Sitelere Google hesabı ile giriş yapmak güvenlik sorunu teşkil eder mi?

Klewen

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2019
Mesajlar
112
Arkadaşlar sorum başlıkta yazıyor. Hep aklıma takılan bir soruydu, bir siteye Google hesabım ile giriş yapmam halinde bilgilerimin çalınma ihtimali var mıdır?
 
Güvenli siteler var, güvensiz siteler var. Hangi siteye gireceğiniz önemli. Mesela ben güvenemediğim sitelere 2. hesabım ile bağlıyorum.

Çalınma konusu ayrı bir durum. Çok güvenli bir yerden bile çalınabilir. İnternete girdiğiniz her 1 ve 0 çalınabilir gözüyle bakacaksınız.
 
o sitenin durumuna bağlı ben mesela buraya google ile bağlıyım kaç aydır bir sıkıntı olmadı fakat şüpheli sitelere girersen istenmeyecek durumlar oluşabilir
 
Zaten siteye Google şifrenizi girmiyorsunuz sadece Google hesabınızı bağlıyorsunuz ki sitenin hakkınızda erişebileceği bilgiler veya hesabınız üzerinde erişebileceği yetkiler için sizi uyarıyor. Olağan dışı bir durum görürseniz bağlamazsınız. Genel olarak çoğu sitenin eriştiği yetkiler; profilinizi, herkese açık bilgilerinizi görüntüleme falandır.
Yani burada demek istediğiniz ben Google ile giriş yap butonuna bastığım zaman hesap bilgilerim ve şifrem siteye mi veriliyor?

Sizden site şifrenizi istemiyor, bazı sitelerde her ihtimale karşı mevcut Google şifreniz otomatik olarak o sitede de şifreniz olur veya site gelişmiş bir sitede değilse rastgele bir şifre oluşturur.
 

Geri
Yukarı