Sharkoon SKILLER SGH-30 Oyuncu kulaklığı incelemesi

Selamlar hepinize, bugün yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Sharkoon SKILLER SGH-30'un incelemesini yapacağım, bu markanın bir ürününü ilk defa kullanıyorum ve oldukça memnunum, profesyonel düzeyde tabii ki inceleyemem ama elimden geldiğince kulaklığı tanıtacağım.

Kulaklık şu an 300 TL civarlarında, sağlam ve dayanıklı olması için kafa bandı metalden yapılmış ama kulaklık ağır gelmiyor kafanıza, kulaklığın ses kalitesi oldukça iyi, pedleri rahat ve kulaklık kafamı hiç sıkmıyor, uzun yıllardır FPS oyunu oynayan biri olarak çok rahat ses kasabiliyorum, kulaklığın her kafa için uygun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kulaklığın kablosu 2.4 metre ve kendi ses kartı da var, kulaklığın 2 yıl da garantisi bulunuyor.

Üst.jpg

Sağdan.jpg



Yazılımı sorunsuz çalışıyor, burada karşınıza çeşitli özellikler çıkıyor, sanal 7.1, mikrofon boostu, Xear Surround Max, ses değiştirme gibi özellikler bunlardan bazıları. Kulaklık Stereo olarak da oldukça iyi çalışıyor fakat ben sanal 7.1 ile kullanıyorum, iki iyi seçenek sunmuşlar burada.


Yazılım 1.png



Kulaklığın pedleri dışarıdaki sesleri tamamen kesiyor, eğer bilgisayardan ses almıyorsanız ufak tefek sesler duyabilirsiniz ama bilgisayardan ses aldığınız anlarda dışarıdan gelen sesleri duymanız oldukça zor, özellikle oyun oynuyorsanız dışarıyla bağınızın tamamen koptuğunu söyleyebilirim.

Pedler yuvarlak, rahat ve arka kısımlarında Sharkoon'un logosu da olan hoş RGB aydınlatmaları var ve sürekli renk değiştiriyorlar, aydınlatmalar değiştirilebiliyor mu denemedim fakat sanırım değiştirilmiyor. Pedler şimdilik terletmiyor fakat yaz aylarında nasıl olur bilemiyorum.



Ped.jpg

Karanlık.jpg


Sırada kulaklığın çok önemli bir bölümü var yani kulaklığın mikrofonu. Mikrofonu ilk test ettiğimde gerçekten bu kadar kaliteli olmasına çok şaşırdım, ne arka plan sesi ne de herhangi bir cızırtı vardı ve sesimi çok net veriyordu, ses testi atabilsem atardım fakat o dosya tipi desteklenmiyormuş sanırım sitede. Yazılımında çeşitli özellikler var, ses değiştirme özelliği eğlenceli olabiliyor, noise reduction özelliği sizin sesiniz dışındaki sesleri engellemeye yarıyor fakat gerek olmadığı için hiç kullanmadım, ihtiyacı olan kişilerin işine yarayacaktır.

Mikrofon her yöne hareket ettirilebiliyor, özellikle yemek yiyeceğim zamanlar bu özellik işime çok yarıyor ve hareket ettirmek oldukça kolay.


Mikrofon.jpg


Yazılımındaki mikrofona ait özellikler de şu şekilde; mikrofon testi atamıyorum fakat gerçekten cızırtısız, arka plan sesleri duyulmayan kaliteli bir mikrofon olduğunu söyleyebilirim.

Hyclep#2367


Yazılım 2.png


Sonuç olarak 300 lira verdiğime hiç pişman olmadığımı söyleyebilirim, genel olarak oldukça iyi bir kulaklık, almayı düşünenler varsa gönül rahatlığıyla önerebilirim. Pek bir kötü özelliği yok açıkçası, mikrofonunu çıkmaması kötü özellik olarak sayılabilir, ayrıca sesi çok fazla yükseltince hafiften bir cızırtı gelebiliyor ama o kadar yükseltmeyi tercih edeceğinizi sanmıyorum çünkü gerçekten fazla ses veriyor, çok uzun süreli kullanımlarda da kulağı ağrıtabiliyor ama arada bir çıkardığınız sürece problem olacağını sanmıyorum.

İlk incelemem oldu, fotoğraflar acemice oldu, değinmeyi unuttuğum yerler de olabilir, yorumlarda eksiklerime de değinirseniz mutlu olurum. Sormak istedikleriniz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Ses testini YouTube'de liste dışı bir video açarak paylaşabilirsiniz.

Güzel inceleme olmuş, ellerinize sağlık. E900 Pro ile bunun arasında gidip geliyorum şuan.
Kendi kanalının videosunu paylaşmak yasak değil mi?

Ben de ikisi arasında kalmıştım ama garantiye gönderme işinin uzun sürmesi, kulaklığın gelme süresi falan derken SGH-30 aldım.

Ben 90TL fark olduğunu düşünmüyorum, E900 Pro alabilirsin.

Elinize sağlık, güle güle kullanın. Hem sanırım ben önermiştim zaten :D
Tam hatırlamıyorum ama muhakkak önermişsinizdir :D Teşekkürler.

Elinize sağlık, zaten sizden bekliyordum bunu. :)

Size sanırım yeni versiyonu gelmiş eskilerinde RGB ışıklandırma yok ve kafa bandı biraz daha farklıydı.
Teşekkürler, eski modeli hiç bilmiyorum ama bu kulaklık oldukça hoşuma gidiyor.
Güzel inceleme olmuş fakat ben olsam CH321 ve E900 Pro varken almazdım.

SGH-30'un mikrofonunu CH 321'in mikrofonundan iyi buluyorum, CH 321'in mikrofonundan rahatsız edici bir cızırtı geliyordu Technopat'ın inceleme videosunda. Çin'den almak istemediğim için E900 Pro'yu pek araştırmadım.
 
Kulaklık bende de var. Ben de yaklaşık 1 haftadır kullanmaktayım. İnceleme gerçekten başarılı bir inceleme olmuş. Alırken CH321 de düşündüm ama hem mic'ten gelen cızırtılı ses, hem de herhangi bir markanın düşük seviyeli kulaklığını almayı sevmediğimden Sharkoon'u seçmiştim. İyi ki de seçmişim diyebiliyorum. Mikrofonu muazzam. Şarkı dinlerken 40mm sürücü korkutmuştu ama cidden müzik konusunda da başarılı bulduğum bir kulaklık.
 
Kulaklık bende de var. Ben de yaklaşık 1 haftadır kullanmaktayım. İnceleme gerçekten başarılı bir inceleme olmuş. Alırken CH321 de düşündüm ama hem mic'ten gelen cızırtılı ses, hem de herhangi bir markanın düşük seviyeli kulaklığını almayı sevmediğimden Sharkoon'u seçmiştim. İyi ki de seçmişim diyebiliyorum. Mikrofonu muazzam. Şarkı dinlerken 40mm sürücü korkutmuştu ama cidden müzik konusunda da başarılı bulduğum bir kulaklık.
Teşekkürler, ben de aldığıma hiç pişman değilim, sizin de dediğiniz gibi özellikle mikrofon performansı çok başarılı.
 

Geri
Yukarı