Sınıfta sevilen kişilerden biri olmak için nasıl biri olmak lazım?

Kendin ol, insanlara karşı odun gibi kalma. Bu kadar. Yukarıdakiler, genel olarak kötü bir insan olman gerektiğini düşünüyor çünkü genel olarak öyle gözüküyor ama benim dediklerimle de olunur. Çünkü ben bu şekilde iyi bir arkadaş grubu edindim. Ve okuldaki hemen hemen herkesle de iyi kötü tanışıklığım, samimiyetim var. Belki bunda kendi döneminin yarısının, eski okuldaki arkadaşlarımın olmasının bir etkisi vardır ama kendi öz grubumdan sadece iki kişiyle önceden tanışıklığım vardı. O da çok samimi değildi.

Biraz da şans işi. Sınıfında kafa dengi insanlar bulursan ne âlâ. Ama olmasa da sıkıntı yok. Diğer sınıflardan birilerini bulursun. Veya kendi sınıfındakiler ile işin oldukça iletişim içinde olursun. Ayrıca artık sanal bir dünya da var. Ve gördüğüm kadarıyla burada da sevilen birisin.

İlk dediğim klişe olduğu için ikinci dediğimin üzerinde durmak istiyorum. İnsanlara karşı ruhsuz davranırsan onlarda sana öyle karşılık verir. Kendini, kafanda o arka sırada oturan asosyal çocuk olmaya şartlaman gerekmiyor. Mesela sınıfa girdiğinde insanlara selam verirsin. Okulun ilk günlerinde insanlar genelde kendini yakın hissettiği kişilerle veya eski okuldan arkadaşlarıyla yavaş yavaş gruplaşmaya başlar. O gruplardan birine yakınlaş, arada bir sende bir şeyler söyle.

Bu gruplaşma kısmı önemli mesela. Çünkü genelde lisenin geri kalanı o arkadaş grubu üzerinden yürüyor. Bazen de bu gruplar başka gruplarla beraber takılıyor ama bir grup olayı var. Bunu kaçırmaman önemli lisenin başlarında.

Umarım kafa dengi birilerini bulursun. Olmadı biz varız. Zaten koronanın gideceği yok. Belki lise boyunca hiç yüzyüze eğitime geçemezsiniz. Veya sınava bir, iki sene kala geçersiniz. O zaman da sınava çalışırsın. Zaten ayrılacağın insanlar için olup olmayacağını bilmediğin bir samimiyete girmek için uğraşma.
 
forum.png
Demiş yazar.
Onlara yakın olmak için onlara benzer isen, onlardan farkın kalmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı