Set ve tekrar kavramları nasıl işliyor?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar fitness spor salonuna başladım. Spor hocam bana antrenman programı attı. Her antrenmanın altında set, tekrar, dinlenme kavramları var.
Örneğin: Walking: Set: 1/ tekrar: 10 / dinlenme: 90.
Bu kavramlar ne anlama geliyor, bu hareketi kaç kez yapacağım vs. hiçbir fikrim yok. Bir de dinlenme kısmı 90 saniye mi?
Teşekkürler...

Son düzenleme:
Arkadaşlar fitness spor salonuna başladım. Spor hocam bana antrenman programı attı. Her antrenmanın altında set, tekrar, dinlenme kavramları var.
Örneğin: Walking: Set: 1/ tekrar: 10 / dinlenme: 90.
Bu kavramlar ne anlama geliyor, bu hareketi kaç kez yapacağım vs. hiçbir fikrim yok. Bir de dinlenme kısmı 90 saniye mi?
Teşekkürler...

@cinar_yasarrr bakarsanız memnun olurum hocam🫡

10 tekrar yürümek nasıl oluyor??

Merhaba. Set, yapman gereken tekrarların toplamına denk gelir. Yani hocan dediyse ki 3 set 10 tekrar, her 10 tekrar 1 sete denk gelir ve bu 10 tekrarı üç kere yapman gerekir. 10 tekrar yapıp 30 saniye -veya hocan kaç saniye dediyse- dinlendikten sonra ikinci sete yani ikinci 10 tekrara geçiş yaparsın.

10 tekrar yürümek nasıl oluyor?

Bilemiyorum, adımmı metremi.

Merhaba. Set, yapman gereken tekrarların toplamına denk gelir. Yani hocan dediyse ki 3 set 10 tekrar, her 10 tekrar 1 sete denk gelir ve bu 10 tekrarı üç kere yapman gerekir. 10 tekrar yapıp 30 saniye -veya hocan kaç saniye dediyse- dinlendikten sonra ikinci sete yani ikinci 10 tekrara geçiş yaparsın.

Sağ olasın hocam, 90 dediği 1 buçuk dakikamı oluyor. Anlamadım?

10 tekrar yürümek nasıl oluyor?

2 set 20 tekrar toplam walking

Son düzenleme:
Tekrar sayısı 10 diyor, bu sebeple en fazla 10 tekrar yapabileceğin bir ağırlık seçmelisin, ama 11-12 tekrar da olur sorun olmaz.

Set ise örneğin 10 tekrarı kaç kere yapacağını söyler. Mesela 3 set yap der ise 10 tekrar yapıp bırakırsın, dinlenip 2. sete geçersin.

Tekrar sayısı 10 diyor, bu sebeple en fazla 10 tekrar yapabileceğin bir ağırlık seçmelisin, ama 11-12 tekrar da olur sorun olmaz.

Set ise örneğin 10 tekrarı kaç kere yapacağını söyler. Mesela 3 set yap der ise 10 tekrar yapıp bırakırsın, dinlenip 2. sete geçersin.

Sağ olasın. Bir de dinlenmede 90 yazıyor bu saniye midir?

Hocam bu arada kusuruma bakmayın. Sizi fazladan etiketledim. Benim Technopat'ta bir sorun var aynı şeyi 4-5 kez yayınlıyor.

Örneğin 3 set 10 tekrar var ise, hareketi 10 kez tekrar yapıyorsun ve bırakıyorsun. Bu 1 set oldu bunu 3 kez yapıcaksın. Dinlenme dediği şey muhtemelen her set arası 90 saniye dinlen demek istemiş. Ortalama 30 saniye 1 dakika arası dinlenip diğer sete girersin. Fazla yorulduysan yapamayacak gibi hissediyorsan biraz daha dinlenebilirsin.

Örneğin 3 set 10 tekrar var ise, hareketi 10 kez tekrar yapıyorsun ve bırakıyorsun. Bu 1 set oldu bunu 3 kez yapacaksın. Dinlenme dediği şey muhtemelen her set arası 90 saniye dinlen demek istemiş. Ortalama 30 saniye 1 dakika arası dinlenip diğer sete girersin. Fazla yorulduysan yapamayacak gibi hissediyorsan biraz daha dinlenebilirsin.

Sağ olasın hocam.

Hocam bu arada kusuruma bakmayın. Sizi fazladan etiketledim. Benim Technopat'ta bir sorun var aynı şeyi 4-5 kez yayınlıyor.
Evet saniyedir, fakat belli bir saniye verilmemelidir kişiye göre değişir. Kalp ritmin ve nefes alışın normale dönene kadar beklemelisin. Dinlenme süreni uzatmak kas gelişimi açısından iyidir.

Sorun değil beni her sorunuza etiketleyebilirsiniz spor konusunda, nadiren göremediklerim oluyor tabi ona bir süre sonra tekrar etiketlerseniz muhtemelen görürüm. Zaten Technopat'ta ise sorun sizin özür dilemenize gerek yok fakat nezaketen tabi güzel bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı