Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ısınma sorunu

Funmark sonuçları pek kötü değil iyi gibi, Bende aynısı ekran kartı kullanıyorum, kasa tek fanlı var %74 üstü çıkmadı. Kasa üstü yada arkası fazla iyi soğuk geliyor, ama sende 3 tane fanlı var galiba pek işe yaramıyordur belki, eli değsene bi iyi hava veriyor mu?
Şöyle test yapın evi oda'nın klima, radyatör varsa kapattın deneyin eğer sorun devam ediyorsa bence ekran kartı sorun olabilir.

Bu fanların yerini değiştirdim ve 1 adet yuva söktüm son durum bu. Bilgisayarcıya götürmeme gerek kalmamıştır umarım? Olmadı ileride kasayı değiştiririm.
1.jpg

Ekran Alıntısı.PNG

5 Derece daha az çıkıyor ve Ultra ayar bu sefer, yardımcı olan herkese teşekkürler. Konuyu nasıl çözüldü olarak işaretliyoruz? Aynı sorunu yaşayanlara belki yardımcı olur.

1.jpg

Son düzenleme:
Kasa değiştirmenize gerek yok o kasa gayet iyi bir kasa. Dediğim gibi 5 derece düşüş olmuş, bunun altı zaten çok zor. Belki 2-3 derece daha düşer ama 2-3 derece için kasa değiştirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Sırf ısı için değiştirmeye değmez.

Benimki 72°C'da çalışıyor :)
Oyun mu? FurMark mı?
Kasa değiştirmenize gerek yok o kasa gayet iyi bir kasa. Dediğim gibi 5 derece düşüş olmuş, bunun altı zaten çok zor. Belki 2-3 derece daha düşer ama 2-3 derece için kasa değiştirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Sırf ısı için değiştirmeye değmez.
Anlıyorum kasa kalsın o zaman zaten çok hoşuma gittiği için bu kasayı almıştım.

Kasa gayet iyi, değiştirmenize gerek yok. Ek olarak alttaki HDD bölmesini de çıkartıp oradaki SSD'yi bir aparat ile üstteki DVD kısmına yerleştirebilirsiniz. Sonra da kasa fanlarını kaliteli fanlarla değiştirip iyi bir hava akışıyla sıcaklıkları daha da aşağı düşürebilirsiniz. RGB takıntınız yoksa Arctic Bionix fanlardan alabilirsiniz. Onlara bütçeniz yetmezse de Arctic F12/F14 fanlardan alırsanız onlar da iş görür.

Kasa gayet iyi, değiştirmenize gerek yok. Ek olarak alttaki HDD bölmesini de çıkartıp oradaki SSD'yi bir aparat ile üstteki DVD kısmına yerleştirebilirsiniz. Sonra da kasa fanlarını kaliteli fanlarla değiştirip iyi bir hava akışıyla sıcaklıkları daha da aşağı düşürebilirsiniz. RGB takıntınız yoksa Arctic Bionix fanlardan alabilirsiniz. Onlara bütçeniz yetmezse de Arctic F12/F14 fanlardan alırsanız onlar da iş görür.
Toplamda 3 Arctic Bionix P120 120m fan mı alayım yoksa ön kısıma 2 fan yeter mi? (arkada ki fan da var.) Bir de kasanın kendi fanları o kadar kötü oluyor mu? Arctic Bionix P120 Pwm

Hocam P serisi hava basınçlı olduğundan soğutucular için öneriliyor. Hava akışı için F serisi daha iyi olurdu fakat biraz baktım da hiç stok kalmamış.

Ön tarafa 2 adet Arctic F12 (Bionix değil), destekliyorsa F14 alıp kasanın kendi fanlarını da arkaya ve üste takmanızı tavsiye ederim. Yalnız bilgilendireyim, TC ibaresi olanlar kasa içi sıcaklığa göre kendi hızını otomatik ayarlarken PWM ibaresi olanların hızını siz kendiniz istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Hocam P serisi hava basınçlı olduğundan soğutucular için öneriliyor. Hava akışı için F serisi daha iyi olurdu fakat biraz baktım da hiç stok kalmamış.

Ön tarafa 2 adet Arctic F12 (Bionix değil), destekliyorsa F14 alıp kasanın kendi fanlarını da arkaya ve üste takmanızı tavsiye ederim. Yalnız bilgilendireyim, TC ibaresi olanlar kasa içi sıcaklığa göre kendi hızını otomatik ayarlarken PWM ibaresi olanların hızını siz kendiniz istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz.
2 Adet belirttiğiniz modeli sipariş verdim Corsair fanları üst kısma montajlarken marka simgesi kasanın içine mi bakmalı dışına mı
?
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı