Simülasyonda/rüyada mıyız?

1- kendini gerçekleştiren kehanet.

2- önem vermediğin bir şey beyninde arkaplana atılır önem verdiğin anda onu daha sık görmeye başlarsın.
Bunun en kesin örneği yeni öğrendiğin bir kelimenin karşına daha fazla çıkması gibi.

3- halk ağzı ile 6.his deniyor ve neredeyse her insan bunu çok kez yaşıyor zaten aslında elinde herhangi bir kanıt olmasa bile beynin senden onunla ilgili şüphe duymanı istiyor eğer haksızsan bunu boş veriyorsun eğer haklıysan Technopat'ta konu açıyorsun.

4- 2. kısımda verdiğim örneğin aynısı.

Aslında bunlar zaten senin beyninin sana yaşattıkları sen eğer "hayır beynimden değil simülasyondayız " diyorsan sana bunu zaten kanıtlayamayız tıpkı Tanrı var mı yok mu sorusu gibi.

1- kendini gerçekleştiren kehanet.

2- önem vermediğin bir şey beyninde arkaplana atılır önem verdiğin anda onu daha sık görmeye başlarsın.
Bunun en kesin örneği yeni öğrendiğin bir kelimenin karşına daha fazla çıkması gibi.

3- halk ağzı ile 6.his deniyor ve neredeyse her insan bunu çok kez yaşıyor zaten aslında elinde herhangi bir kanıt olmasa bile beynin senden onunla ilgili şüphe duymanı istiyor eğer haksızsan bunu boş veriyorsun eğer haklıysan Technopat'ta konu açıyorsun.

4- 2. kısımda verdiğim örneğin aynısı.

Aslında bunlar zaten senin beyninin sana yaşattıkları sen eğer "hayır beynimden değil simülasyondayız " diyorsan sana bunu zaten kanıtlayamayız tıpkı Tanrı var mı yok mu sorusu gibi.
Senin bahsettiğin şey algıda seçicilik. Ama ben düşüncelerimi artık günlüğe kaydediyorum, yani algıda seçicilik ihtimali yok. Ayrıca ben dinsiz biri olduğum için simülasyon/rüya teorilerine en son inanacak kişilerdenim. 3 yıl önce müslümanken "Allah beni sınıyor falan diyebiliyordum" ama müslümanlık da gidince ortalık karıştı.

Senin bahsettiğin şey algıda seçicilik. Ama ben düşüncelerimi artık günlüğe kaydediyorum, yani algıda seçicilik ihtimali yok. Ayrıca ben dinsiz biri olduğum için simülasyon/rüya teorilerine en son inanacak kişilerdenim. 3 yıl önce Müslüman'ken "Allah beni sınıyor falan diyebiliyordum" ama Müslüman'lık da gidince ortalık karıştı.

Zaten günlük tutman bile senin beyninin bunları ön plana almasını sağlıyor.

Sana günde kaç defa elma gördük desek doğru düzgün bir cevap veremezsin.
Ama sana gördüğün her elma için 10 TL vereceğiz desek gördüğün her elmayı aklına kazırsın.

Bunun gibi bir olay.

Senin bahsettiğin şey algıda seçicilik. Ama ben düşüncelerimi artık günlüğe kaydediyorum, yani algıda seçicilik ihtimali yok. Ayrıca ben dinsiz biri olduğum için simülasyon/rüya teorilerine en son inanacak kişilerdenim. 3 yıl önce Müslüman'ken "Allah beni sınıyor falan diyebiliyordum" ama Müslüman'lık da gidince ortalık karıştı.

Hocam amacım kötü değil de eğer özel değilse müslümanlıkdan neden çıktınız acaba yani nasıl bir etken oldu neden dinsizliği seçtiniz.

Zaten günlük tutman bile senin beyninin bunları ön plana almasını sağlıyor.

Sana günde kaç defa elma gördük desek doğru düzgün bir cevap veremezsin.
Ama sana gördüğün her elma için 10 TL vereceğiz desek gördüğün her elmayı aklına kazırsın.

Bunun gibi bir olay.
Tamam da her düşündüğüm şeyi eksiksiz yazıyorum. Yani her gördüğüm elmayı yazıyorum gibi düşün. Burada algıda seçicilik etkisiz oluyor.

Bu arkadaş:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka bi yana bunu niye sorgulayıp duruyosunuz ki? Simülasyon rüya bosverin hayatın kendisine bakın.
tabiri caizse "hayat boş pompala coş" demiş arkadaş

Hocam amacım kötü değil de eğer özel değilse müslümanlıkdan neden çıktınız acaba yani nasıl bir etken oldu neden dinsizliği seçtiniz.
Ben de bir dine çok inanmak istedim de Kur'an-ı Kerim'deki çelişkiler ve genel mantık hataları yüzünden inanamamıyorum.

Mesela en basitinden Kur'an-ı Kerim'de "O'nun sözlerini değiştirecek kimse yoktur." (En’âm Suresi 115. Ayet) diyor, hem de "Fakat verdikleri sözden dönmeleri yüzünden onları lânetledik ve kalplerini kaskatı yaptık. Onlar Tevrat'ın kelimelerini, kastedilen mânayı bozacak şekilde yerlerinden oynatıp değiştiriyorlar. Kendilerine bildirilen ilâhî hükümlerin büyük bir kısmını da unuttular." (Maide Suresi 13. Ayet) diyor.

Şaka bi yana bunu niye sorgulayıp duruyosunuz ki? Simülasyon rüya bosverin hayatın kendisine bakın.
Ben de öyle düşünüyorum zaten de, kafanda canlandırdığın her olayın gerçekleşmemesi insana kafayı yedirtir. Çünkü ya kötü olayları düşünüp etkisiz hale getireceksin (işe yarıyor) ama mental sağlığın çökecek ya da iyi olayları düşünüp etkisiz hale getireceksin berbat bir hayatın olacak ve mental sağlığın çökecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı