O paranın biraz üstüne insanlar ev geçindiriyor. Bence alabilirsin. mahkeme ödemeye mahkum edebilir ama şunu belirteyim, uzmanlık alanım değil ve bu konu hakkında uzman bir avukat bulsan iyi olur. Ona sorman daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı