Sapphire RX580 Nitro+ ısınıyor ve kapanıyor

TuğberkÇAPKIN

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2019
Mesajlar
59
Öncelikle herkese merhaba.
Yeni bir sistem toplandı elimizdeki malzemeler şunlar;
Ryzen 5 3600 (sıfır)
Gigabyte B450M Ultra durable (sıfır)
G-skrill 8 GB 3600MHz RAM (sıfır)
XPG SX8200 PRO M.2 SSD (sıfır)
Sapphire RX 580 4 GB +Nitro ( sıfır değil) aşağı yukarı 2.5 - 3 yıl sadece oyun oynanmış.
Thermalteke 700W PSU ( sıfır değil)
Kasada 3 önde 1 arkada toplamda 4 fan mevcut.

Bu malzemeler elimizde mevcut.
Konuya gelelim bunlar toplandı. PC boşta iken GPU 27 - 30 derece herhangi bir sorun yok ancak örneğin Word of tanks açıyoruz kart 2 dakika sonra 80 dereceyi görüp sistem resetleniyor. Şimdi soru şu neden bu hakereti yapıyor? RAM pedi mi istiyor macun yenilenmesi mi istiyor? Nasıl bir bakım yapılır. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum ona göre bir şeyler yapmak istiyoruz. Farklı bir yerde bir yazıda denk gelmiştim lehim yerlerini kontrol edin diyorlardı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kartın genel bakımlarını yapmanızı tavsiye ederim. Termal ped ve macun değişimi, fan temizliği. Sorun halen devam ederse Frekans Mhz değerini biraz düşürüp undervolt yapın.
 
Bu olabilir hocam mining yapıldıysa kart çok ısınır.
Mining değil hocam
Hocam kartın genel bakımlarını yapmanızı tavsiye ederim. Termal ped ve macun değişimi, fan temizliği. Sorun halen devam ederse frekans MHz değerini biraz düşürüp undervolt yapın.

Tamamdir hocam dediklerinizi yapacağız bugün akşam. Yarın sonucu iletirim en son da ise tüm ürünleri stres testi yapıp bir de öyle deneyeceğiz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı