gobeyondlimits
Picopat
Abicim herkes okuyacak, okumayı sevecek, akademik hayatta başarılı olacak diye bir kaide yok. Herkesin anlama kabiliyeti olsun, okumayı sevip, sevmemesi olsun farklı. Benden sana tavsiye bir abin olarak şunu söyleyebilirim ki her aile böyle bir duruma kızar, tepki gösterir. Onlar da bir tane evlatlarısın. İyi yerlerde görmek isteyeceklerdir. Ama işte dediğim gibi başta da herkes akademik anlamda iyi olamaz. Bu dünyanın tesisatçıya, hamala, çöpçüye, sucuya, sanayiciye, kebapçıya da ihtiyacı var. Bu sebeple ailen ile konuş ilgi alakanın olduğu veya başarılı olabileceğin bir alanda seni bir mesleğe, yani çıraklığa versinler hem ilerde işin olur hem de zanaat zanaattir, altın bileziktir. Kendi işini yaparsın. Çıraklık eğitime geçersin ustalık belgeni de bir kaç yıla alırsın. Bugün bir ustalık belgesi diplomaya bedel. Çünkü herkes alaylı yani iş bilen iş yapan eleman arıyor. Bugün adam özel bir üniversitede veya taşra üniversitesinde otomotiv mühendisliği bitirmiş, daha arabanın yağı nereden değişir bilmiyor ama öte yandan ilkokul mezunu usta şanzıman indirip topluyor parasını kazanıyor işine gücüne bakıyor. Bunları da örnek olsun diye verdim. Dediğim gibi ailenle şöyle konuş, deki işte okul anlamında yapamıyorum olmuyor bari bir meslek bir zanaat öğteneyim, güzel yapabileceğin bir mesleğe başla küçük kardeşim. Abin olarak bunları söylüyorum.