Sigaraya neden başlanır?

Havalı gözükmek, bad boy oldugunu sanmak, arkadaş kurbanlıgı, gibi sebepleri var sigara içmiyorum fakat lisenin ilk günlerinde sigara içen bir arkadasım sigara vermisti dene diye içmiştim sırf deneysel olarak normal paket sigaradan 1 dal içtim o hafta canım felaket sigara çekti sanki bir organım bunu istiyormuş gibi bir şey oldu degişik bir his 2 hafta sonra tütün içtim yine deneysel olarak tütün ü içtim ve hiçbir bagımlılık hissetmedim şunu da bilin sigara ile tütün aynı şey degil bunun farkına vardım.
 
2 Kere arkadaşları kır mıyım diye içmiştim zaten ilk içince yaşadığın tek şey öksürük krizi meraktan diyelim sebebi bu başlayanların çoğu şu kafada oluyor bunun içinde ne var da millet bırakamıyor sonra da bağımlılık halini alıyor işte.
3-4 gün üst üste gece rüyamda sigaraya başladığımı görünce Allah'ın emri herhalde diyip başlamıştım. Canım çektikçe alır içerim, kimi zaman 1 ay içmem kimi zaman 2 günde bir paket içerim tamamen keyif işi.
Bende görmüştüm öyle bir rüya.
 
Arkadaş ortamım da tek içmeyen kişiyim ve irademden kaynaklı olarak arkadaşlarım benim bu özelliğimi çok övüyorlar. Birçoğu da ya saçma sapan aşk acılarından ya da arkadaş ortamından başlamıştı zaten.
 
Arkadaşlar sigarayı bırakmak istiyor çoğusu. Peki sorum şu. Neden başlıyorsunuz ki, neden de bırakasınız, Sebep ne, meraktan mı geliyor? Çünkü merakla başladı sigara maceram. Sonradan tabii bıraktım.
Ortam için,ve özentilik,biliyoruz ki kızlar sigara içen erkeği daha çekici yeni jenarasyonun dilinde hawli buluyorlar ve sende o saçma ortamlara girmek istiyorsun çünkü merak ediyorsun ve sigara içmeyen ezik,çocuk,velet gözüyle baktıkları için kendine yediremiyorsun
 
SharedScreenshot.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı