Sinirlerinize Nasıl Hakim Oluyorsunuz?

Bundan 10 sene öncesine kadar sinirimi duvarı yumruklayarak veya tekmeleyerek çıkarıyordum. Bu sayede 2 kez el tarak kemiğimi, 1 kez el baş parmağımı ve 1 kez ayak tarak kemiğimi kırdım. Çatlakları saymıyorum. İnsan yaş aldıkça biraz duruluyor galiba. 🙂
25 yaşındayım. 35-40 gibi durulurum sanırım.

Karşıdaki kişi bazı Adanalılar gibi kendini bir 🤬 sanıyorsa biriktirdiğim öfkemi üstüne salarım. Cüssem gayet iyidir ve kas oranım fazladır, biraz da kötü bir ruh halindeysem adamın vay haline. Normalde neredeyse hiç öfkelenmem. Genelde rap söylediğim, bazen de gırtlaktan söylediğim için öfkem nedensizce geçer. Tanıyanlar saldırgan olmadığımı fakat saldırdığımda tehlikeli olduğumu bildiği için gelip enseme etc. vurup kaçmaz.

Uzun vadede yaşlanmak çözüm :) Sadece yaşını başını alıp olgunlaşmaktan, "öfkeyle kalkan zararla oturur" sözünü defalarca deneyimlemekten ve kaybedicek şeylerin yaş ilerledikçe fazlalaşmasından değil. Son birkaç senedir sinirlenince tansiyonum fırlıyor, başımı döndürüyor o da. O yüzden sinirlenemiyorum :) Eskiden trafikte falan çok kavga eden biriydim şimdi umursamıyorum.

Genelikle arabada seyir halindeyken sinirleniyorum bunun için kornaya basıyorum ya da arabaya aniden gaz veriyorum ilerde sinirim azıcık azalmış oluyor sonra su içip öfkemi kontrol altına alıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı