Şehir Dışında Üniversite Okumak

Beratttss

Kilopat
Katılım
21 Aralık 2015
Mesajlar
2.003
Makaleler
2
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bildiğiniz üzere üniversite sınavına çok az kaldı. Eskiden kararım bu yönde değildi. Ailenin yanı en iyisi derdim fakat artık dayanamıyor, uzaklaşmak istiyorum açıkçası. Bu konuda herhangi bir bilgim yok, aklıma çat diye geldi. Ne yapabilirim, ne önerebilirsiniz? İstanbul'u zaten çok yaşanılır bir yer olarak görmüyor, çok sevmiyorum.
 
Gurbet adamı adam eder. Bilmediğin çok şey öğrenirsin iyisiyle, kötüsüyle. İyi arkadaşlıkta edinir dostluk kazanırsın, kötü arkadaşlıkta edinirsin.

Aileden uzak kalıp özlem yaşarsın. Ama bir çok konuda tecrübe kazanırsın, olgunlaşırsın. Varsa imkanın sürekli İstanbul'a gidebilecek kadar yakın olmamak kaydıyla şehir dışında üniversite okuyabilirsin.

Tabii birde üniversiteye ne amaçla gittiğin de önemli. Eğer bitiremem, okuyamam, bir kaç sene durur görür gelirim dersen hiç gitme zaman kaybından başka birşey olmaz.
 
Lise olsa evine en yakını en iyisidir derdim ama üniversitede kazanabildiğin ve eğitim seviyesi konusunda en iyi bulduğun yere git. Aileden uzakta okumak güzel gelir (aile yok, eve giriş çıkış saati yok, hesap verme yok, gürültü yok ses yok, vs. tatlı gelir.) ama bir o kadar da zordur.

İlk başlarda zorlanırsın belki ama sonra alışıyorsun yalnızlığa.
 
En önemlisi iyi bir geleceğe sahip olmak. O yüzden iyi bir puan çekip kazanabileceğin en iyi üniversiteye gitmek senin için en iyisi. Belki kazanabileceğin en iyi üniversite şu an bulunduğun şehirde olabilir ama uzaklaşmak ilk hedefinse ona göre düşünebilirsin. Şehir dışı sana hayat konusunda daha çok kazanım sağlayacaktır.
 
Amacım kesinlikle kazanmış olmak için üniversite kazanmak değil, kendimce yüksek hedeflerim var. Bu sene istediğim başarıyı elde edemezsem seneye tekrar deneyeceğim kesinlikle. İstanbul'da çok güzel üniversiteler var fakat İstanbul'da ve ailemin yanında 4-5 sene okumak istemiyorum. Yani neler yapmalıyım kazanırsam? Ailemin de pek sıcak yanaşacağını düşünmüyorum.
 
İstanbul'da okuyorum. Paran varsa yaşanabilecek en güzel şehir bence. Diğer meslekleri bilmem ama mühendislik için hem iş imkanı hem kendini geliştirebileceğin seminerler vb. istanbulda düzenleniyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı