Beyni aldatmış olmuyormuyuz bu durum da? yeniden çıkıpta kapımıza, kafamıza gelecek o durum sonuçta. Anlık kararlar gelecekteki sorunlara neden olabilir.Sigarayı gram sevmem ancak gerektiği yerde içilmesi taraftarıyım.
İçerisindeki nikotin mutluluk hormonu(dopamin) salgılatıyor. Bu sayede insanlar stresli anlarında anlık keyif alarak en azından o anki kötü durumdan bir nebze uzaklaşıyor.
Arkadaş ortamımda diyorum: Sigarayı ancak ailemden birisi ölürse içerim,
diyorum.
Arabada sigara içeni 400 km bir yolun 200. kilometresinde bile indiririm.Hepsini geçtim sağlığı falan o kül arabaya düşünce en yakının bir şey diyemiyorsun o koyuyor![]()
Ben hiç dayanamıyorum 10 dkda bir yakıyor var ya o sigarayı alıp ücra yerlere iletmeyi yapmak istiyorum.Arabada sigara içeni 400 km bir yolun 200. kilometresinde bile indiririm.
Arabadan kokusu saatlerce gitmiyor da. İğrenç bir durum.@Urazkul, doğrudan arabada sigara içtirmiyorum. Bu sebepten küsecek varsa da küssün. Ne bir eksik ne de bir fazla... Başkalarının sınırlarına saygısı olmayanla işim olmaz.
Beyni kandırıyorsun sadece zaten. Ancak çok basit örnekleyeceğim:Beyni aldatmış olmuyormuyuz bu durum da? yeniden çıkıpta kapımıza, kafamıza gelecek o durum sonuçta. Anlık kararlar gelecekteki sorunlara neden olabilir.
Dediğiniz kötü durum da olabilir elbette güzel bir bakış açısı ancak kişiye ait olmayan ölüm olayları için bahsettim.Beyni kandırıyorsun sadece zaten. Ancak çok basit örnekleyeceğim:
İntihar edecek birisinin 1 dakika daha fazla yaşamasını sağlamak sana 1 dakikalık o adamı ikna etme süresi veriyor değil mi?
Bunu da böyle düşün. Kötü bir durum yaşayan insan o an kötü şeyi hissetse ne yapacağı belli olmaz ancak 10 dakika sonra tekrar eski haline geldiğindeki o hislerle sigara içmeden önceki hisleri aynı olmuyor. Sigaradan önceki hisleri daha ağır oluyor. Sigara ile bir nebze insanlar rahatlıyor.
Tabii ki sigarayı övmüyorum türkiyedeki bebeler özenti ergen olduklarından içiyor bunlar olmasa da olur hayatta.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.