Sıfır egea hatchback urban Plus alınır mı?

Düzgün konuş. Argümanınıza karşıt argüman sundum. Durduk yere VW sevgisi, fanboylukla itham eden sizdiniz, kendimi savundum. Bilmiyorsunuz mu dedim? Abi işinize bakın ya.
Hayır, asıl siz düzgün konuşun. Burada insanlara etmediğiniz laf kalmadı üstüne terbiye taslıyorsunuz şimdi. Baştan beri VW övmekten başka yaptığınız bir şey de olmadı. En baştan kendiniz hariç herkese kara cahil muamelesi yapmak yerine düzgünce hangi aracın neden alınabileceğini veya daha iyi bir seçim olabileceğini tartışabilirdik, ama buna ısrarla karşı çıkıyorsunuz.

Abi işinize bakın ya.
Sen bak işine. Gösterdiğin inatçılık umarım hayatının diğer alanlarına yayılmamıştır ve sadece VW ile sınırlı kalmıştır. Aksi taktirde zaman geçirirken sabır çekilecek bir insansın.

Söylediğin her şeyi tek tek boşa çıkarttık, şimdi de nereden vurayım diye fırsat kolluyorsun. Söyleyecek bir şeyin kalmadı.

Sanayi yüzü..?

Ben kimseye hakaret etmedim. Önce çocuk sonra geveliyorsun dendi. Forumdaki 15 yaşındaki çocuklardan yok karşınızda. Arabalarla ilgili konuşmayı kişisel konulara taşıdınız. Neymiş ehliyetim yokmuş, araba bilmiyormuşum. Sizin dediğinizin zıttınız söyleyince bir şey bilmiyor muyum? Size göre de sizin dediğinizin dışındakiler yanlış. Adam gelmiş çocuk diyor. Sen kimsin ki bana çocuk diyebiliyorsun?

Neymiş ehliyetim yokmuş, araba bilmiyormuşum. Sizin dediğinizin zıttınız söyleyince bir şey bilmiyor muyum?
Senin teşbihlerdeki nüansları anlama kabiliyetine güvenmiyorum ama bir örnek vereceğim. Eğer birisi hayatında tavuk yemeden, tavuk göğsü tatlısından yola çıkarak tavuk eti çok şekerli derse onunla ölümüne dalga geçerim. Yemediği o anda net şekilde ortaya çıkmış demektir.

Senin söylediklerin de bunun gibi bir durum işte. Arabalar hakkında o kadar konudan uzaksın, en basit segmentasyon ve pazar dinamikleri konusundan bile o kadar habersizsin ki aynı tepkiyi veriyorum. Bu ülkedeki saçma vergilendirmeyi bile düşünemeyip 508 Passat'ın yarı fiyatı, o zaman Passat çok daha iyi diyebilecek kadar uzaksın konuya. Üstelik sana Avrupa ülkelerinin sitelerine bak bakalım fiyatları gör dedik. Onu da yapmadın.

Bakalım o yaptığım benzetmeyi anlayabilecek misin? Yoksa "benzer motor güçleri" diye belirttiğim halde kalkıp daha güçsüz motorlu araba örneğini vermen gibi bir şey mi yaşayacağız? Görelim...

Hiç kola içmemiş biriyle kolanın tadı hakkında konuşamazsın. Ehliyeti olmayan, hayatında araba kullanmamış biriyle de bu konuları tartışmazsın. Kişisellikle alakası yok, direkt olarak bu konuları konuşup konuşamayacağımız biri misin diye profil çiziyoruz. Ehliyetin olabilir, arabaları kullanmış da olabilirsin, bilemeyiz. Ama emin olduğumuz bir şey var ki sen fanboysun. Hani babanın markası olsa tamam da sana hiçbir getirisi olmayan bir markayı ölümüne savunmak saçmalık diyoruz, anlamamakta direniyorsun.

Benim de sempati duyduğum bir marka var mesela, zaten soran olursa söylüyorum. Ama benimki sadece sempati. O markayı göklere çıkarmıyorum, olanı söylüyorum.

Ayrıca çocuk diyerek hakaret etmedim, çocuk kelimesi ağza daha hoş geldiğinden genç yerine kullanabiliyorum ve bence rahatsız edici bir tarafı yok. Sen iyi ki benim azarladığım ve patladığım üyelere denk gelmemişsin. Bu konuda sinirlenmemem, sana aynı sakinlikte 2 saattir laf anlatıyor olmam benim için büyük başarıdır :D

Üyeleri azarlayacak kişi sen değilsin. Terimler kullanarak gözümüzde yükselmiyorsunuz. Yaşça belki birkaç yaş büyüksünüzdür. İsterseniz elli yaşında olun. Bahsettiğim arabalar hakkında konuşuyorsam bir tecrübem vardır ki konuşuyorumdur. Yakınımın C4'ünün kaputuna göçük düzeltme yapılmış. Ama aliminyum olduğundan atmış ve ufacık hasardan kaput değişiyor. Basit bir örnek kaporta kalitesi için. Ama size göre aliminyum daha iyi bir metal. Siz bu şekilde düşünüyorsunuz. :) Aynen böyle devam edin. :)

Bahsettiğim arabalar hakkında konuşuyorsam bir tecrübem vardır ki konuşuyorumdur.
Biz de arabalarla "gerçekten" ilgili olan, "kullanan" hatta piste de pek çok arabayla çıkmış (ben) kişiler olarak diyoruz ki bahsettiğin şeyler hakkında önce bir şeyleri araştır.

Pazar hedefleri, üretim ve arz kapasitesi, "gerçek" global fiyatlar, benzer motor güçleri denildiği halde bunu algılamayı reddedecek kadar kendi dediğine odaklanmış bir zihin yapısıyla her dediğinde yanlışlık çıkıyor. Bak önceki sayfalarda teker teker falsoları saydım, git araştır ve bana bu dediğin gibi değilmiş de 1 tane döküman göster.

Benim maddi durumum, çevremin maddi durumu konularını da geçtim. Kullandıklarımın listesini çıkartmaya gerek yok. Sadece 10 ay önce araba alırken kullandığım 3 segmentteki arabalarla ilgili konuştuğum bir konu var ortada. Senin yapmadan bir şeyleri gevelediğin o kadar belli ki...

Neyse hakkını yemeyelim, en azından Focus'ların yol tutuşunun iyi olduğunu duymuşsun. Bir de konuyu başka bir bütçedeki konuyla karıştırıp düşmüşsün önümüze, ilk önerinle ilgili de bir şey demiyorum bu yüzden. Yalnız Jeep Compass gibi gayet kabiliyetli 4 çeker bir arazi aracının bile kullandığı şasiyi kullanan bir araba teneke değildir. Bunu anla.

Ama size göre aliminyum daha iyi bir metal.
Yok olmayacak. Bu cümleden sonra ben umudumu kestim. İnatla anlamak istemiyorsunuz ve dediklerimizi sapıtıyorsunuz.

@Jira @Yararsız Üye çok uğraşmayın arkadaşlar, rica ediyorum. Sayfalarca yazdık değişen bir şey olmadı, bir 50 sayfa daha yazsak ne değişecek? Bırakın, değmez. Gururu gerçeklerden daha önemli.

Neyi araştırayım arkadaş Insignia'nın ağır bir araç olduğunu mu, Egea'nın düşük kalitede olduğunu mu neyi araştırayım? :D Focus'un değil tüm Ford'ların onlarca yıldır yol tutuşu iyi.

Ben malzeme kalitesi düşük diyorum gelmiş bana yok o beygir bu beygir. Gidin bi bakın mesajlara. Adam diyor ki 508 225 beygir Passat 150. E git onu al napayım? :D Herkesin beklentisi belli ve Passat bu beklentilere daha çok cevap veriyor demek ki. Amma uzattınız yav. Alın en iyisi PSA.

Ben arkadaşı artık görmezden geliyorum, umurumda değil. VW ile ona mutluluklar, sahip olduğu inatlık ile de hayatında olan insanlara bol sabırlar diliyorum.

@eXxx Konu sahibi foruma girince ''oha'' çekecek. Bu yüzden özetleyeyim. Bütçen Corolla'yı karşılamıyorsa ve bütçen kısa bir sürede artmayacaksa Egea tercih edebilirsin. Bu devirde parayı TL tutmak ya da vergiyle alınacak bir ürün için bekletmek saçmalığın daniskası. Alın, alan bir pişman almayan bin pişmandır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı