Sigaraya Yeni Zam Yapılacak

İnsanlar kendi paralarıyla, anayasanın dışına çıkmadan dilediğini yapma hakkına sahiptirler. Sigaraya çok karşı olan bir insan olarak, sigara içen insanlara bu muameleyi doğru bulmuyorum.
Senin mantığına göre. Ben kendim evde metamfetamin içebilirim. Kimseye bulaşmadan kendi halimde.

İnsanlar kendi paralarıyla, anayasanın dışına çıkmadan dilediğini yapma hakkına sahiptirler. Sigaraya çok karşı olan bir insan olarak, sigara içen insanlara bu muameleyi doğru bulmuyorum.
Karşısın ama ucuz olunca daha çok ulaşılabileceğini bilmiyor musun dostum? 😌 Sadece Türkiye'de sigara vergileri bu kadar uçuk değil, diğer yabancı ülkelerde de bu böyle. Ne kadar ucuz olursa ulaşabilirlik artar. Ben istiyorum ki ucuz olsun ve kurallar çiğnenmesin, ama gel gör ki ucuz olunca işler çığrından çıkıyor.

O kullananlar da "kimsenin bir şeyini ihlal etmiyorum" falan demesinler yahu, basbayağı her yerde sigara dumanına maruz kalıyoruz, otobüse binerken içine çekip otobüse salan mı ararsın, balkondan sarkarak tüttüren alt komşu mu ararsın, her yerde var bu rahatsızlıklar; ben de ara ara puro-nargile vs. içen biriyim ama her ikisini de kimsenin rahatsız olmayacağı yazlık bahçemde yapıyorum. Sokakta yürürken arkandan gelen adamı düşünmeden içince özgürlükleri ihlal etmemiş olmuyoruz...

O kullananlar da "kimsenin bir şeyini ihlal etmiyorum" falan demesinler yahu, basbayağı her yerde sigara dumanına maruz kalıyoruz, otobüse binerken içine çekip otobüse salan mı ararsın, balkondan sarkarak tüttüren alt komşu mu ararsın, her yerde var bu rahatsızlıklar; ben de ara ara puro-nargile vs. içen biriyim ama her ikisini de kimsenin rahatsız olmayacağı yazlık bahçemde yapıyorum. Sokakta yürürken arkandan gelen adamı düşünmeden içince özgürlükleri ihlal etmemiş olmuyoruz...

Öyle deme onlar mağdur. Zamdan önce sigara yasaklarının iyice sıkılaşması gerekiyor. Yoksa sağlığımız içenlerin umurunda falan değil.

Son düzenleme:
Bırakın şu sigarayı be kardeşim, arada alkol tüketin daha sağlıklı. Ha çok mu içmek istiyosun alkolün yanına al pronu iç. Akıllı adam zaten hergün şu lanete para vermez. Arasıra dibine vur dağıt kendini yeter. 😀

Sigarayı mecburi olarak bıraktım... demek ki kol kadar zam yapınca mecburen bıraktık. Arkadaş kaçak sigara ve tütün getirdi içemedim zehir gibi ve tatsız. Adama başta sövdüm ama şimdi teşekkür ediyorum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı