Eskiden dar gelirli Türk vatandaşları et alırken bütçesine, cebine dikkat etmesi gerekirdi. Şimdi sebze, bakliyat alırken bile cebine bakması gerekli. Nereye sürükleniyoruz belli değil.
Bu ülkede ters giden o kadar iş var ki hepsini takip edemezsin. Gel gelelim ki işin başındakiler bunları adları gibi bilmelerine rağmen medya tarafından üstünü kapatmaya çalışıyor. Halk 3'ye ayrılıyor Türkiye'de.
1- Doğuştan keriz olanlar.
2- İzlediklerini, gördüklerine ve yaşadıklarına tercih edip keriz olmayı kabul edenler.
3- Gözünü açıp gerçekleri gören mantıklı insanlar.
İşte 1. ve 2. numaranın gözünü boya, ülke güzel, ülke böyle, ülke şöyle de. Ama satılan fabrikaları söyleme, Katar'dan 400 Milyon dolarlık Boeing 747-8 alıp, askeri fabrikanın (tank paleti fabrikası) yarısını verdiğini söyleme. Bu verimli ve jeolojik konuma sahip ülke için can veren insanları hiçe sayıp tarım ülkesinde tarımı bitir, yöneteme.
Siz her şeye müstahaksınız 1. ve 2. numaralar. Elin Avrupalısı haftada 3 kere bahçesinde mangalını yaparken, senin ülkende senden güzel tatil yapabiliyorken, siz 2 kilo sebzenin hesabını yapın, ay sonunu hesaplamaya devam edin. Hak ediyorsunuz. Sonuna kadar ediyorsunuz.
Gün gelecek herkes hesap verecek ama. Bu günü bekliyorum.