mtacar
Hectopat
Daha fazla
UPS ile ürünü gönderdiğinize dair UPS'den ıslak imzalı bir belge alın. Teknosa size muadil olmayan daha kötü bir ürün vermeye kalkarsa ilamlı icra ile ürününüzün doğru muadilini zorla almaya çalışacağınızda bu teslim ettiğinize dair belgeyi vermeniz gerecek. Kargo ile gönderildi belgesi olmadan eski ürünü göndermedi diye süreci geciktirmeye çalışabiliyorlar.
İcra ile devam etmeniz gerekirse karara dair ıslak imzalı bir kopyası da gerecektir. Bu kopyayı başvurduğunuz Tüketici Hakem Heyetine fiziki olarak gidip dosya numaranız ile kararın kopyasını istiyorum derseniz ücretsiz bir şekilde ıslak imzalı olarak veriyorlar.
Tebliğe dair bilgi e-devlet üzerinde kayıtlı olan telefon numaranıza geliyor. 2 sms halinde oluyor, 1.si kararın tebliğe çıkarıldığı, 2.si ise tebliğinin yapıldığı ve ulaştırıldığı (ulaşmamış, adres bulunamamış vb. olsa bile). 2. sms'den sonra 14 günlük itiraz süresi başlıyor. Bu süre sonunda karar kesinleşiyor ve mahkeme kararı niteliği kazanıyor.
Merhabalar, cihazı gönderdim ve 23ünde ellerine ulaştı. Aynı gün içerisinde onlara karar tutanağındaki kararı hatırlatarak ürün değişimi istediğim kesinlikle para iadesi istemediğimi yazdım. Bugün bir mesaj geldi ve ürünüm için iade ödemesi yapıldığı söylendi. Bunu kimse bana sormadı, kafasına göre iş yapmışlar, artık yoruldum da süreçten ne yapacağımı bilmiyorum.THH için tebligat geleni görmedim hocam, şahsen sorduğumda e devletinize düştüyse yeterli demişlerdi. Belki karar lehine çıkınca tebliğ edilmiyordur bilmiyorum.
Karar tutanağın çıktısını alıp yollayın yeterli hocam, hatta karar tutanak numarası bile yeterli sıkıntı yapmayın.