Sinerji Bilgisayar'dan alışveriş yapmayın

Öncelikle garanti şartlarını belirleyen devletin yasaları doğrultusunda cihazı üreten firmadır. Yetkili servisin veya satıcı firmanın garanti şartlarını belirleme yetkisi yoktur. Siz ürünü aldığınız zaman ki garanti şartlarını kontrol edin. Eğer ki stress testlerinin garantiyi bozduğuna dair bir şey görmüyorsanız çokta takmayın satıcı firmanın söylediklerini.

Müşteri hizmetlerinin konuşması berbat keşke biraz Türkçe öğrenseydi. Ama doğru söylediği bir şey var. Siz sorununuzun çözümünü satıcı firmada değil teknik serviste aramalısınız. Satıcı firma sadece iade ve değişim raporları doğrultusunda iade ve değişim yapabilir. Teknik servisten bu yönde rapor almanız gerekiyor. Satıcı firma bilgisayar da satıyor olsa onların işi ticarettir. Teknik konularda karar verecek merci adı üstünde yetkili teknik servisleridir.

Eğer ki teknik servis size raporu vermiyorsa ve siz haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, THH'ne gidin. THH'i cihazınızı bağımsız bir servise gönderir ve oradan karar çıkar eğer haklı iseniz.

Adamların bu durumda yapacak bir şeyi yok. Burda müşteri olarak kalbim sizinle olsa da insani olarak firmanın haklı olduğunu düşünüyorum. Üslubunuz da gereksiz sert geldi, neyse ki karşı taraf çirkinleşmemiş. Anlatmaya çalıştığım şeyin teknik açıklamasını @daenerys targaryen yapmış zaten ağzına sağlık. Daha fazla anlatmaya gerek yok.

Konuyu fulledim 😀 yani okudum baştan sona.

Şimdi @Wynex sistem gelir gelmez programlar ile teste sokup ölçtüysen hata demiyelim de eksik iş yapmışsın. Tek tek CPU FAN dahil tüm donanımları yakından izleyip, dinleyip inceleme gerekirdi. Bana böyle bir kasa gelecek tüm parçalarını söküp sıfırdan kendim tekrar kurardım öyle yapmalıydınız.

Stres testine sokacağına direk oyunu açıp oynasaydınız (sistemi kurduktan sonra) belki sorunsuz sıkıntısız oyunlarınızı oynayıp bilgisayarınızı kullanacaktınız? Niye hemen stres testine bakıp iş yapıyorsunuz ki onu anlamadım. Eğer oyun oynarken sıcaklıklar yükseliyor ise bir sıkıntısı vardır elbet benim aklıma 2 durum geliyor. Çözümleri de kolay.

1.Durum > Anakart voltaj sorunu var. Undervolt ile çözerdin. Çok basit.
2.Durum > CPU soğutucu montaj hatası var. Macunu yenileyip tekrardan takabilirdin basit.

Bu işlemleri yapıp da sıkıntıların devam ediyorsa o zaman işte vaziyeti teferruatıyla birlikte kanıtlar dahilinde doğrudan teknik servise aktarıp "Sistem arızalı !" diyecektiniz. İadeni vereceklerdi.

Kardeşim İstanbul içindeysen doğrudan mağazalarına git ama yaşın 17 şöyle biraz yanına anlayacakları dilden konuşan birini götür. Sen müşteri hizmetlisine normal şekilde durumu açıklamışsın bu şekilde çözmüyorlar demek ki bağırıp çağıran hakkını sağlam arayan biri lazım. Ben de oradan alışveriş yaptım çok şükür sıkıntım çıkmadı ama 80 dereceyi bilmeyen birine sorsan bile yüksek der. Onu söyleyen arkadaşta biliyor yüksek olduğunu biraz tehdit et sizi şikayet vara bu mesajlarla birlikte yazacağım tüketici hakları heyetine bu mesajlarla başvuracağım de. Sen üslubunu bozmamışsın ondan.

Kardeşim İstanbul içindeysen doğrudan mağazalarına git ama yaşın 17 şöyle biraz yanına anlayacakları dilden konuşan birini götür. Sen müşteri hizmetlisine normal şekilde durumu açıklamışsın bu şekilde çözmüyorlar demek ki bağırıp çağıran hakkını sağlam arayan biri lazım. Ben de oradan alışveriş yaptım çok şükür sıkıntım çıkmadı ama 80 dereceyi bilmeyen birine sorsan bile yüksek der. Onu söyleyen arkadaşta biliyor yüksek olduğunu biraz tehdit et sizi şikayet vara bu mesajlarla birlikte yazacağım tüketici hakları heyetine bu mesajlarla başvuracağım de. Sen üslubunu bozmamışsın ondan.
Zaman ayırıp yazdığız için öncelikle teşekkür ederim. Adana'da oturmasam yüz yüze konuşmak için giderdim:) 3 ay önce Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ordan gelicek cevabı bekliyorum artık. Yeni farkettim bu benim konu değilmiş ya arkadaş kusra bakmasın benim konu diye üstüme alınıyorum utandım şimdi:(

Zaman ayırıp yazdığız için öncelikle teşekkür ederim. Adana'da oturmasam yüz yüze konuşmak için giderdim:) 3 ay önce Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ordan gelicek cevabı bekliyorum artık.
Valla bana yakın 15-20 dk ya oradayım aslında buna güvenip birazda alışveriş yaptım. Bir sıkıntı çıkarsa gidip halledebilirim diye. Muhtemelen seninde siparişinin nereden olduğunu görüyorlardır ondan pek üzerine düşmemişler garipler yani bu sadece sinerji için değil vatan incehesap veya itopya da bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Sorunsuz şekilde teslim alan ben bir tek kendi adıma vatanda gördüm hiç bir arızası yokken ve kutusu falan açılmış kullandığım kasayı(2-3 gün) başka bir kasa modeliyle değiştirmek istedim. Benim bıraktığım kasayı adamlar teşhire koydu yeni kasayı çıkarıp verdiler. Böyle vatanda var arızalı ürünü kabul etmeyen vatanda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı