İyi günler, bu forumda kullandığım rumuzum "audiotest". Kısaca "audio" da diyebilirsiniz. Öncelikle hoşgeldiniz. Ben de yakın zamanda bu foruma üye oldum. Öncesinde, 2012 yılına kadar, sizin yöneticilik yaptığınız forumda da yazıyordum. Daha evvel ise ismi lazım olmayan bir başka teknoloji forumundan çok şiddetli tartışma yaşadığım yöneticiler ve onların dezenformasyona göz yummaları sebebiyle, yedi yıllık üyeliğimin süresiz kapatılması talebiyle ayrılmıştım.
Bu forumda çok daha dikkatli bir bilgi paylaşımı ortamı oluşturulmuş olması benim de çok hoşuma gitti. Yine de söylemeden edemeyeceğim, kimi bilgisayar bileşeni başlıklarında, ısrarla yanlış bilgi paylaşılmaya devam edildiğine şahit olmak beni biraz endişelendirdi. Sadece hafif bir endişe olsa da dile getirmek istedim, ilk izlenimlerimi aktarmak açısından.
Bu arada, sizi detayına inmeye zorlamak istememekle beraber, eski forumunuzda yaşadığınız siyasi görüş ayrılığını merak ettim. Dediğim gibi, 2012 yılına kadar göz gezdirdiğim bir forumdu fakat çok aktif bir forum olmadığını gözlemlediğimden dolayı, belirgin bir politik duruşlarına rastlamamıştım. Kimseyi zor durumda bırakmadan ve çok siyasi sembollerden uzak durarak sadece şu kadarını söylemek istiyorum. Mesleğim gereği kuantum elektroniğiyle ilgileniyorum ve çeşitli yarıiletkenlerdeki etkileriyle uğraşıyorum. Popüler fakat dolaylı bir sembol olması açısından bunun üzerinden sormak istiyorum. Bıraktığınız forum, elektronikte kuantum mekaniğine değer veren bir siyasi görüşte miydi, yoksa bilgiye ve bilime verilen değer farklı bir noktada mıydı?