Yararsız Üye
Kilopat
- Katılım
- 9 Ocak 2014
- Mesajlar
- 7.583
- Makaleler
- 10
- Çözümler
- 9
Her yorumunda facepalm yapmaktan yüzüm kızardı.Ayrıca D segment arabaya Lamborghini gibi tasarım... Bu arabaya +50 yaş insanlar binecek gençler değil.
Hadi konu ve bütçe karıştırdığın için o kısmı görmezden geleyim. Egea için 3 ay sonrasına sıra verilmez, öncelikli pazar olunduğu için talep oldukça üretimi bu pazara gönderirler.Mesajımı okuyun lütfen. Ben konuları karıştırmışım. Ancak fark etmez herhangi bir durumda o bütçede Egea yerine alternatiflere yönelinir. Eski olması arabayı kötü yapmıyor. Ayrıca sıfır Egea'ya yazılsa 3 ay sonra 10-15 bin fazlasını verecek nasıl olsa.
Ahaha yukarıda dediğim çıkacak şimdi. 10 yıllık Golf önerisi gelecek diyenler beğendi bileAncak fark etmez herhangi bir durumda o bütçede Egea yerine alternatiflere yönelinir.
Öncelikle bir Avrupalının bindiği Passat ile senin bindiğin Passat bir değil, burada anlaşalım. Türkiye şartlarında Passat almak için tek kriterin biraz daha genişlik istemen ve konfor odaklı düşünmendir. Eğer performans, sportiflik, yol tutuşu, viraj performansı istiyorsan Passat'ın içinden geçen modeller var. Fanboyluluğun yine arşa çıktı, anlatamıyoruz.Bütün dünya kabul edip D segmentte en çok Passat'ı tercih ediyor ama bizimkilere beğendiremiyoruz ya. Beğendikleri araç da 508.
Avrupa modelleri de aynı değil. Aradaki fiyat ve donanım farkını kapattıkları için sen 400K'ya Passat alabiliyorsun. Donanımdan kısmasalar 3 Alman ile kapışacak VW.. Diğer Almanlardan kısılmadığını söylemiyorum burada, dengeleme yapılıyor işte. VW'yi cimri bir marka bulsam da kur saçmalığını ve vergi saçmalığını düşündüğümüzde her marka/modelin uğradığı hüsrana uğruyorlar.Avrupa değil ABD'nin Passat'ı ile Türkiye'nin Passat'ı farklı.
Sıfır alsın demiyorum. Ben diğer konuda da dedim ikinci el corolla alınabilir mesela. Çok daha iyi bir araca binmiş olur. 150 binde golf önerisi olmaz zaten.
Avrupa değil ABD'nin Passat'ı ile Türkiye'nin Passat'ı farklı. ABD'de en çok satan D segment camry zaten. O da yüksek hacim ile. Türkiye'de ise küçük hacim yüksek performansı en iyi VW modelleri sunuyor. Ayrıca D segmenti çoğunlukla yüksek yaştaki insanlar tercih ediyor tabii ki. 20 yaşında adam ne diye gidip passat alsın?yani illa alan çok insan vardır da oranlarsanız D segment kullanım yaşının C segmente göre daha yüksek olduğunu görürsünüz. Ha bu arada alın siz o 508'leri falan. Honda accord gibi usta parça sorunu yaşayacağınız yıllar da gelir. Bu kadar iyiyse neden bu kadar ucuz? Ryzen bile Intel'den iyi olmadan fiyatını Intel'in önüne geçiremedi. 5. nesille Intel'den yüksek fiyat çekebiliyor. 508 ise yarı parasında Passat'tan daha iyi. Aynen kral sizsiniz .
gençler özellikle yakışıklı ve sportif araba istiyor. 508 ise Passat'ın rakibi. Passat'ı ise çoğunlukla belli yaşın üstü kullanıyor. Saçma spor tasarımlarını seven insanlar değil.
20 yaşındaki adam gidip de Passat almaz ama babasına 508 aldırır. Passat ve Superb almaz, gider yeni gelecek DS9 aldırır, Insignia aldırır. Segment müşterileri ile yaşların alakası yok, arabalar yapılırken bir pazar hedefi belirlenir ve ona göre tasarlanır. Passat konfor ve iç hacim isteyen, hobisi ve ailesi olan orta yaş için pazar hedefi belirlenen bir araba. 508 ise daha genç, daha iyi sürüş isteyen, geniş bir ailesi olmayan kişileri hedefleyen bir araba.20 yaşında adam ne diye gidip Passat alsın?
508 mi Passat'ın yarı parasında? Şu saçma vergilendirme sistemi yüzünden oluşan farklardan bahsediyorsan büyük gülerim bu dediğine. Bak bakalım 508'in global pazardaki satış fiyatları ve Passat'ınki ne kadarmış? Gidip 2 litrelik Passat'ın vergi farkıyla 508'i kıyaslamak da ne bileyim... Neyse bir şey demeyeceğim, 225 HP 508 ile 150 HP Passat'ı kıyasla sen aynı fiyat baremlerinde. Bunu da kabul etmezsen git İngiltere, Almanya, Fransa sitelerindeki fiyatlara bak. İkisinin de baz versiyonları yakın, 1000-1500 €/£ farklar var sadece. O fark da Peugeot'nun yeni arabasını satma hedefiyle düşük tuttuğu fark.508 ise yarı parasında Passat'tan daha iyi. Aynen kral sizsiniz
Insignia dediğin araç 1.6 ton. Sahip olduğu motora ve yaktığı yakıta göre verdiği performans tatmin edici. Sen eğer tatmin edici bulmuyorsan arabalar hakkında en ufak bilgin yoktur. Şimdi Passat'ın 10 saniye altı 0-100 hızlanması ile övünme aşamalarına geleceksin yavaştan. Tahmin etmek zor değil sizin gibileri.Insignia deyince bir gülme geldi. Yokuşlarda Golf'ün arkasından zorlanarak gelen Insignia mı?
Başarı demeyelim, tercih edenlerin senin gibi fanboy tayfanın içinde olduğunu söyleyelim. Özellikle Türkiye'de bu kitle çok büyük. VW'yi göklere çıkaranlar var. Çoğu markadan iyi olsa da standartları belli marka, abartılacak hiçbir şeyi yok.Dolu Insignia parasına boş Passat alınıyorsa ve Passat hala en çok satan modelse Passat'ın başarısıdır bu.
Hâlâ arabaların pazar hedeflerinden, bu ülkedeki maddi gelir düzeylerinden habersiz ve tamamen gerçeklik dışı bir söylem daha... Bir tarafta Dünya'da sedan/saloon kasasıyla pazarını oturtmuş bir araba var, diğer tarafta coupe/sedan arası fastback bir (A5 Sportback kasası gibi) kasa ile yeni pazara girmiş bir model var. Bu 2 modelin satış sayısında nasıl fark olmayacak durumlar belliyken? Bunun da üstüne üretim sayıları ve pazara arz açısından aralarında fersah fersah fark var bu 2 modelin. Mazda 6 kötü araba mı? Değil, ancak üretim sayıları az olduğu için az satılabiliyor. Bu kadar basit. Türkiye konusuna hiç girmeyelim, 2 litre motor nedeniyle neredeyse hiç satılmıyor. Sana göre kötü araba ama az satıldığı için.Yok bu 150 o 225 onu alayım diyen olsaydı zaten 508 daha çok satardı Türkiye'de.
Bu da teknik bilgiden habersiz ve yine Türkiye'ye göre söylenen alakasız bir örnek.Yokuşlarda Golf'ün arkasından zorlanarak gelen Insignia mı?