Servisteki ürünün 20. iş günü geçti

UPS ile ürünü gönderdiğinize dair UPS'den ıslak imzalı bir belge alın. Teknosa size muadil olmayan daha kötü bir ürün vermeye kalkarsa ilamlı icra ile ürününüzün doğru muadilini zorla almaya çalışacağınızda bu teslim ettiğinize dair belgeyi vermeniz gerecek. Kargo ile gönderildi belgesi olmadan eski ürünü göndermedi diye süreci geciktirmeye çalışabiliyorlar.

İcra ile devam etmeniz gerekirse karara dair ıslak imzalı bir kopyası da gerecektir. Bu kopyayı başvurduğunuz Tüketici Hakem Heyetine fiziki olarak gidip dosya numaranız ile kararın kopyasını istiyorum derseniz ücretsiz bir şekilde ıslak imzalı olarak veriyorlar.

Tebliğe dair bilgi e-devlet üzerinde kayıtlı olan telefon numaranıza geliyor. 2 sms halinde oluyor, 1.si kararın tebliğe çıkarıldığı, 2.si ise tebliğinin yapıldığı ve ulaştırıldığı (ulaşmamış, adres bulunamamış vb. olsa bile). 2. sms'den sonra 14 günlük itiraz süresi başlıyor. Bu süre sonunda karar kesinleşiyor ve mahkeme kararı niteliği kazanıyor.
THH için tebligat geleni görmedim hocam, şahsen sorduğumda e devletinize düştüyse yeterli demişlerdi. Belki karar lehine çıkınca tebliğ edilmiyordur bilmiyorum.

Karar tutanağın çıktısını alıp yollayın yeterli hocam, hatta karar tutanak numarası bile yeterli sıkıntı yapmayın.
Merhabalar, cihazı gönderdim ve 23ünde ellerine ulaştı. Aynı gün içerisinde onlara karar tutanağındaki kararı hatırlatarak ürün değişimi istediğim kesinlikle para iadesi istemediğimi yazdım. Bugün bir mesaj geldi ve ürünüm için iade ödemesi yapıldığı söylendi. Bunu kimse bana sormadı, kafasına göre iş yapmışlar, artık yoruldum da süreçten ne yapacağımı bilmiyorum.

Merhabalar, cihazı gönderdim ve 23ünde ellerine ulaştı. Aynı gün içerisinde onlara karar tutanağındaki kararı hatırlatarak ürün değişimi istediğim kesinlikle para iadesi istemediğimi yazdım. Bugün bir mesaj geldi ve ürünüm için iade ödemesi yapıldığı söylendi. Bunu kimse bana sormadı, kafasına göre iş yapmışlar, artık yoruldum da süreçten ne yapacağımı bilmiyorum.
Kendilerine tekrarda iadeye dair bir karar olmadan iade yapıldığını ve uygulamalarının düzeltilmediği taktirde THH kararına bağlı olarak icra yoluna giderek bu değişimi yaptıracağının mesajını gönderin. Mesajınıza misli ürünün satışını online yapıyorlarsa bunun linkini eğer yapmıyorlar fakat farklı bir yerde yapılıyorsa bunun linkini de ekleyin. Misli ürün tanımı aynı özellik veya en yakın bir üstü özellik olduğunu hatırlatiyim. Stoktan olmama durumunda ise piyasada satışı herhangi bir yerde devam ettiği sürece temini yapılarak size iletilmesi yapılabilir. Ancak piyasada hiçbir şekilde yok, üretimi durmuş ve benzer hiçbir ürün satışını yapmıyorlarsa iade olabilir. Ancak bu şartlarda bile iadenin onayının sizden alınması zorunlu.

Tüketici Hakem Heyeti ile doğrulama amaçlı görüşme sağladım. Hesabınıza gönderilen parayı aynı hesaba açıklamasına "iadeyi kabul etmiyorum, karar değişim yönünde" yazarak geri gönderin. İcra açtığınızda bu banka gönderisinin çıktısını dosyanıza eklemeniz gerekecek.

Son düzenleme:
Hocam, yapacağınız son bir işlem var sıkılmaya gerek yok. Gerisi onların derdi.

İcraya başvuracağınızı karşı tarafa belirtin, iade'de ısrar ederlerse savcılığa gidip ilamlı icra işlemlerini başlatabilirsiniz. Uğraşmak istemezseniz bir avukat ile görüşüp ona devredebilirsiniz.

Kendilerine tekrarda iadeye dair bir karar olmadan iade yapıldığını ve uygulamalarının düzeltilmediği taktirde THH kararına bağlı olarak icra yoluna giderek bu değişimi yaptıracağının mesajını gönderin. Mesajınıza misli ürünün satışını online yapıyorlarsa bunun linkini eğer yapmıyorlar fakat farklı bir yerde yapılıyorsa bunun linkini de ekleyin. Misli ürün tanımı aynı özellik veya en yakın bir üstü özellik olduğunu hatırlatiyim. Stoktan olmama durumunda ise piyasada satışı herhangi bir yerde devam ettiği sürece temini yapılarak size iletilmesi yapılabilir. Ancak piyasada hiçbir şekilde yok, üretimi durmuş ve benzer hiçbir ürün satışını yapmıyorlarsa iade olabilir. Ancak bu şartlarda bile iadenin onayının sizden alınması zorunlu.

Tüketici Hakem Heyeti ile doğrulama amaçlı görüşme sağladım. Hesabınıza gönderilen parayı aynı hesaba açıklamasına "iadeyi kabul etmiyorum, karar değişim yönünde" yazarak geri gönderin. İcra açtığınızda bu banka gönderisinin çıktısını dosyanıza eklemeniz gerekecek.
Hocam, yapacağınız son bir işlem var sıkılmaya gerek yok. Gerisi onların derdi.

İcraya başvuracağınızı karşı tarafa belirtin, iade'de ısrar ederlerse savcılığa gidip ilamlı icra işlemlerini başlatabilirsiniz. Uğraşmak istemezseniz bir avukat ile görüşüp ona devredebilirsiniz.
Dediğiniz gibi talebimi sözlü olarak ve elimde yazılı olarak bulunması için mail ile de göndereceğim. Eğer para iadesi konusunda ısrarcı olurlarsa ilamli icra işlemi için cebimden ne kadar bir ücret çıkar?

Dediğiniz gibi talebimi sözlü olarak ve elimde yazılı olarak bulunması için mail ile de göndereceğim. Eğer para iadesi konusunda ısrarcı olurlarsa ilamli icra işlemi için cebimden ne kadar bir ücret çıkar?
Yaklaşık 800 lira civarı bir dosya parası vermeniz gerekiyor ancak bu parayı sonuçlandıktan sonra geri alıyorsunuz. İcra sırasında icranızı geri çekin biz değişim sağlayalım diye bir teklifte bulunurlarsa (bulunmaya çalışacaklardır) mutlaka ödediğiniz bu parayı biraz daha fazla olacak şekilde geri isteyin. Örneğin 800 TL icra için masraf yaptınız, değişim teklifi yapıldı fakat siz ayrıca 1000 TL de icra masraflarınız için para isteyin. İcra 5 gün içinde sonuçlanmazsa haciz için banka hesaplarının keşfini yaptırıp bunlara haciz koydurarak değişim yaptırılana kadar bloke koydurulabiliyor.

İcra sırasında bir avukat dahil ederseniz ürünün ücretinin belli bir yüzdesi kadar onlardan vekalet masrafı da alabiliyor.

Evet arkadaşlar, haftalardır stok yok muadil ürün arayışındayız denilerek oyalandım ve bugün tarafıma muadil ürün bilgisi iletilemediği ve stok olmadığı için tekrar para iadesi yapmak istediklerini söylediler. İtiraz ettim, ya temin edeceksiniz ya da muadil ürün sunacaksınız bu benim problemim değil dedim; karar nettir diyerek THH'yi yine hiçe saydılar. Maddiyat bir yana mental olarak çok yıprandım artık. Sanırım icra ile devam edeceğim ama artık sinirden ve yorgunluktan tekrar yazılar yazmaya falan elim varmıyor. Bu icra işlemlerini açmam gereken gerekli bir süre var mı?

Evet arkadaşlar, haftalardır stok yok muadil ürün arayışındayız denilerek oyalandım ve bugün tarafıma muadil ürün bilgisi iletilemediği ve stok olmadığı için tekrar para iadesi yapmak istediklerini söylediler. İtiraz ettim, ya temin edeceksiniz ya da muadil ürün sunacaksınız bu benim problemim değil dedim; karar nettir diyerek THH'yi yine hiçe saydılar. Maddiyat bir yana mental olarak çok yıprandım artık. Sanırım icra ile devam edeceğim ama artık sinirden ve yorgunluktan tekrar yazılar yazmaya falan elim varmıyor. Bu icra işlemlerini açmam gereken gerekli bir süre var mı?
Ürününüzün güncel fiyatından satışı herhangi bir yerde varsa bunu kendilerine ileterek bu ücret üzerinden iade yapabileceklerini kabul etmezlerse icra ile bunu icra masrafı ve avukat masrafları ekleterek kendilerinden kanun zoruyla alacağınızı belirtin. Bir ihtimal icra ile uğraşmadan bu şekilde iade alıp aynı ürünü hızlıca tekrar alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı