Sigara içen abi aileye ispiyonlanmalı mı?

Sevdiğin birine niye ihanet edeceksin anlamıyorum. Abini sevip sevmemeni bilemem ama sevdiğin birine istemsizce de olsa ihanet edilmez. Ayrıca abinin sigara içip içmemesi sana veya ailene bağlı değil. Her aile aileyi oluştursada hiçbiri modern düşünmüyorlar bazıları hala eski kafada. Laik düşünmüyorlar da... Abini ispiyonlayacak olsaydın ciddi olarak yapacağın için tatsız durumlar, ortamdaki tansiyonu yükseltebilirsin. Şakayla ispiyonlamak da var. Ama onunda yeri ve zamanı var.

Abin ailende önemli bir kişilik bunu bilmelisin. Ayrıca sana sahipkarlık yapmalıdır. (kardeş olduğunuz için.)

Yaşayacağın en kötü senaryo ise;
Söylemek ispiyonlamaktır. İspiyonladıktan sonra olay artık seni sevip saydığını düşüntükten sonra ona ihanet ettiğini düşünecektir. Sonucunda abinle aranız tatsızlaşır. İhanet etmiş olursun ek olarak da ailen artık abinin özel hayatına karışmaya başlar. Kardeş çatışmaları tartışma oluşur bazen de.

Abiii! Bubama cuğara içtiğini söyliyim la?

Neden ispiyonculuk yapma peşindesiniz? Abinize üzüldüm. Gizli gizli sigara içmesine mi yoksa sizin gibi ispiyoncu kardeşi olmasına mı üzüleyim? Aileniz kızmasa gizli gizli sigara içmez zaten. İyi bir şey değil fakat birden de bırakılmıyor sigara.

Merhaba arkadaşlar. Abimi sigara içerken yakalama anımı anlatacağım.

Abim 20 yaşın da ve mesleği askerlik abimin tayini çıktı X yerine gitti, izine çıktı geldi.
Bizim ailede sigara vatana ihanet vb örnek verebileceğim şekilde kötü ve suçlanılan bir şey.

Babam doğduğundan bugüne kadar ağzına bir kere sigara sürmemiş bir insan ve çocuklarının da böyle olmasını istiyor olmalı bize karşı bu konuda çünkü çok sert.

Günlerden bir gün abim telefonla konuşma yapacağım deyip çatıya çıkıyor bizim evimiz 3 katlı ilk iki katı yapılı çatısı tuğla bir şekilde duruyor, bu konuşma sürekli artıyordu ve abim her çatıdan ikinci kata indiğinde dişlerini fırçalıyor ve ellerini kolan yalıyordu.

Gece benim aklıma da nedense çatıya çıkıp acaba orada sigaramı içiyor diye kontrol edesim geldi.
Çıktım çatıya telefonun el fenerini yaktım ve tek tek tuğlaların içine bakıyorum tam da tahmin ettiğim gibi tuğlanın içine dalları yerleştirmiş bir deliğe de çakmak koymuş.
Bende bunu kanıt olsun diye fotoğraflarını çektim.

Abime bir şey şu anlık belli etmiyorum ama bu konuyu ailem ile paylaşmalı mıyım diye çok düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Annem bunu duyunca bütün güveni kırılabilir.

Adam istediğini yapabilir. Aile içinde polemik çıkarmaya gerek yok.

Aile içinde kaos çıkacak, aile bütünlüğü zarar görecek, ispiyonladığına pişman olacaksın. Aileni seviyorsan ve düzeninden memnun isen bunu yapma, her şey altüst olacak.

Sigara kullanmıyorum ama eğer kullanıp kardeşim ispiyonlasaydı bir güzel dayak atardım sonra da ne hali varsa görsün.

Böyle bir kardeşe sahip olsaydım, beni şikayet edecek, evire çevire bir güzel babadan önce ben döverdim. Ben sigara kullanıyorum annemde biliyor, babamda. Niye çünkü yaş ilerlemiş karışmıyorlar. Mesajını okudum ya sinirden ben ekranı yumrukladım öyle diyebilirim.

Merhaba arkadaşlar. Abimi sigara içerken yakalama anımı anlatacağım.

Abim 20 yaşın da ve mesleği askerlik abimin tayini çıktı X yerine gitti, izine çıktı geldi.
Bizim ailede sigara vatana ihanet vb örnek verebileceğim şekilde kötü ve suçlanılan bir şey.

Babam doğduğundan bugüne kadar ağzına bir kere sigara sürmemiş bir insan ve çocuklarının da böyle olmasını istiyor olmalı bize karşı bu konuda çünkü çok sert.

Günlerden bir gün abim telefonla konuşma yapacağım deyip çatıya çıkıyor bizim evimiz 3 katlı ilk iki katı yapılı çatısı tuğla bir şekilde duruyor, bu konuşma sürekli artıyordu ve abim her çatıdan ikinci kata indiğinde dişlerini fırçalıyor ve ellerini kolan yalıyordu.

Gece benim aklıma da nedense çatıya çıkıp acaba orada sigaramı içiyor diye kontrol edesim geldi.
Çıktım çatıya telefonun el fenerini yaktım ve tek tek tuğlaların içine bakıyorum tam da tahmin ettiğim gibi tuğlanın içine dalları yerleştirmiş bir deliğe de çakmak koymuş.
Bende bunu kanıt olsun diye fotoğraflarını çektim.

Abime bir şey şu anlık belli etmiyorum ama bu konuyu ailem ile paylaşmalı mıyım diye çok düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Annem bunu duyunca bütün güveni kırılabilir.
Ailen cidden bu kadar kötü gözle bakıyorsa bu işlere bunu abine koz olarak kullanman en mantıklısı bence (Eğer abin bunu umursamadan seni boğarak öldürcek biri değise)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı