Servisteki ürünün 20. iş günü geçti

Anladım hocam teşekkür ederim. Dediğiniz durumda haftaya doluyor sanırım bu süre. Yine de elimde böyle bir konuşma varken eğer kulaklık bu hafta gelecek olursa şansımı denemeyi düşünüyorum. Yoksa elimde kullanamadığım ve bir ton para verdiğim kulaklıkla baş başa kalacağız.
benimde sıfır aldığım anakart bozuk çıkmıştı servise yolladım vatan aracılığıyla 3.5 4 hafta sürdü toplam süreç yani yol katılmıyor bu sürece bu arada yapılan işlemin sonucu ise iadeydi buna rağmen bu kadar uzun sürdü demek istediğimi anlamışsındır umarım

benimde sıfır aldığım anakart bozuk çıkmıştı servise yolladım vatan aracılığıyla 3.5 4 hafta sürdü toplam süreç yani yol katılmıyor bu sürece bu arada yapılan işlemin sonucu ise iadeydi buna rağmen bu kadar uzun sürdü demek istediğimi anlamışsındır umarım
Anladım hocam, mantıken sizin dediğiniz doğru zaten. Bakalım kulaklık zaten halen gelmedi, inşallah gittiği süredeki gibi gelir 😅

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Hocam bu konuyu Teknosa'ya verirken sordum mu hatırlamıyorum ama canlı destekten özellikle sorup cevabın ekran görüntüsünü almıştım, bu iş günü sayma süreci Teknosa'ya bıraktığım günden itibaren mi başlıyor diye sorduğumda müşteri temsilcisi evet cevabını vermişti.

Anladım hocam teşekkür ederim. Ürün için onarım talebime Bilkom parça tedariği olmadığı için onarım yapamadıklarını cevabı vermişlerdi, sanırım onarımı zaten yapılmıyor.

Hocam yukarıda da yazdığım gibi bunu özellikle müşteri temsilcisine sormuştum fakat eğer dediğiniz şekilde uygularlarsa işim çok zor, çünkü ürünüm günlerce servise transfer ediliyor şeklinde gözükmüştü.

"Onarım talebime Bilkom parça tedariği olmadığı için onarım yapamadıklarını cevabı vermişlerdi" demişsiniz, böyle dediylerse eğer siz değişim talep edebilirsiniz. Çünkü bir ürün sattıktan sonra 5 yıl boyunca o ürünün yedek parçasını bulundurmak zorundalar, yurt dışından da getiremiyorlarsa size değişim veya iade hakkı tanınmalı. Arayın bilkomu parça yoksa değişim iade belgesi isteyin.

"Onarım talebime Bilkom parça tedariği olmadığı için onarım yapamadıklarını cevabı vermişlerdi" demişsiniz, böyle dediylerse eğer siz değişim talep edebilirsiniz. Çünkü bir ürün sattıktan sonra 5 yıl boyunca o ürünün yedek parçasını bulundurmak zorundalar, yurt dışından da getiremiyorlarsa size değişim veya iade hakkı tanınmalı. Arayın bilkomu parça yoksa değişim iade belgesi isteyin.
Hocam kırılmaların garanti harici işlemlere girdiğini ve garanti harici işlemlerde parça tedarigi yapılmadığını söylediler aslında. Bu durumda dediğiniz durumu uygulayamayabilirim sanırım.

Bu durumda, ürünün Teknosa'ya ulaştırılmış olma ihtimali var mı? Eğer ulaştıysa ancak tarafıma herhangi bir bilgi verilmediyse, ki verilmedi, iş günü sayımına devam etmeli miyim?

Ürünün geldiğini, satıcı size yasal olarak bildirmek zorunda. Yani ürünün 20 iş gününden önce geldiyse bile size bunu bildirmekle yükümlü. THH'ye başvurduğunuzda bunu kanıtlaması gerekli.

Hocam, süreci ve yapmanız gerekenleri kendimce özetleyeceğim sorunuz olursa lütfen mesajı yanıtlayın.

İlk önce 20 iş günü geçer geçmez değişim istiyorsanız değişim iade istiyorsanız iade talebinizi kanıtlayabilmeniz için yazılı olarak (mail vs.) Satıcıya iletin. Bunun haricinde mağazaya gidip veya arayarak kayıt açtırabilirsiniz. Tüketici hakem heyetine başvurmak için acele etmeyin, talebinizi detaylıca iletip süreci yönetin. Satıcı işi yokuşa sokuyorsa o zaman THH'ye başvurabilirsiniz. Başvururken satıcıyı şikayet edin. Servisi değil, yasal sorumlu satıcı ve distribütördür.

Ürünün geldiğini, satıcı size yasal olarak bildirmek zorunda. Yani ürünün 20 iş gününden önce geldiyse bile size bunu bildirmekle yükümlü. THH'ye başvurduğunuzda bunu kanıtlaması gerekli.

Hocam, süreci ve yapmanız gerekenleri kendimce özetleyeceğim sorunuz olursa lütfen mesajı yanıtlayın.

İlk önce 20 iş günü geçer geçmez değişim istiyorsanız değişim iade istiyorsanız iade talebinizi kanıtlayabilmeniz için yazılı olarak (mail vs.) Satıcıya iletin. Bunun haricinde mağazaya gidip veya arayarak kayıt açtırabilirsiniz. Tüketici hakem heyetine başvurmak için acele etmeyin, talebinizi detaylıca iletip süreci yönetin. Satıcı işi yokuşa sokuyorsa o zaman THH'ye başvurabilirsiniz. Başvururken satıcıyı şikayet edin. Servisi değil, yasal sorumlu satıcı ve distribütördür.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi yazılı olarak öncelikle mail atacağım, onun haricinde kayıt açtırmama gerek yoksa aramayı veya gitmeyi düşünmüyorum. Bunu kulaklığı mağazaya gidip teslim almadan mı yapmam gerek yoksa teslim alıp yapsam da olur mu?

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi yazılı olarak öncelikle mail atacağım, onun haricinde kayıt açtırmama gerek yoksa aramayı veya gitmeyi düşünmüyorum. Bunu kulaklığı mağazaya gidip teslim almadan mı yapmam gerek yoksa teslim alıp yapsam da olur mu?
Almadan yapmanız lazım.

Aramanız veya şubeye gitmenizin amacı süreci hızlandırmak diğer türlü ürün geldi diyerek talebinizi reddederler. Mecbur THH'ye başvurursunuz.

Almadan yapmanız lazım.

Aramanız veya şubeye gitmenizin amacı süreci hızlandırmak diğer türlü ürün geldi diyerek talebinizi reddederler. Mecbur THH'ye başvurursunuz.
Maili gönderdim hocam, kulaklık şuan şubede. Firmanın bu maile cevap vermesi gerektiği belirli bir süre var mı? Ayrıca yanıt gelene kadar kulaklığı orada bırakmalı mıyım?

Maili gönderdim hocam, kulaklık şu an şubede. Firmanın bu maile cevap vermesi gerektiği belirli bir süre var mı? Ayrıca yanıt gelene kadar kulaklığı orada bırakmalı mıyım?

Yanıt gelene kadar teslim almayın, kabul etmezlerse ve yasal hakkınızı kullanacaksanız teslim formuna "yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla teslim alıyorum" yazıp imzalayın hocam.

Yanıt gelene kadar teslim almayın, kabul etmezlerse ve yasal hakkınızı kullanacaksanız teslim formuna "yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla teslim alıyorum" yazıp imzalayın hocam.
Merhaba, bugün bana ulaştılar ve ürünün kullanıcı hatasından dolayı garanti kapsamı dışında kaldığından garanti dışındaki ürünler için yasal süre dolsa da işlem yapılamamaktadır gibi bir yanıt geldi, böyle bir şey var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı