Sahibinden.com'da İngiltere'ye ürün göndermek

brawod

Kilopat
Sahibinden.com üzerinden satışa sunduğun notebookuma İngiltere'den bir eleman alıcı çıktı. PTT Kargo ile gönderim yapabileceğimi söyledi. Ürün fiyatı + kargo parasını hesabıma yatıracak, sonra kargoya vereceğim. Açıkçası bankacılık işleri pek anlamadığım konular. Bu senaryoda alıcı şahsın beni mağdur edebileceği bir yöntem var mıdır? Bu işlerde tecrübeli olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Sahibinden.com üzerinden satışa sunduğun notebookuma İngiltere'den bir eleman alıcı çıktı. PTT Kargo ile gönderim yapabileceğimi söyledi. Ürün fiyatı + kargo parasını hesabıma yatıracak, sonra kargoya vereceğim. Açıkçası bankacılık işleri pek anlamadığım konular. Bu senaryoda alıcı şahsın beni mağdur edebileceği bir yöntem var mıdır? Bu işlerde tecrübeli olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Neden notebooka İngiltere'den talip çıksın?

Hali hazır da oradaki fiyat buradan getirtmekle neredeyse aynı. Dolandırıcı olabilir, dikkatli olunuz.

Laptop özellikleri neler?

Okumanı öneririm.

i7 9750H.
GTX 1660 Ti.
32 GB RAM.
17.3inç 144Hz.

Fiyatını 20.000TL olarak baz alındığın da bile yaklaşık 2000 İngiliz sterlini ediyor.

İngiltere'de ortalama maaş 1600-2500 İngiliz sterlini olarak hesaplarsak yine daha uyguna hem de sıfır olarak geliyor.

Bana göre dolandırıcı bu adam.

Bence dolandırıcı. Riske atmayın.

Teşekkürler arkadaşlar. Başıma ilk kez gelen bir olay olduğu için sizlere danışmak istedim. Sonradan fark ettim ki "I live in UK" diye gereksiz tekrarlar yapmasına rağmen telefon numarası +1 ile başlıyor.
Elemana gerçek olmayan bir IBAN verdim. Referans verdiğiniz konudaki gibi bir e-posta aldım. Şahsın verdiği adres ve kullandığı telefon numarasının ifşa olması adına görselleri yüklemenin hayırlı olacağını düşündüm.

Konuyu açarken dolandırıcı şahıs ilk kez İngiltere'de yaşıyorum cümlesini kurmuştu ve gönderilen paranın bankaya başvuru ile geri çekilebilme ihtimali üzerine şüphelenmiştim. Olay çok çocukça ve basit bir yere çıktı. Süreçte gerek referanslar gerekse mesajları ile yardımcı olan forumdaşlara teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• eposta.png
    eposta.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 234
  • WhatsApp Image 2020-11-18 at 10.44.53.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-18 at 10.44.53.jpeg
    89,5 KB · Görüntüleme: 210
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı