Sınıfta kalmak

Emin ol son gece çalışmak için o kadar da motivasyona gerek yok. Bir konu seçip 1 saat ona baksan 35 40 puan gelir zaten. Bir iki tane de soru yapar herhalde. Eğitim sistemi bunun için bahane değil değil değil. 9'un konuları zor değil ayrıca. İlla bir motivasyona ihtiyaç duyuyorsan bu boşa geçecek 1 yılın olabilir.
Zaten yok ama bu kadar isteksizlik olması da bana sadece kişinin suçu gibi gelmiyor. Bazen işin ucunda ceza olması da yeterli değil kırbaçla kimse motive edilmez edilse de olması gerektiği gibi olmaz. 9.sınıf genel olarak en çok kişinin kaldığı sınıf bu arada 8'den geçmenin şaşkınlığı ile birçok kişi geçse bile notları 10 11 12'ye göre daha düşük oluyor. 35 40 puan konusu doğru ama sonuçta 2 kez sınava giriliyor 35 40 alarak geçemez sözlüleri her hoca 90 95 girmiyor. 50 60'dan aşağı alarak geçmek çok şans işi.
 
Son gece çalışsan 35 40 bir şey alırsın dostum eğitim sistemi kötü olabilir ama bu bahane değil 35 40 al sözlülerle geçirirler zaten. Ailen haklı kısmen.
Sen kendi yaşadığını bana anlatıyorsun, benim hocalarım da yardımcı olmuyor ki. Okul nüfusu fazla. O kadar öğrenci arasından beni seçmez, ben çoğu dersten en kotu 35 aldım zaten. Alan öğretmenim bile yardımcı olmadı adını hatırladıkça soy ağacına sövüyorum o bıraktı beni sınıfta


Son gece çalışsan 35 40 bir şey alırsın dostum eğitim sistemi kötü olabilir ama bu bahane değil 35 40 al sözlülerle geçirirler zaten. Ailen haklı kısmen.
 
Sen kendi yaşadığını bana anlatıyorsun, benim hocalarım da yardımcı olmuyor ki. Okul nüfusu fazla. O kadar öğrenci arasından beni seçmez, ben çoğu dersten en kotu 35 aldım zaten. Alan öğretmenim bile yardımcı olmadı adını hatırladıkça soy ağacına sövüyorum o bıraktı beni sınıfta
MESEMe geç.
 
Ya birader sanki her ders ezbermiş gibi konuşmayı bırak dersde hocayı dinlesen not tutsan eve gitsen tekrar etsen yapamıyorum demezsin lise de böyle bir şey zaten ortaokul gibi değil son gün akşam sınava çalışıyorsan kötü not alıp sistem zor diyorsan kendinde de suç arayacaksın biraz, günlük tekrar etsen bir çaba göstersen zevk almaya başlarsın notların yükselir her dersi bir iki saat tekrar etsen çok bir şey değil. Sen ezberden kaçıyorsan felsefede hiçbir şey yapamazsın felsefe sınavlarına bir bak istersen.
reis haklısın biliyorum bahane yok da ilgim olmadığını söyledim ilk başta zaten, biliyorum çalışmadan geçmek yokta derste dersi dinleyincede kâr etmiyor ki. Okuldan 7.10'da çıkıp 8'de eve gelmeseydim üzerimde yorgunluk olmasaydı çalışmaya isteğim olabilirdi belki. Ödevlerden sorumluluklardan kendime zaman ayıramıyorum gece geç saatlere kadar oturuyorum, bu seferde erken kalkamıyorum. Berbat bir döngü içerisindeyim.
 
Ben de 9.Sınıfta kaldım hocam. Ailem kızdı etti. Bende bir söz verdim ve sözümü tuttum. Seneye 11.Sınıfa geçiyorum. Yani anlayacağınız yeni sözler tutma zamanı geldi. Ailem bu süreçte her ne kadar kızdılarsa da bana destek oldular. Destekleri beni öyle ayağa kaldırdı ki bu seneyi teşekkür belgesiyle kapattım. Ama ailem bana kızdığında o sözü vermem etkili oldu. Tam olarak şöyle dedim: Söz veriyorum bu sefer çok çalışacağım dedim.
 
Reis haklısın biliyorum bahane yok da ilgim olmadığını söyledim ilk başta zaten, biliyorum çalışmadan geçmek yokta derste dersi dinleyincede kâr etmiyor ki. Okuldan 7.10'da çıkıp 8'de eve gelmeseydim üzerimde yorgunluk olmasaydı çalışmaya isteğim olabilirdi belki. Ödevlerden sorumluluklardan kendime zaman ayıramıyorum gece geç saatlere kadar oturuyorum, bu sefer de erken kalkamıyorum. Berbat bir döngü içerisindeyim.

Tavsiyem açığa geç derim şartlar neler bilemiyorum ama zor alınıyor diye biliyorum liseyi bitirsen aslında senin için daha iyi olur üniversite şart değil ya da MESEM'e de geçebilirsin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı