Sınavlar İptal Olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an özel bir okulda okuyorum ve emin olabilirsin ki devlet okulundaki arkadaşım benden bin kat daha rahat. Okul açıkken verilen ödevin ve projenin çok daha fazlası veriliyor. Her okulda böyle değildir fakat en azından benimkinde öyle. Kötü bir şey mi, değil fakat tartışılabilir. 🙂
Aynen öyle, haftada 2, bazen 3 sınav nedir ya? Haftasonu/haftaiçi ödevleri desen bitmiyor, haftada en fazla 1 saat oyun oynayabiliyorum. Benimle yaşıt, devlet okulunda okuyan arkadaşım ne yapıyor? 7/24 LoL'den giriyor, VALORANT'a geçiyor, bitirişi de CS:GO ile yapıyor. Sonra da "Sınavlar yapılmasın!" Hashtag'i altında aleyhini destekliyor.
En azından zorlamaları işime gelirdi bu şekilde adam akıllı ders anlatamayan hocaların olduğu devlet okulundansa beni aşırı zorlayacak özel okula okeyim. Çünkü bu şekilde hem derste sürem boşa gidiyor hem de dersten sonra konuyu anlamadığım için ya da hoca anlatmadığı için daha çok çalışmam gerekiyor. Ek olarak çevremdeki örneklere bakınca özel okulda sınavlarda biraz daha anlayışlı olabiliyorlar.
Hayır, sınavlarda ne anlayışı bekliyorsunuz? 90 alınca 100 vermelerini falan mı? Eminim olayı görünce vazgeçersiniz bu kanıdan. Haftada ders dışında telefona ve oyuna ayırabildiğim zaman 2 saati geçmiyor. Sınavlara ara vermeden, zorluk seviyesi kısılmadan devam ediliyor, proje, performans, finaller hepsi üzerine geliyor. Keşke devlet okuluna gitsem de rahatıma baksam dedirtiyor bir zaman sonra.
 
Hayır, sınavlarda ne anlayışı bekliyorsunuz? 90 alınca 100 vermelerini falan mı? Eminim olayı görünce vazgeçersiniz bu kanıdan. Haftada ders dışında telefona ve oyuna ayırabildiğim zaman 2 saati geçmiyor. Sınavlara ara vermeden, zorluk seviyesi kısılmadan devam ediliyor, proje, performans, finaller hepsi üzerine geliyor. Keşke devlet okuluna gitsem de rahatıma baksam dedirtiyor bir zaman sonra.

Sizin okulu bilmem ama bu dönemde özelde olan arkadaşlarıma hocalar sınavlarında zorlamıyorlar, genellikle denemelerinde falan zorluyorlar. Yoksa bazı okullar dışında özelin daha zor olduğunun farkındayım.
 
Dünyanın sonu değil sınavlar. Sağlık umrunuzda olsa dışarıda dolaşmazdınız. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalksın derken iyi ama sınavlar gelince iptal olsun diyorsunuz. Oldu paşam başka bir arzunuz?
Gerçekten bu yazdığında ciddi olamazsın. 17 yaşındayım 1 aydır markete bile çıkmadım. Sokağa çıkma kısıtlamalarının arttırılmasını istiyorum yoksa vaka sayıları tavan yapar. Gerçekten çok gereksiz bir insansınız şu yazdığınıza bakılırsa. 2 3 arkadaşınız öyle dedi diye tüm 20 yaş altı o şekilde düşünüyor olmuyor. Gerçekten yazık.
 
Açıkçası, okumaya uğraşmadım bile. Sanıyorlar ki sonsuza kadar böyle olacaklar. Ülkenin eğitimin sistemini eleştiriyorlar ama sadece eleştiyorlar, bu kadar. Kimse çalışıp denemiyor bile. O öve öve bitiremedikleri Finlandiya'ya alıp göndersek yine aynı kalacaklar çünkü gram uğraşmıyorlar başarmak için. Ama sabahtan akşmaa Twitter'da tweet atmaya, gelip forumlarda konu açıp ağlamaya üşenmiyorlar ama. Paşama kalsa ne sınav olsun ne okul oh mis gibi.

O kadar okumuyorum ki "Sanıyorlar ki sonsuza kadar böyle olacaklar" dediğin laftan sonra saldım seni kusura bakmayın fakat eğer böyle devam ederse sonsuza kadar böyle olur senin bilim adamların aşıyı bulamadı ne yazık ki dışarıdan almaya devam ettiğin aşılar ile virüsü bitiremezsin de. O yüzden demek istediğim eğer bulunduğumuz durum da saçma kararlar alınmaya devam edildiği sürece bu virüs senin sağlığını etkiler, benim sağlığımı etkiler, onun sağlığını etkiler. Ben de bu sene sınava girecek olan bir bireyim, staj görüyorum zorunlu olarak. Staj alımlarına açık olan iş yerleri gezilmeden, alınan tedbir boyutu ölçülmeden saçma kararlar neticesinde ben zarar görüyorum. Belki koronadan korkmuyor olabilirsiniz ama korkmanızı öneririm bu bir hastalık değil, VİRÜS. Bilgisayarına bulaşmasını istemediğin derecede.

Edit: Staj harici, açılıp kapanan okullar haricinde dışarı adımımı atmadım bilginize.
 
Hepimizin bildiği gibi Ziya Selçuk millî eğitim bakanı fakat bakanlığını bilmiyor. Günde 60.000 vaka varken hala okulları açma çabasında olmasına inanamıyorum. Yaklaşık 8 aylık bir nefretin sonucunda kafamda bazıları saçma da olsa Ziya'nın hedeflerini belirledim. Şimdi gelelim Ziya'nın hedeflerine:

1 - Son derece saçma da olsa bir fikir:
Ziya bu kadar vaka varken okulları açıp bizi gönderiyor çünkü bize korona bulaştırıp öldürüp sonra da sadece yetişkinler için huzurlu bir ülke hazırlamak istiyor

2 - Bu da son derece saçma bir öncül ama bir olasılık:
Canı sıkıldığı için yapıyor olabilir.

Şimdi gelelim bir diğer konuya:

Türkiye'nin eğitim sisteminin çok saçma olduğunu düşünüyorum ve işsizliğin sebebi de bu. Evet söylüyorum: Her sınıf düzeyinde aynı dersler var değil mi? Matematik, Türkçe, İngilizce, Tarih
Bu 4 Ana ders sınıf geçtikçe zorlaşır. Türkiye'de ne yapılıyor? Her sınıfta bu derslerden sınava giriyorsun. Diyelim her insanın baş belası olan matematikten hiç anlamıyorsun ve anlamadığın halde çalışıp yüksek not almak zorundasın aksi takdirde okuldan atılırsın işte en yanlış nokta burası. Daha sonra ortaokul 8. sınıfta LGS'ye girersin ve aldığın puana göre bir liseye gidersin. Diyelim ki 400 puan aldın, tercih yaparken 400 puana yakın bir puan isteyen okulları yazıyoruz değil mi? Fakat aralarında istemediğimiz okullar da oluyor her şey şansa bağlı. Diyelim ki senin ilgi alanın Türk edebiyatı, sen şiirler, makaleler yazmak, gazeteci olmak istiyorsun ama şansına çıkan okulun alanı fizik. İşte gıcık bir nokta daha sen uzaktan yakından alakan olmadığı dersle 4 yıl yaşamak zorundasın, ne kadar çalışırsan çalış anlamıyorsun, sınavlardan düşük alıyorsun ve sonucunda okuldan atılıyorsun. Sonra o gitmek istediğin liseye gidiyorsun söylüyorsun benim ilgi alanım bu dersler falan. Sana soruyorlar daha önce bir liseye gittin mi? Sen de diyorsun gittim ve ilgi alanım olmadığı için, yapamadığım için atıldım. Sonrasında seni başka bir okuldan atıldığın için o okula da almıyorlar. Sonucunda ne oluyor? Okuyamıyorsun ve işsiz kalıyorsun. İşte Türkiye'nin eğitim sistemi bu şekilde. Şimdi de olması gereken sistemi açıklayayım: İlk ve ortaokulda aynı ana dersleri görüp liseye gideceğin zaman sana ilgi alanını sormaları gerek diyelim ilgi alanın bilgisayar teknolojileri seni LGS'deki gibi ana derslerden değil, bilgisayar teknolojileri ile ilgili şeylerden sınava sokmalılar örneğin sorularda bilgisayarın bileşenleri, yazılımsal sorunların nasıl çözüleceği gibi konulardan sormalılar. Daha sonra doğru yaptığın soru sayısına göre seni bir bilgisayar lisesine yollamalılar ve görüldüğü gibi mesleğin hazır. Türkiye'nin eğitim sistemi aynen şuna benziyor: Küçücük bir delik var ve oradan geçmesi gereken birkaç eşya var: Sandalye, kitap, ayakkabı, dolap, kapı, bardak. Bu eşyaların küçük bir delikten geçmesi gerek ne olacak? Kitap, ayakkabı, bardak geçecek ama diğerleri kalacak. Geçen eşyalar istediği okula gidip başarılı olanlar geçemeyenler ise istediği okula gidemeyenler. Bu sisteme acil bir çözüm bulunması gerek.

23 Nisan 2021 Tarihinde 60000 vaka olduğunu söylemiştim bugün 24 Nisan 2021 vakalar 40000 bu gerçekten böyle mi? Yoksa sınavları yapmak için düşük mü gösteriliyor? Benim tahminimse düşük gösteriliyor. Sınavlar canımızdan önemli mi? Ziya için önemli gibi duruyor ayrıca vaka sayısının az gösterilmesinin bir sebebi daha olabilir o da turizm sezonunun gelmiş olması. Turistlerin çok vaka olduğunu düşünüp gelmezlerse devlet para kaybedecek bu yüzden düşük gösterilmiş olabilir.
Ya kardeşim, göz gezdirdim de çok şey anlamadığın belli. Senin düşündüğünü herkes düşündü merak etme. Ama bu nüfusla yapamazsın o işi. Git 5-6 milyon nüfusluk Finlandiya'ya falan gidebiliyorsan. Bizim yapabileceğimiz çok daha çok çalışmak.
Üretim yok,
Altyapı yok,
İyi bir gençlik yok,
Kutuplaşma var,
Fazla nüfus var,
Güvenlik için gerekli olan milyar dolarlarca harcama var,
Cahillik var,

Bilin bakalım burası neresi?

Bunları düzeltecek kişiyi gösterin ona tapacağım.
 
Tüm gün evde oturup ders çalışmayıp sonra sınavlar iptal olsun diye mızmızlanmak çalışanların hakkını yemek olur biraz ders çalışıp boş muhabbetler oluşturmayın sizden ricam.
 
Bence bu vakaları düşürme olayı turizm sezonu için. Turizm bu kadar yaklaşmışken sınavları yapıp da vakaların fırlamasını göze alacaklarını hiç düşünmüyorum ancak belli olmaz. Bugün öğreneceğiz zaten. Duruma göre yarın çalışmaya başlayacağım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı