Sıfır egea hatchback urban Plus alınır mı?

Ayrıca D segment arabaya Lamborghini gibi tasarım... Bu arabaya +50 yaş insanlar binecek gençler değil.
Her yorumunda facepalm yapmaktan yüzüm kızardı. :D Binilecek arabanın "segmenti" yaşlara göre mi belirleniyor? O zaman Kuzey Amerika ve Avrupa'daki E sınıfı arabaları alanlar da gizli ihtiyar oluyor...

VW grubun üretim kapasitesi ile PSA grubun üretim kapasitesi yakın bile değil, bir tarafta pazarda oturmuş bir model var diğer tarafta Peugeot'nun VW gibi premium altı olma hedefinde yaptığı arabalardan biri var. Modelin ilk yılı olduğu için üretim kapasiteleri düşük, haliyle pazarda talep olduğunda da karşılayamadıkları ortada. Sen 508 için resmen çöp demeye getiriyorsun, neden? Çünkü az satıyor.

Mazda ve Subaru da az satıyor, onlar da çöp o zaman senin tabirinle. :D

Mesajımı okuyun lütfen. Ben konuları karıştırmışım. Ancak fark etmez herhangi bir durumda o bütçede Egea yerine alternatiflere yönelinir. Eski olması arabayı kötü yapmıyor. Ayrıca sıfır Egea'ya yazılsa 3 ay sonra 10-15 bin fazlasını verecek nasıl olsa.
Hadi konu ve bütçe karıştırdığın için o kısmı görmezden geleyim. Egea için 3 ay sonrasına sıra verilmez, öncelikli pazar olunduğu için talep oldukça üretimi bu pazara gönderirler.

Bu arada belirteyim de beni Peugeot fanı yapma. Geçen yıl C sınıfı HB, C sınıfı SUV, D sınıfı sedan arabaların neredeyse tamamını deneyerek Tiguan aldım.

Ancak fark etmez herhangi bir durumda o bütçede Egea yerine alternatiflere yönelinir.
Ahaha yukarıda dediğim çıkacak şimdi. 10 yıllık Golf önerisi gelecek diyenler beğendi bile :D Sıfırda Egea dışında alternatif yok kardeşim, neyini anlamıyorsun. Dediğim gibi koy masaya 30K, Corolla alsın arkadaş, geçelim. Aksiyse konuşma daha fazla.

Bütün dünya kabul edip D segmentte en çok Passat'ı tercih ediyor ama bizimkilere beğendiremiyoruz ya. Beğendikleri araç da 508. :D
Öncelikle bir Avrupalının bindiği Passat ile senin bindiğin Passat bir değil, burada anlaşalım. Türkiye şartlarında Passat almak için tek kriterin biraz daha genişlik istemen ve konfor odaklı düşünmendir. Eğer performans, sportiflik, yol tutuşu, viraj performansı istiyorsan Passat'ın içinden geçen modeller var. Fanboyluluğun yine arşa çıktı, anlatamıyoruz.

D segmenti sadece yaşlılar mı kullanıyor? Düşüncenin saçmalığına bak. Peugeot'un en iyi hamlelerinden biri oldu 508. Gayet de başarılı bir araç. Sportiflik, performans istiyorsan Passat'ın adı bile geçmez, bu kadar basit.

O tasarımıyla da halt yer anca.

Sıfır alsın demiyorum. Ben diğer konuda da dedim ikinci el Corolla alınabilir mesela. Çok daha iyi bir araca binmiş olur. 150 binde Golf önerisi olmaz zaten.

Avrupa değil ABD'nin Passat'ı ile Türkiye'nin Passat'ı farklı. ABD'de en çok satan D segment Camry zaten. O da yüksek hacim ile. Türkiye'de ise küçük hacim yüksek performansı en iyi VW modelleri sunuyor. Ayrıca D segmenti çoğunlukla yüksek yaştaki insanlar tercih ediyor tabi ki. 20 yaşında adam ne diye gidip Passat alsın? :D Yani illa alan çok insan vardır da oranlarsanız D segment kullanım yaşının C segmente göre daha yüksek olduğunu görürsünüz. Ha bu arada alın siz o 508'leri falan. Honda Accord gibi usta parça sorunu yaşayacağınız yıllar da gelir. Bu kadar iyiyse neden bu kadar ucuz? Ryzen bile Intel'den iyi olmadan fiyatını Intel'in önüne geçiremedi. 5. nesille Intel'den yüksek fiyat çekebiliyor. 508 ise yarı parasında Passat'tan daha iyi. Aynen kral sizsiniz :D
Gençler özellikle yakışıklı ve sportif araba istiyor. 508 ise Passat'ın rakibi. Passat'ı ise çoğunlukla belli yaşın üstü kullanıyor. Saçma spor tasarımlarını seven insanlar değil.
Halt mı yer? :D 1 sene sonra haberler: "En çok satan D segment yine Passat oldu!"

Avrupa değil ABD'nin Passat'ı ile Türkiye'nin Passat'ı farklı.
Avrupa modelleri de aynı değil. Aradaki fiyat ve donanım farkını kapattıkları için sen 400K'ya Passat alabiliyorsun. Donanımdan kısmasalar 3 Alman ile kapışacak VW.. Diğer Almanlardan kısılmadığını söylemiyorum burada, dengeleme yapılıyor işte. VW'yi cimri bir marka bulsam da kur saçmalığını ve vergi saçmalığını düşündüğümüzde her marka/modelin uğradığı hüsrana uğruyorlar.

Ülkedeki gençlerin çoğunun D segmente parası yetmediği için olabilir mi sence? Ben şahsen 508'e binmek varken Corolla tercih etmem. Mondeo varken Focus da tercih etmem. Para yoksa mecbur segment düşer, bu kadar basit.

50 yaşındaki adam 508 almaz, merak etme. 508 gibi araçları benim gibi konforu ve genişliği bir miktar arka plana atarak çok daha güzel tasarımlı ve sportiflik özellikleri tercih edenler alır. Passat'In öne çıktığı 2 konu var. Genişlik ve biraz daha iyi konfor. E bunlar da olmasa ne olacak başka, söylesene. Neyini pazarlayacak bu araç :D

Benim Insignia ile aldığım virajları gel Passat ile almaya çalış mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır alsın demiyorum. Ben diğer konuda da dedim ikinci el corolla alınabilir mesela. Çok daha iyi bir araca binmiş olur. 150 binde golf önerisi olmaz zaten.

Avrupa değil ABD'nin Passat'ı ile Türkiye'nin Passat'ı farklı. ABD'de en çok satan D segment camry zaten. O da yüksek hacim ile. Türkiye'de ise küçük hacim yüksek performansı en iyi VW modelleri sunuyor. Ayrıca D segmenti çoğunlukla yüksek yaştaki insanlar tercih ediyor tabii ki. 20 yaşında adam ne diye gidip passat alsın? :D yani illa alan çok insan vardır da oranlarsanız D segment kullanım yaşının C segmente göre daha yüksek olduğunu görürsünüz. Ha bu arada alın siz o 508'leri falan. Honda accord gibi usta parça sorunu yaşayacağınız yıllar da gelir. Bu kadar iyiyse neden bu kadar ucuz? Ryzen bile Intel'den iyi olmadan fiyatını Intel'in önüne geçiremedi. 5. nesille Intel'den yüksek fiyat çekebiliyor. 508 ise yarı parasında Passat'tan daha iyi. Aynen kral sizsiniz :D.
gençler özellikle yakışıklı ve sportif araba istiyor. 508 ise Passat'ın rakibi. Passat'ı ise çoğunlukla belli yaşın üstü kullanıyor. Saçma spor tasarımlarını seven insanlar değil.

Hocam yarı yarıya derken? Pegeout 508'i bulabilirseniz bayi de 428K'ya alabilirsiniz ama passat için bu 550-600K'ya kadar çıkar. Örneğin Almanya'da pegeout 508'in GT line paketi (yani en dolu olanı) 39.771 Euro'dan başlıyorken Passat'ın en Full paketi olan elegance ise 38.000'den başlıyor. Yurt dışında 508, Passat'dan bile daha pahalı. Türkiye'de yapılan tamamıyla VW fan boyluğuna karşı belirlenmiş fiyatlar ve arz-talep ilişkisi. Bana kalırsa 508 varken passat almak gerçekten ciddi bir ahmaklık.

20 yaşında adam ne diye gidip Passat alsın? :D
20 yaşındaki adam gidip de Passat almaz ama babasına 508 aldırır. Passat ve Superb almaz, gider yeni gelecek DS9 aldırır, Insignia aldırır. Segment müşterileri ile yaşların alakası yok, arabalar yapılırken bir pazar hedefi belirlenir ve ona göre tasarlanır. Passat konfor ve iç hacim isteyen, hobisi ve ailesi olan orta yaş için pazar hedefi belirlenen bir araba. 508 ise daha genç, daha iyi sürüş isteyen, geniş bir ailesi olmayan kişileri hedefleyen bir araba.

2. elde 10 yıllık bir Corolla almanın da sıfır Egea'ya karşı bir getirisi yok. Araba hem yaşlanmış durumda, hem de değişen güvenlik kriterlerinde eskimiş standartlarda 5 yıldız alan bir araba. Şu anda o araba en üst güvenlik donanımıyla bile 4 yıldızdan fazlasını alamaz. Üstelik bu sürede bir sürü eskimiş teknolojiye sahip bir araba alınacak bu bütçede, o da mantıklı değil. Telefonunu şarj etmesi için eski kasa Corolla'ya kabloyu takacaksın, ancak ekranda görüntü gelmesine yetecek kadar enerjiyi verecek. Akım farkından tut yeni teknolojilere kadar destekleri yok eski arabaların.

508 ise yarı parasında Passat'tan daha iyi. Aynen kral sizsiniz :D
508 mi Passat'ın yarı parasında? Şu saçma vergilendirme sistemi yüzünden oluşan farklardan bahsediyorsan büyük gülerim bu dediğine. Bak bakalım 508'in global pazardaki satış fiyatları ve Passat'ınki ne kadarmış? Gidip 2 litrelik Passat'ın vergi farkıyla 508'i kıyaslamak da ne bileyim... Neyse bir şey demeyeceğim, 225 HP 508 ile 150 HP Passat'ı kıyasla sen aynı fiyat baremlerinde. Bunu da kabul etmezsen git İngiltere, Almanya, Fransa sitelerindeki fiyatlara bak. İkisinin de baz versiyonları yakın, 1000-1500 €/£ farklar var sadece. O fark da Peugeot'nun yeni arabasını satma hedefiyle düşük tuttuğu fark.

Birinin bir konuda her dediği falso mu olur arkadaş...

Insignia deyince bir gülme geldi. Yokuşlarda Golf'ün arkasından zorlanarak gelen Insignia mı? :D Donanım istiyorsanız buyrun Pejo Reno Opel bol bol özellik sunuyor. :D Dolu Insignia parasına boş Passat alınıyorsa ve Passat hala en çok satan modelse Passat'ın başarısıdır bu. :)

Yarı parası derken abartarak söyledim. Hiçbir mal boşuna ucuz olmaz. Ve piyasa asla bir maldan boşuna memnun değildir. Beygir şu bu hikaye insanlar uzun süre başını ağrıtmayacak, her anlamda kendisini memnun edecek araba istiyorlar. Yok bu 150 o 225 onu alayım diyen olsaydı zaten 508 daha çok satardı Türkiye'de. Gel gelelim hala Türkiye'de bile D segment lideri Passat. Tabi bizim otomotiv duayenlerinde bi Pejo aşkı var ki gör abooovv. Çok daha ucuza çok daha iyisi. Yersen :D
Bu arada Almanya'da Passat'ı kapılarına koymuyorlarmış. Ama ne hikmetse Golf Almanya'da en çok satan model. :D Bu arada Opel çok iyi olsa PSA bünyesine katılıp 20 yıllık motorlarını terk etmezlerdi. :D

1602352373322.png

Son düzenleme:
Insignia deyince bir gülme geldi. Yokuşlarda Golf'ün arkasından zorlanarak gelen Insignia mı? :D
Insignia dediğin araç 1.6 ton. Sahip olduğu motora ve yaktığı yakıta göre verdiği performans tatmin edici. Sen eğer tatmin edici bulmuyorsan arabalar hakkında en ufak bilgin yoktur. Şimdi Passat'ın 10 saniye altı 0-100 hızlanması ile övünme aşamalarına geleceksin yavaştan. Tahmin etmek zor değil sizin gibileri.

Ayrıca bu cümlenin gerçekliğine inananlar Hulk'un varlığına da inanıyorlardır büyük ihtimalle :D

Dolu Insignia parasına boş Passat alınıyorsa ve Passat hala en çok satan modelse Passat'ın başarısıdır bu. :)
Başarı demeyelim, tercih edenlerin senin gibi fanboy tayfanın içinde olduğunu söyleyelim. Özellikle Türkiye'de bu kitle çok büyük. VW'yi göklere çıkaranlar var. Çoğu markadan iyi olsa da standartları belli marka, abartılacak hiçbir şeyi yok.

508 piyasası henüz oturmamış bir modelken, Passat piyasası oturmuş bir model. İkisini satış sayısına göre karşılaştırmak saçmalık. Tekrar diyorum, satış adedine göre araçların kalitesi belirlenmez. Mazda gibi reklamı ve pazarlaması iyi olmayan markalar o zaman leş ötesi sana göre. Yurt dışında acaba bir tane çamur atan görebilir misin bu markalara, sanmıyorum. Yaptığın çıkarımlar saçmalık.

@Akif Laftan anlamadığın belli, hadi buna inatçılık diyelim. Yalnız söylenen şeyleri "algılayamamak" başka bir şeyin göstergesidir. Aradaki o farkı kaçırma.

Passat'ın İngiltere fiyatına bakıyorum, 28,685 £. 508'in İngiltere fiyatına bakıyorum, 27,355 £. Gerçekten de "müthiş" bir fark varmış değil mi? Bu aradaki fark o kadar az ki, Peugeot sadece bu yeni kasanın piyasada oturması için kâr marjından kısarak sağladığı bir fark olduğu bile belli.

Fransa sitesine bakıyorum; orada da fiyatlar arasında o kadar fark yok. Almanya sitesine bakıyorum, orada da fark o kadar yok. Demek ki fark nerede? Bu saçma vergi sistemi içindeki ülkede...

Yok bu 150 o 225 onu alayım diyen olsaydı zaten 508 daha çok satardı Türkiye'de.
Hâlâ arabaların pazar hedeflerinden, bu ülkedeki maddi gelir düzeylerinden habersiz ve tamamen gerçeklik dışı bir söylem daha... Bir tarafta Dünya'da sedan/saloon kasasıyla pazarını oturtmuş bir araba var, diğer tarafta coupe/sedan arası fastback bir (A5 Sportback kasası gibi) kasa ile yeni pazara girmiş bir model var. Bu 2 modelin satış sayısında nasıl fark olmayacak durumlar belliyken? Bunun da üstüne üretim sayıları ve pazara arz açısından aralarında fersah fersah fark var bu 2 modelin. Mazda 6 kötü araba mı? Değil, ancak üretim sayıları az olduğu için az satılabiliyor. Bu kadar basit. Türkiye konusuna hiç girmeyelim, 2 litre motor nedeniyle neredeyse hiç satılmıyor. Sana göre kötü araba ama az satıldığı için. :D

Yokuşlarda Golf'ün arkasından zorlanarak gelen Insignia mı? :D
Bu da teknik bilgiden habersiz ve yine Türkiye'ye göre söylenen alakasız bir örnek.

1- 2 arabanın motor güçleri birbirlerine yakın ya da aynıysa, yokuşta hangi araba daha iyi çeker?

A- Hafif olan
B- Hafif olan
C- Hafif olan
D- Hafif olan
E- Hepsi

Yok artık ya. :D Aynen tüm dünya aptal bir fanboy. :D Emin ol Passat alanların çoğu motorun özelliklerini bile bilmez. 0-100 ile gelmeyeceğim çünkü tatmin edici değil bence. Zaten bu modellerde 0-100 de önemli değil. Torku sağlıyorsa tamam. Insignia 1.6 ton da Golf 500 kg mi? Golf bile 1424 kg. Passatın 1.5 ton olması ise bir başarıdır. Insignia'yı daha hafif yapamamışlar demek ki. Hızlı gitmek için torku olmayan araba yolu tutsa ne olacak? :D VW ortak altyapı sebebiyle çok iyi yol tutuşu sunamıyor ama sürüş destekleriyle gayet yeterli ve güvenli sürüş sunuyor.

@Yararsız Üye arabaların hafifliği başarıdır. Ayrıca Passat'ın da arkasından bakar Insignia. Aynen kral siz alın o modelleri. Sizden sonra ucuza alacak adamlar lazım. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı