Scooter'dan vitesliye geçiş mantıklı mı?

Becce10

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,

Uzun yıllardır PCX kullanıyorum (şehir içi, şehir dışı), kazam belam yok çok şükür, 2018 model ABS'si olmayan ama pek konforlu motor, bilirsiniz. Bu yaştan sonra içime vitesli sevdası düştü, onca motor izledim, araştırdım ve CBR 500R'da karar kıldım. Ehliyetim A2 ve otomatik, dolayısıyla yükselteceğim kursa yazıldım (a sınıfına geçeceğim).

Otomobil + scooter tecrübem hayli fazla, şehir içi ve uzun yollarda, Scooter'la bile birçok kez uzun yol yaptım.

Görünüm olarak supersport istiyorum ama hızla veya teker yapma, ön kaldırma vs. şov işim yok, tamamen dikkat çeksin, egom tatmin olsun, motoru biraz fazlaca hissedeyim derdindeyim.

Naked, touring gibi düşüncem şu an yok. Yukarıdaki durumlardan dolayı sizce motora alışma sürecim nasıl ilerler? Özel ders almak istedim ama bulunduğum yerde özel ders veren kurs yok. Kendimi çok cesaretlendirdim ama bir yandan da bilmediğim bir durum ortaya çıkar mı acaba düşüncesindeyim. 40 yaşına geldim ve hiç vitesli tecrübem yok, fakat çok kontrollü ve bilinçli hareket ediyorum araç kullanırken.

CBR'ı hem şehir içi (kısmen gündelik), hem de uzun yolda (seyahat etmeyi severim) kullanmayı düşünüyorum. Sizce bu geçiş beni zorlar mı? Motor bu isteklerim için uygun bir motor mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bugün scooterdan vitesliye geçtim, 1 yıldır falan scooter kullanıyorum, aynı cc klasmanında olmasına rağmen aldığım keyif bambaşka ama scootera göre hareketi çok daha zor ve rahatsızsınız. Bence geçilir.

Arkadaşım CBR600 İle çöp kutusuna vurup vücudu ile dümdüz duvarı yıktı ve iç kanamadan dolayı vefat etti eğer sevdiğiniz çoksa almayın o makineleri

Arkadaşım CBR600 İle çöp kutusuna vurup vücudu ile dümdüz duvarı yıktı ve iç kanamadan dolayı vefat etti eğer sevdiğiniz çoksa almayın o makineleri
Öncelikle başınız sağolsun.

Bizim motosiklet kulübümüzde bütün hayatı boyunca motosiklete binmiş ve şu anda 1200cc motora binen bir abimiz var. Kendisi geçtiğimiz ay 72. yaş gününü kutladı. Hatta kulübümüzün yaş ortalaması yüksek, 50 yaş üzerinde çok üyemiz var. Bir uçan dedemiz var, kendisi 60 yaşlarında ve mt09 kullanıyor. Kullanıyor derken de yanlış anlaşılmasın, sağdan 80-90 tin tin gitmiyor. Viraj yapıyor, gazlıyor. Ben 07 ile yetişemiyorum kendisine. O kadar gidiyor.

Yani demek istediğim şey, Her gün trafik kazalarında bir sürü ölüm oluyor. Bunların tamamı motosiklet de değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı