Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki yorum yazanların yarısı 15 yaşında ve çoğunun bir araştırma girişimi dahi olmamıştır, iyi sallıyorlar yalnız helal olsun. Din ve din dışı sadece 2-3 yerde gördüğü şeyler üzerinden yorumlayıp işi bitirmiştir bunlar. Bunları kafanıza takmayın. Sorgulamaktan zarar gelmez, zaten sorgulamıyorsan sorun vardır.

Bana öyle geliyor demek ile olacak şey değil bu, oturacaksın iyi bir araştırma yapacaksın, ondan sonra kararını vereceksin, 2-3 günde olacak bir şey değil. Müslümanlık veya din için o ne yapıyor, bu ne yapıyor değildir, kitap da yazan ne ise doğrusu odur ve herkes kendi bacağından asılır. Bu yüzden okuyup iyi araştırma yapmalısın, sağdan soldan duydukların ile olacak bir şey değil.

Neden? Neden gereksin? Tanrının karşısında sen kimsin? Ben kimim? Hitler kim? Evreni yaratmış bir güçten bahsediyorsun. Senin zaten ne yapacağını daha evreni yaratmadan bilen bir güç. Sen kendini ne sanıyorsun? Kimsin de bu tanrının sana özel ilgi göstermesi gerektiğine inanıyorsun? Bu nasıl bir egoizmdir?

Karınca sadece bir örnekti, mecazdı. Asıl olay bu.

İşte sen diyorsun ki koltuktaki atom ile bendeki atomun ne farkı var ikisi de aynı değil mi? Değil, insan asla amaçsız olamaz ve her zaman düşünür bir amaç bulur ve ona sarılır, bir örnek ineği adaya atsan ot yer insanı atsan ben neden geldim der işte tüm mesele burada saklıdır.

Hocam kesinlikle. Zaten Allah'a veya bir dine inanıyorsan. Sorgulamaya da hakkın yoktur. Koşulsuz inanç oluyor. Zaten ben de bunu istemediğimden böyle sorguluyorum ve kararsızım.
Hayır çok yanlış bir düşünce. Sorgulamaya kesinlikle Müslümanlıkta hakkın vardır. Sorgulayıp ya gerçeği bulursun ya da gaflate düşersin. Sorgulamak seni yaratıya yaklaştırır. Diğer dinlerin, oluşumların saçma olduğunu anlarsın.

Neden? Neden gereksin? Tanrının karşısında sen kimsin? Ben kimim? Hitler kim? Evreni yaratmış bir güçten bahsediyorsun. Senin zaten ne yapacağını daha evreni yaratmadan bilen bir güç. Sen kendini ne sanıyorsun? Kimsin de bu tanrının sana özel ilgi göstermesi gerektiğine inanıyorsun? Bu nasıl bir egodur?

Karınca sadece bir örnekti, mecazdı. Asıl olay bu.
Allah okul müdürü değil. Kimse kendini bir şey zannetmiyor. Ego ile hiçbir alakası yok. Bunu kendisi söylüyor, aklı ve iraden varsa tabi ki sorguya çekilirsin.

Hocam kesinlikle. Zaten Allah'a veya bir dine inanıyorsan. Sorgulamaya da hakkın yoktur. Koşulsuz inanç oluyor. Zaten ben de bunu istemediğimden böyle sorguluyorum ve kararsızım.

Hayır sorgularsın tabii ki. Çünkü insanın fıtratında vardır bu. Sorgula ama ya Allah yoksa demek farklı bir şey, Allah bizi neden yarattı? Neden ahiret var? Neden biz varız? gibi şey farklı.

Ama bu dünyada onların bilmemesi gibi bir durum yok yani gözle görülebilir bir düzen var koskoca evren var sınırsız büyüklükte ve bunun bir yaratıcısının olmaması bilmiyorum tek bana mı garip geliyor.
Evrende bir düzen yok. Düzenin d si bile yok. Biraz lütfen evren hakkında araştırma yap. Her şeye şaşkın kalacaksın. Evrenin büyük olduğunu bile tam bilemiyoruz.

Buradaki yorum yazanların yarısı 15 yaşında ve çoğunun bir araştırma girişimi dahi olmamıştır, iyi sallıyorlar yalnız helal olsun. Din ve din dışı sadece 2-3 yerde gördüğü şeyler üzerinden yorumlayıp işi bitirmiştir bunlar. Bunları kafanıza takmayın. Sorgulamaktan zarar gelmez, zaten sorgulamıyorsan sorun vardır.

Bana öyle geliyor demek ile olacak şey değil bu, oturacaksın iyi bir araştırma yapacaksın, ondan sonra kararını vereceksin, 2-3 günde olacak bir şey değil. Müslümanlık veya din için o ne yapıyor, bu ne yapıyor değildir, kitap da yazan ne ise doğrusu odur ve herkes kendi bacağından asılır. Bu yüzden okuyup iyi araştırma yapmalısın, sağdan soldan duydukların ile olacak bir şey değil.
doğru bir videodan görerek böyle birşey yapma bence

Evet bu kadar ciddi bir konuyu Technopat'ta sorman saçma burada genelde fırlama veletler çıkar ve boş şeyler anlatırlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı