Sapphire RX 590'de Coil Whine Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Mühendis
İtopya adlı siteden DADG2 almıştım. Sapphire RX 590 Nitro+ kartımda "coil whine" sorunu olduğunu fark ettim. Coil whine ne biliyorum. Bir de sizin görüşlerinizi almak, ses kaydımı dinletmek için bu konuyu açıyorum.

Sistem bana teslim edileli 2 hafta oluyor yani kart çok yeni. Sesi tanımlamam gerekirse rahatsız edici bir tiz dırıltı sesi, sanki dişçi makinesi çalışıyor gibi... Bu rahatsız edici ses oyuna girdiğimde başlıyor Alt+Tab ile masaüstüne dönüldüğünde yada oyundan çıkıldığında kesiliyor. GPU yük altındayken oluyor. Kulağımla çok net duyuyorum ses kaydına almaya çalıştım bir de siz dinleyin.

Anlamak için mutlaka telefondan ya da tizi iyi bir kulaklık ile dinleyin:

Sizce ne yapmam gerekiyor? Bu sorun RX 590'larda yaygın mıdır?

PSU watt değeri daha yüksek bir bilgisayarda ekran kartınızı deneme şansınız varsa bir deneyin derim.
İyi günler sayın arkadaşım bu sorun benimde başıma sistem toplamaya başlarken gelmişti sistemimde 500 wat PSU vardı ve oyun oynarken bilgisayarım kapanıyor ,açtığımda ise radeon wattman hatası ile karsilasiyor dum daha sonra 600w 80+ bir PSU aldım ve bir daha asla böyle bir sorun yaşamadım eğer psu kaliteli ise ekran kartını besleyen kablolarının sağlamlığını kontrol et istersen.

Artı -1 Eksi
Kartımı bugün geri gönderdim. Gelişmeleri aktarırım.
26.07

Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan haber geldi.

Başta nasıl oluyorsa coil whine tespit edememişler... Ses kayıtlarını attım ve tekrar incelemelerini istedim. Bu sefer "evet bir ses geliyor" dediler ve değişim onayını verdiler. Üstüne fark vererek 1660 Ti almak istiyordum, başta onayladılar fiyat farkını falan çıkardılar ama maalesef sonrasında caydılar.

Özetle yine RX 590 kart gönderecekler. Bu sefer mavi olanından istedim. Sıfır, bandrolü açılmamış bir ürün göndermelerini talep ettim.

Pazartesi kargoya verilecekmiş bu hafta içinde teslim edilmesini ön görüyorum.

Gelişmeler oldukça buraya yazarım.

Son düzenleme:
Kartımı bugün geri gönderdim. Gelişmeleri aktarırım.
26.07

Arkadaşlar merhaba, İtopya'dan haber geldi.

Başta nasıl oluyorsa coil whine tespit edememişler... Ses kayıtlarını attım ve tekrar incelemelerini istedim. Bu sefer "evet bir ses geliyor" dediler ve değişim onayını verdiler. Üstüne fark vererek 1660 Ti almak istiyordum, başta onayladılar fiyat farkını falan çıkardılar ama maalesef sonrasında caydılar.

Özetle yine RX 590 kart gönderecekler. Bu sefer mavi olanından istedim. Sıfır, bandrolü açılmamış bir ürün göndermelerini talep ettim.

Pazartesi kargoya verilecekmiş bu hafta içinde teslim edilmesini ön görüyorum.

Gelişmeler oldukça buraya yazarım.

İlk kartınız;
''pulse'' modeli miydi?
''nitro+ special edition'' modeli miydi (ışıklı mavi olan)
''nitro+ special edition black'' modeli miydi

İlk kartınız;
''pulse'' modeli miydi? ''nitro+ special edition'' modeli miydi (ışıklı mavi olan) ''nitro+ special edition black'' modeli miydi
İlk Nitro Black modeliydi, yeni gelen Nitro Special Edition modeli.

Bu konuya yazmayı unutmuşum. Yeni modelde de bir miktar coil whine durumu var. Ayrıca bir fan arıza durumu da mevcut. Henüz iade / servis gibi bir işlem yapmadım. AMD ve Sapphire markalarından yüzüm gülmedi ne tavsiye ederim ne de bir daha alırım.

Bu konuya yazmayı unutmuşum. Yeni modelde de bir miktar coil whine durumu var. Ayrıca bir fan arıza durumu da mevcut. Henüz iade / servis gibi bir işlem yapmadım. AMD ve Sapphire markalarından yüzüm gülmedi ne tavsiye ederim ne de bir daha alırım.

Ben de pulse modelini alacak gibiyim. Bu aralar rx5xx serisinde çok coil whine konusu açılıyor. belki diğer kartlarla aynı oranda oluyordur ancak bu kartlara ilgi çok olduğundan dolayı daha çok 5xx serisi ile konu görüyor olabiliriz. Bir dönem gtx970 için geçerliydi bu. Bilemiyorum pulse modeli gayet ucuz ve onunla eşdeğer olan nvidia kartı 400 lira daha pahalı (gtx1660) yani şu an için fiyat önemli bana. Bu coil whine gtx1660ta da olabilir bu sorun zaten birebir değişim olduğu için çoğu kişi de dert etmiyor. Bi nevi öğrenilmiş çaresizliğe dönmüş durum :d teknolojinin bu denli ileri olduğu bir dönemde böyle ufak ama huzur bozucu sorunların olmaması lazım bence

Fan konusunda nasıl bir sıkıntı yaşadın? Bende de bazen fanlar sürekli devir değiştiriyor gibi vııı vıı vııı tarzı aralıklarla ses yapıyor. Sabit bir gürültüde çalışmıyor fanlar nedense.

Fan konusunda nasıl bir sıkıntı yaşadın? Bende de bazen fanlar sürekli devir değiştiriyor gibi vııı vıı vııı tarzı aralıklarla ses yapıyor. Sabit bir gürültüde çalışmıyor fanlar nedense.
800 - 900RPM'de yani düşük devirde dönerken sürtünme sesi gibi bir ses geliyordu. Normal sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı