Sigarayı Nasıl Bıraktınız?

Aşağı yukarı 15 yıldır sigara içiyordum. Göğüs hırıltılarım vardı. Yeğenim bana "Amca pis, amca pis" deyip sarılmıyordu...

Bir gün camiye gittim. Çıkışta dedim ulan artık seni içmeyeceğim. Kırdım attım... O gün bu gündür içmiyorum. Yeğenim artık bana "Amca mis, amca mis" diye sarılıyor... :melek:

Ben henüz geç değilken sağlığı seçtim. Alo 171 Sigara Bıraktırma Hattı.. (y)

Ara bir içmekteyim bu mereti. Bırakmak demeyelim aslında para vermiyorum arabi otlakçılık bide ikram edilirse hayır demem :). Bir aralar arttırmıştım günde en az 10 tane içiyodum vucut için sıkıntı yoktu ama gıtlağım ağrıyordu içemiyodum o aralar azalttım birde sosyalleştim, paket taşımamamaya başladım ama yinede ara bir içerim oda tuzu biberi ben böyle memnunum.

Ara bir içmekteyim bu mereti. Bırakmak demeyelim aslında para vermiyorum arabi otlakçılık bide ikram edilirse hayır demem :). Bir aralar arttırmıştım günde en az 10 tane içiyodum vucut için sıkıntı yoktu ama gıtlağım ağrıyordu içemiyodum o aralar azalttım birde sosyalleştim, paket taşımamamaya başladım ama yinede ara bir içerim oda tuzu biberi ben böyle memnunum.
Bende keşke sen gibi içebilsem. Sigara bıraktırma hattını aradım. Uyuşturucu maddelere yatkınlık çıktı. Günde bir paket içiyorum şuan daha 20 yaşındayım.

Bende keşke sen gibi içebilsem. Sigara bıraktırma hattını aradım. Uyuşturucu maddelere yatkınlık çıktı. Günde bir paket içiyorum şuan daha 20 yaşındayım.
Sen şimdiden ölmüşsün gömenin yok hocam, afedersin ama. :)

23 Yaşındayım, şu ana kadar bir tane bile içmedim, denemedim bile. Dumanından, kokusundan hatta görüntüsünden bile nefret ederim. Evdekiler paketi mutfaktan falan getirmemi istediğinde kolay kolay dokunamam, iki parmakla taşırım. :D Sevmemek, iğrenmek lazım öncelikle.

Bunun sana zarar verdiğini biliyorsun, hatta uzun vadede kansere kadar giden yolu var. İçince hiçbir şeyin, çözülmediğini değişmediğini de biliyorsun. (Hani sinirden stresten içiyoruz diyenler var ya, sen de onlardan isen) Maddi olarak çok büyük zarar olduğunu biliyorsun, ister kendin öde ister başka biri alsın. (Fiyatları tam olarak bilmiyorum ama ortalama 10 lira desen en az ayda 300 lira yapar, çok büyük para) Faydalı bir yanı var mı? Hiçbir şekilde yok.

Bunu sorgulaman lazım. Hiçbir faydası olmayan maddi, manevi, sosyal, psikolojik her yönden zararı olan bir şeyi bırakmak neden bu kadar zor? Bunu sorgulamak lazım önce bence. Zaten sonrasında, akıllılık yapıp bırakacaksın. Zira, gerçekten zerre akıl işi değil.

14-18 Yaşlarım arasında sigara içince dünyayı kurtarıyorum zanneden ergenleri küçük görerek. Üstelik insanın üstünde pis pis kokuyor, itici.:kararsız:

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı