Samsung Odyssey G3 nasıl?

Bütçe
3000-4000
Çözülmedi ki zaten hala problemli. Bkz ne demişim:

Ben mi acaba yanlış konuya bakıyorum bu konu işte Hz sorunu yaşayan adam ve solved yazıyor?

Adsız.jpg

Hepsinde kullanılan paneller hemen hemen aynı diyorum link bırakıyorum. O sırada siz:

Hocam bilmiyorum ben verdiğiniz linklere tıkladım bana hemen hemen aynı gelmedi. Benim bilgisizliğimden de olabilir tabii. Siz 3 tane sorun atmışsınız zaten biri çözülmüş birinin ürünü kırık gelmiş diğeri renk ile alakalı yani ben bunlara bakıp nasıl bu model evet sorunlu diyeyim?

Son düzenleme:
Ghosting harici bir sorun yaşadınız mı kullanım süreciniz boyunca acaba?
Ghosting sadece siyahlarda mevcut bendeki modeldede abartı düzeyinde değildi açıkçası ben ips tercih edicem monitör olarak yüksek ihtimal birdaha VA panel almam pikseller belli oluyor hafiften bu monitörde onuda söyleyeyim

Ghosting sadece siyahlarda mevcut bendeki modeldede abartı düzeyinde değildi açıkçası ben IPS tercih edeceğim monitör olarak yüksek ihtimal bir daha VA panel almam pikseller belli oluyor hafiften bu monitörde onu da söyleyeyim.

Yani öyle bir söyleniyor ki acaba ben mi körüm diye kendimden şüphe ediyorum hocam. Bendeki 2. monitör olarak kullandığım modelde de sadece siyalarda yapıyor ghostu ve bu VA panellerde normal bir şey hadi Samsung'ta fazla olsun ama ekranın ortasında çıkıp ghost dans ediyor diyenler veya işte renkleri kötü diyenler neyin kafasını yaşıyor anlayamadım. Pikseller yaklaşınca bende de gözüküyor ama sorun edeceğini sanmam. Yani ben elimdeki monitörden korkmaya başladım her an Hz geçerken siyah ekranda kalacak diye söylenene göre çok sorunlu bir modelmiş çünkü. Hani elindeki bütçe istediğin özelliklerde IPS panele yetiyordur almazsın ona katılırım ama VA paneller daha uygun fiyatta kardeşim 144Hz hızda pivot olup 2. monitör olarak kullanacağın bir IPS monitör 3500 bandından başlıyor ama bu 3000 TL indirimde ya 2 bin TL'ye düştüğünü gördüm o fiyatlardan aldım 2. monitör olarak kullanıyorum memnunum. İsterse 1000 TL olsun almam diyenler çok olduğu için üstüne basa basa söyledim keyifleri bilir.

Son düzenleme:
Yani öyle bir söyleniyor ki acaba ben mi körüm diye kendimden şüphe ediyorum hocam. Bendeki 2. monitör olarak kullandığım modelde de sadece siyalarda yapıyor ghostu ve bu VA panellerde normal bir şey hadi Samsung'ta fazla olsun ama ekranın ortasında çıkıp ghost dans ediyor diyenler veya işte renkleri kötü diyenler neyin kafasını yaşıyor anlayamadım. Pikseller yaklaşınca bende de gözüküyor ama sorun edeceğini sanmam. Yani ben elimdeki monitörden korkmaya başladım her an Hz geçerken siyah ekranda kalacak diye söylenene göre çok sorunlu bir modelmiş çünkü. Hani elindeki bütçe istediğin özelliklerde IPS panele yetiyordur almazsın ona katılırım ama VA paneller daha uygun fiyatta kardeşim 144Hz hızda pivot olup 2. monitör olarak kullanacağın bir IPS monitör 3500 bandından başlıyor ama bu 3000 TL indirimde ya 2 bin TL'ye düştüğünü gördüm o fiyatlardan aldım 2. monitör olarak kullanıyorum memnunum. İsterse 1000 TL olsun almam diyenler çok olduğu için üstüne basa basa söyledim keyifleri bilir.
Dediğim gibi monitörde benimde gözüme çok batan bir ghosting yoktu. Pikseller ufaktan belli sıkıntı oluşturmaz o kadar Yanıt süresini (Response Time) en hızlıya alıp kullandım 2 gün sıkıntı yok ama benim laptop ekranına oranla çok kalite farkı var dediğim gibi şirketten geldi direk aldım bende iade edip üst modele geçmek benim bütçem olduğundan mantıklı ama üzmez bu monitör 60 hz 75 hz monitörden geçen birini 165 hz ips laptop olunca ufak renk ve çözünürlük farkı var açıkçası belli oluyor.

Dediğim gibi monitörde benim de gözüme çok batan bir ghosting yoktu. Pikseller ufaktan belli sıkıntı oluşturmaz o kadar yanıt süresini (response time) en hızlıya alıp kullandım 2 gün sıkıntı yok ama benim laptop ekranına oranla çok kalite farkı var dediğim gibi şirketten geldi direk aldım bende iade edip üst modele geçmek benim bütçem olduğundan mantıklı ama üzmez bu monitör 60 Hz 75 Hz monitörden geçen birini 165 Hz IPS laptop olunca ufak renk ve çözünürlük farkı var açıkçası belli oluyor.

Tecrübelerinizi paylaştığınız için size gerçekten teşekkür ederim. Ben bir kişinin kullanmadan veya kendi yüzüyle görmeden bir monitör hakkında kesin yargıya varmasının yanlış olduğunu düşünüyorum ve savunuyorum. Kullanıp ben memnun değilim işte ekran kapanıyor açılmıyor veya Samsung monitörde menüsüne değiştirme seçeneğini koymasına rağmen ben Hz değiştiremiyorum değişim istedim gelen üründe yine aynı hata vardı vb. sorunlarla gelen varsa başım üstüne o haklıdır ama daha attığı monitörle ilgili sorun linkini adamakıllı okumayan ve bunu kronik diye yedirmeye çalışanlar için söylüyorum ghost sorun sayılmaz burada firma haklı durumundadır. Yani serbest piyasada büyük bir teknoloji firmasının ghost ekran satma yetkisi vardır ama kronik sorunlu model satamaz eğer o model sorunluysa tüketici haklıdır ve kargo firması ile alakalı bir durum yoksa Samsung garanti kapsamında bunu alır tamir eder. Bu yüzden işte bu monitörü bedava verseler almam diyen VA panel veya Samsung düşmanları bu forumda çok olduğundan özellikle bu konunun altına bu cümlelerimi sarf etmek istedim. Kimi beni dinledi, kimi yazımı bile okumadı, kimi beğenmedim attı ama aslında ben sadece fiyatında bulunduğunda üzmeyecek ve kronik sorunu olmayan bir bir monitör olduğunu savundum; elinde imkan varsa IPS almak en doğrusudur dedim bunları söylememe rağmen, hatta bu monitörün bir sürü modeli var dememe rağmen anlamak istemeyenler anlamadı. Sonuçta tn<va<ips bu değişmez bir gerçektir, ghost sevmeyen insanlar için ise va<tn<ips şeklinde sonuç oluyor bu yüzden bu forumda böyle konu açıldıkça memnun olanı bile kendinden şüphelendirmeye devam edecekler adam ghostu takmıyordur kullanır bu normaldir ama anlatamıyorum. Bu monitör şu an ülkemizde en çok satan bir monitör acı ama gerçek bu konular açılmaya devam edecek umarım okuyan biri varsa yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:
Tecrübelerinizi paylaştığınız için size gerçekten teşekkür ederim. Ben bir kişinin kullanmadan veya kendi yüzüyle görmeden bir monitör hakkında kesin yargıya varmasının yanlış olduğunu düşünüyorum ve savunuyorum. Kullanıp ben memnun değilim işte ekran kapanıyor açılmıyor veya Samsung monitörde menüsüne değiştirme seçeneğini koymasına rağmen ben Hz değiştiremiyorum değişim istedim gelen üründe yine aynı hata vardı vb. sorunlarla gelen varsa başım üstüne o haklıdır ama daha attığı monitörle ilgili sorun linkini adamakıllı okumayan ve bunu kronik diye yedirmeye çalışanlar için söylüyorum ghost sorun sayılmaz burada firma haklı durumundadır. Yani serbest piyasada büyük bir teknoloji firmasının ghost ekran satma yetkisi vardır ama kronik sorunlu model satamaz eğer o model sorunluysa tüketici haklıdır ve kargo firması ile alakalı bir durum yoksa Samsung garanti kapsamında bunu alır tamir eder. Bu yüzden işte bu monitörü bedava verseler almam diyen VA panel veya Samsung düşmanları bu forumda çok olduğundan özellikle bu konunun altına bu cümlelerimi sarf etmek istedim. Kimi beni dinledi, kimi yazımı bile okumadı, kimi beğenmedim attı ama aslında ben sadece fiyatında bulunduğunda üzmeyecek ve kronik sorunu olmayan bir bir monitör olduğunu savundum; elinde imkan varsa IPS almak en doğrusudur dedim bunları söylememe rağmen, hatta bu monitörün bir sürü modeli var dememe rağmen anlamak istemeyenler anlamadı. Sonuçta tn<va<ips bu değişmez bir gerçektir, ghost sevmeyen insanlar için ise va<tn<ips şeklinde sonuç oluyor bu yüzden bu forumda böyle konu açıldıkça memnun olanı bile kendinden şüphelendirmeye devam edecekler adam ghostu takmıyordur kullanır bu normaldir ama anlatamıyorum. Bu monitör şu an ülkemizde en çok satan bir monitör acı ama gerçek bu konular açılmaya devam edecek umarım okuyan biri varsa yardımcı olmuşumdur.

Kesinlikle kendi kullanmadan yorum yapanlara ben artık dikkate almayacağım açıkçası monitörü Samsung G3 aldığını söylemişti şirketteki arkadaş araştırdım daha gelmeden dedim herhalde bu monitör kullanılamayacak seviyede iade ettireyim paketini açmadan açtım monitörü gayet kullanılabilir.

Uzun lafı kısası bütçe 3K seviyesi ise alınabilir. Daha üste çıkılıyorsa IPS alın derim. Lenovo G24-20 3900TL (Coil whine var diyorlar ama bilgim yok) bazılarında olmuyormuş mesela. Daha üst seviyedede zaten Gigabyte G24F-2 versiyonu ya da Dell G2422HS veya G2722HS olabilir ki Dell garanti ve teknik servis konusunda çok iyi diyorlar.

Ben mi acaba yanlış konuya bakıyorum bu konu işte Hz sorunu yaşayan adam ve solved yazıyor?

adsiz-jpg.jpg
Lütfen yazdıklarımı düzgün okuyun. Bakın ne yazmışım:
Konu sahibi sorunu çözdüğünü belirtmiş ama nasıl çözdüğünü bilmiyormuş. OverDrive ve Freesync açtığını belirtmiş ancak sorun ile uzaktan yakından alakası yok.

Çözülmedi ki zaten hala problemli. Bkz ne demişim:

Burada çözülmedi demişsiniz attığınız iki linkinde sorunu çözülmüş diğeri renk ile ilgili olduğu için kronik değil.

Lütfen yazdıklarımı düzgün okuyun. Bakın ne yazmışım:

Gayet de düzgün okuyorum attığınız linkleri dahi inceledim birinin ürünü kırık gelmiş garanti sorunu çözmüş diğerinin nasıl çözdüğü belli değil ama çözülmüş sonuçta sonuncusu da açıkçası kronik bir probleme benzemiyor bana ne anlatmaya çalıştığınızı halen anlamadım.

Burada çözülmedi demişsiniz attığınız iki linkinde sorunu çözülmüş diğeri renk ile ilgili olduğu için kronik değil.

Gayet de düzgün okuyorum attığınız linkleri dahi inceledim birinin ürünü kırık gelmiş garanti sorunu çözmüş diğerinin nasıl çözdüğü belli değil ama çözülmüş sonuçta sonuncusu da açıkçası kronik bir probleme benzemiyor bana ne anlatmaya çalıştığınızı halen anlamadım.
Bence siz gözünüzü kör ediyorsunuz. Bu durumda da düzgün okumanızın mümkünatı yok. Bkz:
nasıl çözdüğü belli değil ama çözülmüş sonuçta
Şunu diyorsanız daha da tartışmaya gerek duymam. Kendiniz hiçbir kanıt atmadan, hiçbir panel bilgisi atmadan, üstelik panel ile ilgili sorunları panel değiştirmeden çözülür diye düşünürken hala bu monitörü savunabiliiyorsunuz... sahi, neden bu monitörü bu kadar savunduğunuzu da anlamadım zira ben panelini paylaşana kadar panelini bile bilmiyordunuz. Beni yanlış anlamayın ama gözü kara olan ile tartışılmaz hocam. Seninle tartışmak güzeldi fakat uzatmamamız gerektiğini düşünüyor ve teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.

Bence siz gözünüzü kör ediyorsunuz. Bu durumda da düzgün okumanızın mümkünatı yok. Bkz:

Şunu diyorsanız daha da tartışmaya gerek duymam. Kendiniz hiçbir kanıt atmadan, hiçbir panel bilgisi atmadan, üstelik panel ile ilgili sorunları panel değiştirmeden çözülür diye düşünürken hala bu monitörü savunabiliiyorsunuz... Sahi, neden bu monitörü bu kadar savunduğunuzu da anlamadım zira ben panelini paylaşana kadar panelini bile bilmiyordunuz. Beni yanlış anlamayın ama gözü kara olan ile tartışılmaz hocam. Seninle tartışmak güzeldi fakat uzatmamamız gerektiğini düşünüyor ve teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.

Gözümü kör ettiğim falan yok monitörü uzun süre kullanmış biri olarak ben fikrimi belirtiyorum haliyle konuda bununla ilgili olduğundan yani burada fikrimi belirtmem kadar normal bir şey yok. Ben de sizin neden monitörü kullanıp iade etmiş biri gibi konuştuğunuzu anlamıyorum... Sahi, her şeyi rakamlardan ve panelden ibaret sanan birisinin bilmediği bir şey olamaz değil mi? O zaman tartışmaya da gerek yok. Ayrıca tekrar söylüyorum attığınız linkteki modeller panelleri benzer dahi olsa farklılar ve model olarak da farklılar bu yüzden bu kadar rahat atıp tutmak ne kadar etik? Zaten aynı modele sahip olduğumuz "muhtemelen" emin değilim çünkü hiçbiri model numarası vermemiş. Ürünü kırık çıkmış veya kırık gelmiş kocaman yazıyor neden bana bir insan kırık ürünü kronik problemli veya birden fazla problemi var deyip şikayet atar anlamış değilim? Sorunuda Samsung'a götürüp çözmüşler.

Problem #2: Cihazın Windows tarafından tanınmaması:

Adsız.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı