SAYE Taslağı Yayınlandı

kommina

Decapat
Katılım
10 Temmuz 2019
Mesajlar
60
Çözümler
1
SAYE fiber altyapılardan sunulan en yüksek paketin 100 olmaması için önemli. Şu an Türkiye'de altyapı rekabeti yok. Tekelcilik var. Benim ilçem gibi bir ilçeye yakışacak olan DSL altyapısı mıydı?
Tüm servis sağlayıcıların hepsi birbirine altyapılarını bedavaya vermeli. Karşılık olarak zaten hepsi birbirine altyapısını bağışlamış olacak. Yeterince büyük bir karşılık olur zaten bu. Sonra da beşinci vites, çok hızlı şekilde 30 büyükşehir ilinin nüfusu 40 bin olan ilçelerindeki her binaya daireye kadar GPON fiber döşenmeli. Aktif fiber olsa daha iyi olurdu (tabii ki akü ve güçlü yedek UPS olacak yanında) ama şu an GPON FTTH'dan bile mahrumuz. Ve artık 1 MS latency (ping), 0 MS jitter, simetrik 10 GBPS altyapı 100 TL'ye sunulmalı. Nedir bu çektiğimiz.
 
Saye fiber altyapılardan sunulan en yüksek paketin 100 olmaması için önemli. Şu an Türkiye'de altyapı rekabeti yok. Tekelcilik var. Benim ilçem gibi bir ilçeye yakışacak olan DSL altyapısı mıydı?
Tüm servis sağlayıcıların hepsi birbirine altyapılarını bedavaya vermeli. Karşılık olarak zaten hepsi birbirine altyapısını bağışlamış olacak. Yeterince büyük bir karşılık olur zaten bu. Sonra da beşinci vites, çok hızlı şekilde 30 büyükşehir ilinin nüfusu 40 bin olan ilçelerindeki her binaya daireye kadar GPON fiber döşenmeli. Aktif fiber olsa daha iyi olurdu (tabii ki akü ve güçlü UPS olacak yanında) ama şu an GPON FTTH'dan bile mahrumuz. Ve artık 1 ms latency (ping), 0 ms jitter, simetrik 10 Gbps altyapı 100 TL'ye sunulmalı. Nedir bu çektiğimiz.

Kanka o dediklerinin bir 30 senesi var maalesef :D.
 
1611306546103.png

1611306574782.png


Anlaşılan Türk Telekom SAYE gelmesin diye elinden geleni arkasına koymamış. VAE'den çok daha pahalıya SAYE satıyor.

Bu "Port Hızı" hem indirme hem yüklemeyse şahane. 150 TL gibi bir paraya 100 Mbps simetrik tarife çok iyi olacaktır. Ama sanmıyorum ki TT buna müsaade etsin.
 
Ayrıca dediklerim yapıldıktan sonra mobil haberleşme de birleştirilmeli. Çıkacak şebeke fazlalığı kotasız ve hız sınırsız, fiyat arttırımsız mobil veri sunmak için kullanılmalı. Tüm mobil şebeke aktif fiber ile buluşturulmalı. Evin dibinde Turkcell baz istasyonu var. Turkcell baz istasyonuna göre azıcık daha uzakta TT baz istasyonu var. Ve TT'nin (mobil veride) aynı lokasyonda Download da Upload da daha yüksek. En iyisi denen Turkcell'den.
Turkcell, Türksat, Vodafone, Türk Telekom, Türknet, (altyapısı varsa) Millenicom ve tüm TELKODER üyesi firmaların her türlü altyapısı bedavaya birleştirilmeli. Daha sonra Telekomünikasyon lisansı almış tüm firmalar da ilave edilebilir. Yeni firmanın ismi Türkiye haberleşme olabilir. Türkiye haberleşme (ya da o firmaların ismi her ne olacaksa) başlangıçta ilk olarak tüm büyükşehir sokaklarına daireye kadar götürmeli. Mümkünse içinden 150 GBPS geçebilen aktif fiber döşerse daha iyi olabilir ama daha 30 büyükşehirdeki her binada GPON FTTH daireye kadar fiber yok.
 
Son düzenleme:
Bu fiyatlar ile TT yüzünü bir kez daha gösterdi. Tekelliğin getirdiği avantajı kötüye kullanmaya devam ediyor. Bu port fiyatları ile diğer ISS'ları TT ile SAYE kullanarak rekabet edemez.
 
Eki Görüntüle 847556
Eki Görüntüle 847558

Anlaşılan Türk Telekom SAYE gelmesin diye elinden geleni arkasına koymamış. VAE'den çok daha pahalıya SAYE satıyor.

Bu "Port Hızı" hem indirme hem yüklemeyse şahane. 150 TL gibi bir paraya 100 Mbps simetrik tarife çok iyi olacaktır. Ama sanmıyorum ki TT buna müsaade etsin.
Hocam 123 tl sadece adamın aldığı para. Mesela Turknet satsa babasının hayrına vermeyeceğinden dolayı fiyat daha da artacaktır.
 
Anlaşılan Türk Telekom SAYE gelmesin diye elinden geleni arkasına koymamış. VAE'den çok daha pahalıya SAYE satıyor.
Aynen öyle. Türknet, çağrı merkezini kaldırdığı halde, televizyona reklam vermediği halde, reklamlarda Cristiano oynatmadığı halde, gazetelere sayfa sayfa reklam yapmadığı halde, mobil şebeke harcaması yapmadığı halde, CGNAT IP tanımladığı , müdürlük, il ve ilçe ofisi, mahalle ve sokakta müşteri iletişim merkezi açmadığı halde zar zor 85 TL'de tutabiliyor 100 MBPS'e kadar download ve upload YAPA (özgür iletişim aktif) paketini. Bu kadar kıstığı halde 200 MBPS'yi 125 TL'den satıyor. Turknet'ten çok çok daha fazla bilinen firma olan Turkcell'in 200 MBPS Internet'i müşteri hizmeti ve biraz da rakipsiz gördüğü halde 25 TL daha pahalıya sunduğunu hatırlatırım.

1611332115366.png

Resim Google'dan alıntı ama 100, 200, 500, 1000 MBPS simetrik Internet'in böyle yüksek en az şu kadar hızı tamamen garanti ediyorum diye tamamen müşteri hizmetleri ve çağrı merkeziyle sunulması lazımdı. Bunların simetrik hızda, 7/24 çağrı merkezi, müdürlükler, ofis, ilçe ofisi, bayi, kişiye özel IP ile sunulmasına imkan olacak şekilde SAYE fiyatlandırması yapılmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı