Sapphire RX 5700 XT Nitro+ Isınma Sorunu

Teknobyte

Hectopat
11.11 indirimlerinden Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. Bugün kasaya takıp FurMark ile test ettiğimde kart 89 dereceyi gördü. Kasamın havalandırması güzel Power Boost VK-G1004S kasa kullanıyorum. QP bilişim ile iletişime geçtim. FurMark ekran kartını %100 zorladığı için bu derecelere ulaşmasının normal olduğunu ve oyun testlerinde 75 dereceyi geçmeyeceğini söyledi. Ben daha oyun testlerini yapmadım birazdan oyun testlerini de yapıp buradan paylaşacağım. Sizce elimde imkan varken bu kartı iade edip RTX 2070 gibi bir ekran kartı alınır mı?

test.jpg

kasa.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
11.11 indirimlerinden Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. Bugün kasaya takıp FurMark ile test ettiğimde kart 89 dereceyi gördü. Kasamın havalandırması güzel Power Boost VK-G1004S kasa kullanıyorum. QP bilişim ile iletişime geçtim. FurMark ekran kartını %100 zorladığı için bu derecelere ulaşmasının normal olduğunu ve oyun testlerinde 75 dereceyi geçmeyeceğini söyledi. Ben daha oyun testlerini yapmadım birazdan oyun testlerini de yapıp buradan paylaşacağım. Sizce elimde imkan varken bu kartı iade edip RTX 2070 gibi bir ekran kartı alınır mı?

Eki Görüntüle 459693
Eki Görüntüle 459692
Şaşırmadım :)

RTX 2070 alsan yine FurMark testinde 80 derece üstü sıcaklık göreceksin. Doğal olarak bu testler ekran kartını çok zorluyor ve yüksek sıcaklık değerleri görüyorsun. Bu değerleri oyunlarda görmem imkansiz, kartın herhangi bir sorunu yok.

Oyunlarda 55 - 60 dereceyi geçmiyor. Çünkü bu kartı almadan önce asus rog strix gtx 1080 ti vardı arkadaşımda onu aldım. Gene furmark testi yapmıştım. Hatta onun kartında 95 dereceyi görmüştü. O yüzden onu geri verip bu kartı almıştım. Sadeece furmark testinde böyle ısınıyor.

Bu konuya benzer birkaç konu daha görmüştüm. RX 5700 serisinin sensörleri her programda doğru çalışmıyor yorumu yapmıştım ancak tam hatırlamıyorum. MSI Afterburner ile Furmark'ın değerlerinde farklılık olabilir, kartın 3. parti yazılımlara alerjisi var şu an. Furmark ile aynı anda MSI Afterburner da açabilir misiniz?

1 Saatlik stress testi sonuçlarında 70 Derece bandında çalışan bir kart, oyunlarda da deneyin yine 80 Dereceleri görürseniz bir sorun olduğunu söyleyebiliriz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı