Şınav ve barfiks ile fit vücut yapılır mı?

ibrahimsenn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Hayat kadını.
Merhabalar öncelikle. Kollarım çok ince olduğu için ve vücudum ince olduğu için öz güven problemim oluyor. Yani t-shirt falan giyince rahat edemiyorum.
Şınav ve barfiks ile fit bir vücut sahibi olabilir miyim?
Boyum 185.
Kilo 70.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum spor salonunda senin kadar ince kollu bir sürü kişi var. Bizim salonda bir çocuk var 181 boyuyla 40-50 kilo falan hiç muhabbet etmedim belli ki onunda özgüven problemleri var ama yinede bir şeyleri düzeltmek için spor salonunda. Sende öylesin insanların düşüncelerini önemseme basssssss. Eğer hiç spor geçmişin yoksa yapıcağın hareketleri ve vucüt bölgelerini nasıl pumplicağini öğrendikten sonra 1.5-2 aylık bir süre creatine ve preworkout kullanmaya başlarsın kilon zaten az ve gayet iyi. az bir kalori fazlalığı verip kilo alırken creatine ve preworkout kullanarak spor yağmaya başlarsan 1.5 aydan itibaren gözle görülür değişimi fark edersin. İyi antrenörleri olan bir spor salonuna gidersen zaten her türlü harekette yardımda ederler benim gittiğim salonda yardım eden antrenör yok ama insanın internetten araştırarak bu tür bilgilere ulaşması çok zor değil. STAY FİT

Yapılır. Zaten dedikleriniz kalisteniğe giriyor. Kalistenik de en iyi, en sağlıklı vücut yapma yöntemidir. Fakat, yanına başka hareketler de eklemen gerekecek.
1649686906786.png
Yukarıdaki tablodan her bir bölge için 2 hareket seçmen yeterli.
Bu hareketleri 4xMax yani 4 set ve yapabildiğin kadar tekrar yapmanı tavsiye ederim.
Başta sana kolay gelen hareketleri seç. Sonra değiştirirsin.

Dostum spor salonunda senin kadar ince kollu bir sürü kişi var. Bizim salonda bir çocuk var 181 boyuyla 40-50 kilo falan hiç muhabbet etmedim belli ki onunda öz güven problemleri var ama yine de bir şeyleri düzeltmek için spor salonunda. Sende öylesin insanların düşüncelerini önemseme basssssss. Eğer hiç spor geçmişin yoksa yapıcağın hareketleri ve vucüt bölgelerini nasıl pumplicağini öğrendikten sonra 1.5-2 aylık bir süre creatine ve preworkout kullanmaya başlarsın kilon zaten az ve gayet iyi. Az bir kalori fazlalığı verip kilo alırken creatine ve preworkout kullanarak spor yağmaya başlarsan 1.5 aydan itibaren gözle görülür değişimi fark edersin. İyi antrenörleri olan bir spor salonuna gidersen zaten her türlü harekette yardımda ederler benim gittiğim salonda yardım eden antrenör yok ama insanın internetten araştırarak bu tür bilgilere ulaşması çok zor değil. STAY FİT

3 ay boyunca spora gittim spor salonuna gittim salonda bir hoca yoktu çalışan vardı yani bir nevi.
Vücutumda değişim olmadı fakat gülçendiğimi hissediyordum ağrlık artıyordu çünkü vücutumda değişim olmayınca bıraktım bir anlık kararla şimdi ise vücut ağırlı ile yapmaya kara verdim.

3 ay boyunca spora gittim spor salonuna gittim salonda bir hoca yoktu çalışan vardı yani bir nevi.
Vücutumda değişim olmadı fakat gülçendiğimi hissediyordum ağrlık artıyordu çünkü vücutumda değişim olmayınca bıraktım bir anlık kararla şimdi ise vücut ağırlı ile yapmaya kara verdim.
Spora ayırabileceğin aylık 100-1500 lira gibi bir bütçen yoksa gelişim olmaz :(

Yakınında bir yerde Street Workout parkı varsa 3 ayda iyi bir beslenme, uyku düzeni ve sağlam bir antrenmanla kesinlikle sahip olabilirsin.
1649687351143.png

Bahsettiğim park bu tarz. Calisthenics parkı olarak da geçiyor. Calisthenics ile street workout aynı şeyler zaten. Calisthenicsin temel mantığı vücut ağırlığıyla çalışmak. Tabi bu sadece şınav barfiks ve mekiklerden ibaret değil (Bunlar calisthenicsin temel hareketlerinden tabi o ayrı). Calisthenicsin asıl zevkli kısmı skiller olması. Bu linkten calisthenics skillerine bakabilirsin. Şahsen ben 3-4 aydır fitnessla ilgileniyordum fakat son 1 aydır calisthenicste ilgimi çekmeye başladığı için evde kendim androidlerde yüklenebilen thenics uygulaması ile vücut ağırlığımla çalışıp skill öğrenmeye çalışıyorum. Calisthenics sana fazlasıyla güç kazandırır ama bodyciler gibi şişemezsin. Çünkü sabit kendi vücut ağırlığınla çalışıyorsun. Hem calisthenics yapıp hem kütle kazanmak için ağırlıklarla çalışmalısın veya benim gibi hem fitness hem calisthenicsi aynı anda yürütmelisin. Ağırlıklarla çalışmaktan kastım atıyorum ekstra ağırlıklı barfiks gibi. Fitness ise sana kütle kazandırır fakat calisthenics atleti gibi çevik güçlü ve mobilite sahibi olamazsın. Bu arada calisthenics sadece bahsettiğim parklarda değil evde de yapılabiliyor ama evde yapacaksan barfiks çubuğuna ihtiyacın var yoksa bir çok hareketden mahrum kalırsın ayrıca barfiks kanat kaslarını en çok geliştiren egzersizlerden biri. Merak ettiğin soruları sorabilirsin.

Spora ayırabileceğin aylık 100-1500 lira gibi bir bütçen yoksa gelişim olmaz :(

Büccem var fakat salona gitmek istemiyorum yoğun bir gün geçiriyorum zaten kanka.
Büccem var fakat salona gitmek istemiyorum yoğun bir gün geçiriyorum zaten kanka.

Bir de bende skinny fat var bende belim ince ama simit bölgem yağlı memem var ama zayıfım ben ekmek hamur falan yesemmi yemesemmi bilemiyorum kilo almalı mıyım yoksa kalmalı mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı