Elektronik Sapphire Pulse RX 9070 XT 33.299 TL

Bir yandan da anlamiyorum insanlari. Tamam 30000 TL ustu elestirilebilir ama 31000 TL ve altina satilirsa olmasi gerektigi fiyatta demektir. 9070 kartlar buyuk bir hype ile cikti Nvidia kartlarin durumu yuzunden. Herhalde Nvidia elestiri yagmuruna tutulunca insanlar sadece kartin cikisina degil fiyatina da yukselmeye basladi. 600 dolar olarak aciklanan fiyat AMD tarafindan belirleniyor. Asus Gigabyte gibi markalar neden AMD tarafindan aciklanan MSRP fiyatinda kart satsin? Sogutma icin Ar-Ge yapiliyor kaliteli bilesenler kullaniliyor. Kart yurt disinda da 600 dolara satilmadi. 600 dolar olarak gozukse de yurt disindaki ulkelerde vergiler odeme asamasinda ekleniyor diye biliyorum. 600 dolara 9070 XT benim arastirdigim kadariyla olmadi. Türkiye'ye gelecek olursak karti 650 dolar olarak degerlendirin. 24000 TL yapiyor. Satici kâr edecek kartin ureticisi kâr edecek ustune vergi eklenecek. Ne bekliyorsunuz AMD hayrina kart mi dagitacak?

Hayir komik gozukuyor kartin 25000 TL civarina satilmasini beklemek. Hayir kurumu degil karti satan markalar. Vergi eklenerek satiliyor ustune. 3000 TL XT modelinin olmasi gerektigi fiyattir daha azini bekleyen varsa markalarin girecegi zarari odeyebilir. Ha su anki fiyatlar asiri fazla. Kesinlikle bu fiyattan alinmamasi gerekli ama 33000 TL ucuk fiyatlar degil. 300000 TL civari olmasi gerektigi fiyatlar.

Amd yi ne kadar severek kullansam da 9070xt ve 5070 ti arasında farkları alırsa insanların %99'u 5070 ti alır. Dolar sabit kaldığı vakit indirim gelmese bile satılması gereken fiyatlara çekileceklerdir.

5070 TI sipariş vermiştim geçenlerde darlanıp, iptal ettim. Hem AMD hem Nvidia stoklarının artacağı söyleniyor, en az 4-5 bin düşüş bekliyorum kartlarda. İdare kart varsa elde almayı tavsiye etmiyorum, yeni sistem dizen adama 2-3 ay bekle diyemem ama, oyunsuzluk zor.

5070 Ti sipariş vermiştim geçenlerde darlanıp, iptal ettim. Hem AMD hem NVIDIA stoklarının artacağı söyleniyor, en az 4-5 bin düşüş bekliyorum kartlarda. İdare kart varsa elde almayı tavsiye etmiyorum, yeni sistem dizen adama 2-3 ay bekle diyemem ama, oyunsuzluk zor.

Galax 5070 Ti aldım. 9070 XT Güzel kart fakat fiyatları 5070 Ti aynı olursa kimse dönüp bakmaz. Benim yaptığım gibi yapar geçerler.

Haziran ayına kadar RX9070 çift fanlı Sapphire modeli 26-27k seviyesinde olmazsa Sapphire RX 7800 XT çift fanlı var 20k fiyatına bunu alıp geçerim artık, çok fazla para ödemek istemiyorum zaten RX6700'den geçeceğim uzun süre götürür diye düşünüyorum RX 7800 XT.

İşlemci Ryzen 7 5700x3D.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı