Sigarayı seven var mı?

@cti real Genellikle gördüğüm tüm içici insanlar sigarayı sevmiyorlar, sadece "Zamanında merak ettik, bağımlısı olduk." manasında lafları var.

Övücü ve seven kesim ise sigaradan çok; Puro, Ot tarzı şeyleri içenler oluyor. Yada ortaokullu, lise 9 filan oluyorlar.

@cti real Genellikle gördüğüm tüm içici insanlar sigarayı sevmiyorlar, sadece "Zamanında merak ettik, bağımlısı olduk." manasında lafları var.

Övücü ve seven kesim ise sigaradan çok; Puro, Ot tarzı şeyleri içenler oluyor. Yada ortaokullu, lise 9 filan oluyorlar.
Daha 1 saat önce okulda tuvalete gittim iki kabinde sigara içiyorlardı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şundan yaşadım. Afiyet olsun dedim geçtim. Umarım ceza yemem :D

Daha 1 saat önce okulda tuvalete gittim iki kabinde sigara içiyorlardı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şundan yaşadım. Afiyet olsun dedim geçtim. Umarım ceza yemem :D

Yetişkin olmak havalı zannedince atıyorlar ağıza veya çıkarıyorlar benzini, artık ne yapıyorlarsa. Ama işin sonu hep pişmanlık.
Büyüyünce de anlıyor yetişkinlik ne demek.

Daha bugün bizim okulda 6. sınıflardan bir kız tuvalette sigara içerken yakalandı ve okulda arama yapıldı o kız yüzünden bütün okulda 1 saat ders işlenemedi zaten kız kardeşim yerde sigara külleri gördüğünü söylemişti daha önce.

Eskiden bu kadar kolay itiraf edilmezdi. Çünkü içip bırakamayanlar zayıflık olarak görürdü. İstesem bırakırım keyiften içiyorum veya içime çekmiyorum dudak tiryakisiyim gibi lafları çok duyardık. Şimdi biraz daha insanlar itiraf etmekten çekinmeleri azaldı. Bu yüzden sevmiyorum ama alıştık gibi laflar daha çok duyulur oldu.

Sigara aslında stresi almıyor. Sigaraya alışan birisi içmediğinde onun yarattığı stresi azalttığı için insanlar da hayatlarında stresli olunca o stresin de azaldığını düşünüyorlar. Bu çok büyük bir yanılgı ve kandırmaca. Bu tuzağa çoğu kişi düşüyor. Kötü alışkanlıklar size yüzlerce bahane sunarak yaptığınız şeyin doğru olduğuna sizi ikna edebiliyor işte.

Eğer söylendiği gibi olsaydı stresi olmayan sigara içmezdi veya düzenli içmezdi stres olunca içer stresini yok eder ve yoluna devam ederdi. Sigarayı bırakan birisi bir süre sonra stres ağır basınca tekrar eski alışkanlığına geri dönmesinin sebebi vücudun zamanında içmeyse stresinin azaldığına şartlandırması.

Hiç sigara içmeyen birisi streslendiğinde aklına niye sigara gelmiyor :) Çünkü hiç içmemiş. Belki stresle mücadele etmeyi öğrenmiş biliyor başka şeye ihtiyaç duymuyor.

Özetle kötü bağımlılıklara bulaştıysanız emin olun onu içmeye devam ettiğiniz bütün düşünceleriniz yanlış ve sizi kandırmaktan ibarettir. Gerçekler acıdır.

Bu sadece sigara değil. Daha kötü bağımlılık yapıcı maddeler, içki. sosyal medya, internet, oyun, hatta başka bir insan gibi bir çok bağımlılık olabilir.

Benim düşünceme göre hayatınızda bir dengesizlik varsa eğer kötü alışkanlıklara bulaşmanız daha kolaylaşıyor. Çünkü nasıl yöneteceğinizi bilemiyorsunuz. Gerekli donanımlara sahip yetiştirilmek bu yüzden çok önemli.

İçen de sevmiyordur herhalde. Bağımlı olduğu için kontrol edemiyor sadece. Leş gibi kokuyor, elbise kokuyor, ağız kokuyor, el kokuyor. Bunu fark etmeme ve sevme ihtimali olamaz. Mazoşist olmak lazım.
Bence bir süre sonra o kokuları içenler almıyor. Bunu anca bıraktıktan sonra içenlerle görüştüğünüzde daha iyi anlıyorsunuz. Ben hiç içmedim bilmiyorum ama muhtemelen bu şekilde oluyor. Çünkü bağımlılık size bunu alıştırıyor. Hiç içmeyen ile içenin aldığı koku kesinlikle aynı değil.

Bence bir süre sonra o kokuları içenler almıyor. Bunu anca bıraktıktan sonra içenlerle görüştüğünüzde daha iyi anlıyorsunuz. Ben hiç içmedim bilmiyorum ama muhtemelen bu şekilde oluyor. Çünkü bağımlılık size bunu alıştırıyor. Hiç içmeyen ile içenin aldığı koku kesinlikle aynı değil.
Koku duyusunda körerme bi kenera, insan kendi kokusuna alışınca o kokuyu almıyor ve çoğu içici komple sigara kokmakta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı