Sigaraya başlamamak için ne yapılmalı?

Ellerini kontrol edebiliyor musun?

Evet.

Arkadaşlarınıza rahatsız olduğunuzu belirtebilirsiniz.

Hocam imkansız dememin sebebi ailemin de aşırı içici oluşu, mesela abimle aynı odda kalıyoruz bir gecede 7-8 dal rahat bir şekilde içiyor diğer odaya gitsem diğer abim veya babam içiyor.

(+ Olarak teyzemler, dayımlar vs tüm akrabalar içici artık nereden geliyorsa kültür gibi bir de Türk sigaraları değil de dunhıll red, dunhıll Blue falan içiyorlar. )

Çevremde içmeyen insan sayısı 2 elin parmağını geçmez.

Tanıdığım birçok kişi içiyor ve bırakmak istiyor. Hiç bırakmaya çalıştın mı diye soruyorum olmuyor diyorlar. Böylesine iğrenç olan şey insanları bu şekilde kendine bağlıyor. Kendini neden böyle bir şeye bağlı tutasın ki?

Emin ol ki bu lanet olası şey strese, derde vs. hiçbir şeye engel olmuyor. İçinde içme isteği olsa bile nefsine hakim olmaya çalış. İçindeki maddeleri, verdiği zararları, ne kadar gereksiz bir şey olduğunu ve daha önceden neden içmediğimi aklına getir.

Tabii ki benim dediğim şey bir tavsiye. Bu şey hem cebine hem de vücuduna zarar, bir de böyle düşün. Bir insan olarak içmemeni isterim. İnşallah başlamazsın.

Ben sigara içmeye 12 yaşında başladım 13 14 yaşında paket içmeye başladım her gün 17 yaşındada bıraktım şu an yaksam 1 tane yine ömür boyu içmem istesem sigaranın bir olayı yok bana kalırsa tamamen boş. kendine sor neden içmek istiyorsun benim anladığım kadarıyla etrafında herkes içtiği için. benim nedenim tamamen tadını merak etmemdendi 12 yaşında tadı tatlımı tuzlumu diye merak ediyordum.

Kısaca sigara bomboş bir şey kardeşim nargile çok daha eğlenceli kokusu falan ama ben nargilede içmiyorum sağlığa zararından ötürü. Sigara içmeye başla sonra bir gün koşuya çık çiğerlerin yanar o his bile ne kadar iğrenç bir sürü sebep var sigara içmemek için asıl soru bir insan neden sigara içer enayi parası bir yaşıtlarının çoğu özentilikten başlamış belli ki :D 2 ne güzel farkın var bak arkadaşların sen içmiyorsun diye seni kınıyor ve böyle bir saçmalık nadir gözükür benim arkadaşımın annesi oğlumu ikna et sigara içmesin diyordu bir ara.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı