Samsung S23+ vs iPhone 13

@furkansama Bende S21 FE kullanıyorum ve ekran sabit 120Hz çalıştığı için 5 saat ekran süresini anca alabiliyorum. S23+'da ekran yenileme hızı adaptif olduğu için çok daha fazla ekran süresi alabilirisiniz diye düşünüyorum. YouTube'da S23+'a yapılmış pil testlerine bir göz atın derim.
S20 fe ile 60 Hz ve güç tasarrufu modu açık kullandığım halde. Gün içerisinde şarja takıyorum.

Dediğiniz gibi yapıp videolarına bakıyım.
 
14 ile 13 arasında çok bir fark yok sadece 14'ün grafik işlemcisi ve kamerada titreşim modu var ikside aynı şarj sürelerine sahip 14 1 2 saat daha fazla götürür oda pazarlama tekniğinden paranız varsa 14 yoksa 13 alın büyük ihtimal ikisi de aynı anda güncelleme almayı kesicektir.

Birinde 4 diğerinde 6 GB RAM var 4 ileride az gelebilir yüzde olarak ciddi fark.
 
Telefona ilk Android işletim sistemi ile başladım ve hala onunla devam etmek istiyorum. Canım iOS denemek istiyor fakat alışamam diye tedirginlik var içimde. Arkadaşım iOS kullanıyor ve bana çok karışık geldi. Android'e alıştığım içindir belki de bilmiyorum.

iPhone 13 şarjı nasıl gidiyor? Samsung'un bataryası 4700 mAh, iPhone 14'ün ise 3279 mAh. Bu konu da beni tedirgin ediyor. S20 FE kullanıyorum ve o 4500 mAh olduğu halde gün içerisinde tekrar şarja takıyorum.

Uzun yola çıkan birisiyim. Günlük olarak da çok fazla kullanıyorum telefonu. Şarj önemli benim için.

iPhone 13 bataryası günü çıkartıyor ama S23 Plus'taki batarya performansını bekleme.
 
@Ambrosia dediğiniz gibi yapıp hem iPhone 13 hem de S23+ şarj sürelerine baktım. Yapılan tüm testler de girilen uygulamalar aynıydı ve uygulama da geçirilen süreler aynıydı.

iPhone 13 %100 şarj ile 7 saat 45 dakika kullanım sunarken, S23+ %100 şarj ile 10 saat 40 dakika süre dayandı.

S23+ %100 şarj ile 3 saat daha fazla dayanmakta.

Kullanmakta olduğum S20 FE ise 5 saat 38 dakika dayandı.
iPhone 13'e göre 2 saat, S23+'ya göre ise şarjı 5 saat daha erken bitti.

3 saatlik bir değer de gerçekten önemli bir şey olarak düşünmekteyim.

Aklıma takılan bir soru daha var. Pil ömrü hangisinin daha iyi bir sunum sağlıyor. Genel de iPhone belli bir zamandan sonra batarya da şişme, patlama veya bozulma gibi sorunlar meydana çıkıyor. iPhone 13'te böyle bir durum var mı?
 
Birinde 4 diğerinde 6 GB RAM var 4 ileride az gelebilir yüzde olarak ciddi fark.

Hocam aradaki 4.500 TL için o kadar çıkılmaz günümüzde artık işlemcilere daha çok önem veriliyor oyun vesaire oynamzsa 4 gayet stabil bir şekilde işini görür günümüzde halan 2 GB RAM'li iPhone 8 kullananlar var zaten Apple'ın RAM'leri Android'den 2 3 kat daha performanslı o yüzden 13 alsanızda almsanızda çok büyük işler yapmazsanız götürür zaten RAM'le işiniz varsa 14Pro Max modelleri tercih edilebilir.
 
S20fe'yi kullanmaya devam et bence, daha gideri var o telefonun. 60hz'ye alıp kullanabilirsin. S23+ şarjda devasa bir sıçrama yaşatmaz, ayrıca sd card slotu da yok s20fe'nin aksine. Ha ben sıkıldım değiştiricem dersen bu iki model arasından S23+. 256gb olması da önemli dediğin gibi.
 
@furkansama S23+'ın pil ömrü daha iyi.
Bir ara arkadaşım iPhone 5s'inin pili şişip ekranı çatlatmıştı ama onunda anakart arızası falan vardı belki ondan olmuştur. Onun dışında hiç kimsenin yeni model iPhone'nunda pilin şişmesi gibi sorunlar yaşadığını görmedim.
 

Geri
Yukarı