Sigara İçmemek İçin Ne Yapmalıyım?

yemek sonrası sigara ihtiyacı artıyor.
Hocam yemekten kastım oturup akşam yemeği sofrası kurmak değil. Su ve minik atıştırmalıklar tarzında. Genelde nikotin bağımlılığının yanında el alışkanlığı da kalabiliyor. Bir şeyler atıştırmak anlık olarak eli meşgul ettiği içinde el alışkanlığınız yavaş yavaş azalıyor. Dediklerinizi tam olarak kavrayamadım biraz daha basite indirger misiniz? Şeker hastası değilim ve aç karnıma sigara içtiğimde baş dönmesi yaratıyor.

Bu kadar basit değil. Bir süre sonra girdiğin dükkanda tekel ürünlerini gördüğün zaman alasın geliyor.

Ben şahsen öyle yapmıştım, lk zamanlar yanıma para almıyordum (Mesela sigara 10₺ ise 5-7₺ alıyordum yanıma), sonra arkadaşlardan istedim bir zaman sonra vermiyorlar zaten sende almayı bırakıyorsun iyice.

Bu kadar basit değil. Bir süre sonra girdiğin dükkanda tekel ürünlerini gördüğün zaman alasın geliyor.
Yanımda Marlboro Red paket var. Artık içeceğim diye aldığım bu paketi yaklaşık 2 aydır bekletiyorum. Aslında bir bakıma doğru. Bu paketi çöpe atsaydım bu kadar istek olmazdı.
Almazsan içmezsin ama tekele girdiğinde ilk göze çarpan şey sigara tabi.
Ben şahsen öyle yapmıştım, lk zamanlar yanıma para almıyordum (Mesela sigara 10₺ ise 5-7₺ alıyordum yanıma), sonra arkadaşlardan istedim bir zaman sonra vermiyorlar zaten sende almayı bırakıyorsun iyice.
Biraz daha erteledim. (200 gündür erteliyorum aslında) Eğer daha fazla böyle yoğun istek olursa, onlara istediğini vereceğim. :)

Bazı maddeler var, sigarayı bir daha kullanmamanıza yarıyor.
Bu maddeyi sigaranın içine, ucuna döküyorsunuz.

Gerçekten yarıyor, ilk etkiler bunlar;
İlk çekişinizde mideniz bulanıyor.

Aldığınız Nikotin'i bildiğiniz yanlış yulaf ezmesi kullanımında çıkan tada benzetiyordu(bu tat berbattır ben bunun yüzünden bir daha ağzıma yulaf sürmedim).

Ve sigaranın sonunda mideniz berbatlaşıyor, akciğerinize çektiğiniz duman kadar midenizde o kadar bulanıyor.

Sonucunda eğer sigarayı akciğerinize çekmeden içiyorsanız ilaç bir işe yaramıyor ama çekiyorsanız, ilaç etkilerini gösteriyor.

Muhtemelen gurme veya bir diğer ismi ile "Bağımlı" iseniz anında kusuyorsunuz.

Ben Allah'tan sigaraya lisede arkadaş gazıyla başlayıp aynı sene okuldan atılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldım, müdür bey sağ olsun şu an sigara içmiyorum.(1-2 sene önce tekrar başladım da çok sürmedi bırakmam)

Hocam yemekten kastım oturup akşam yemeği sofrası kurmak değil. Su ve minik atıştırmalıklar tarzında. Genelde nikotin bağımlılığının yanında el alışkanlığı da kalabiliyor. Bir şeyler atıştırmak anlık olarak eli meşgul ettiği içinde el alışkanlığınız yavaş yavaş azalıyor. Dediklerinizi tam olarak kavrayamadım biraz daha basite indirger misiniz? Şeker hastası değilim ve aç karnıma sigara içtiğimde baş dönmesi yaratıyor.
Evet doğru. Çekirdek örneği gibi. Ufak atıştırmalıklar iyi geliyor. Ama kim kebap yese 2 şiş üstüne sigara yakıyor. İçmeyen kişiler dahi yapıyor. Kafa nedense bazen patlayacak gibi oluyor. Sigara rahatlatıyor ve canı istiyor.

@W.Heisenberg nikotin bandı, ilaç veya benzeri şeyleri kullanma taraftarı değilim. Bu kadar süre hiç bir somut destek almadım. Yalnızca telefona indirdiğim sigara bıraktırma uygulamaları ile gün saydım.

Sigarayı bırakmanın bana yararı olmadı mı? Çok fazla oldu. Duman kokusu yok, odayı havalandıracağım diye bir yerleriniz donmuyor, sabahları kafanız rahat, kapalı alanlarda çok rahatsınız, cebinizde biraz daha fazla para kalıyor, öz güven oranı biraz daha fazla oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı