Sizce ahiret var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı bilim sever kişilerin bilim icat ettiğini göremedik hiç ülke boyu. İcat edenlerde zaten bu kadar bilim reklamı yapmıyor etiketlemiyor kendini.

Konunun ne alakası var? Aşırı bilim sever değilim. Sabit bir şey de değildir bilim. Ama bundan yola çıkarak ahiret var diyemezsiniz. İnanırsınız. Olayı başka yere çekmek çok kolay değil mi.

Arkadaşlar bence bu konu ahirete inanmayan kişiler ile tartışılmalı. Çünkü buradaki insanların %99,9 ahirete, Kur'an'a inanıyor. İnanmayan insanlardan neden inanmadıklarını sormak lazım. Eğer onların söylediği şeye cevap veremezsek (Kur'anı inceleyip, bilen kişilere danışarak) isteyen onlara inansın isteyen ben cevap veremem ama eminim diyip geçebilir ki ben o diyip geçen kişilerden olacağım.

Arkadaşlar bence bu konu ahirete inanmayan kişiler ile tartışılmalı. Çünkü buradaki insanların %99,9 ahirete, Kur'an'a inanıyor. İnanmayan insanlardan neden inanmadıklarını sormak lazım. Eğer onların söylediği şeye cevap veremezsek (Kur'anı inceleyip, bilen kişilere danışarak) isteyen onlara inansın isteyen ben cevap veremem ama eminim diyip geçebilir ki ben o diyip geçen kişilerden olacağım.
Hiç alakası yok inanan kişiler de sorgulamalı.

Son düzenleme:
Konuda felsefi ne kadar mesaj varsa sıfır beğeni, cevap amacıyla yazılan islamın şartları bile en az 3 beğeni almış, çok yazık.

Sırf bu dünyada adaletsizlikler var diye, acizliğinizi örtbas için ahiret var diyemezsiniz. Bunun bilimsel bir kanıtı yoktur ve üstteki arkadaşım, her şey bilim değil demişsin. Evet ahiret, insan beyninin kendini rahatlatmak amacıyla uydurduğu bir "hayal" dir. Hayallerin dayanak noktası olmadığı için kabul etmiyoruz.
Bak burada ne denilmiş:

Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır.

(Nisa Suresi / 136)

Her olayı bilim ile açıklayamazsın. Örneğin rüyanın ne olduğu daha net bilinmiyor ve sen de rüya yok mu diyeceksin? Bilimin dayanak noktası ne? İki veya daha fazla insan mı?

Ahiret inancının dayanak noktası iki tane veya daha fazla aciz ve ölümlü insan yerine Allah'tır ve ben buna inanırım. İmanın şartlarına 3 beğeni gelebilir niye zoruna gitti ve niye yazık? Ve dünyada ne adaletsiz ve adaletsizlikle ahiretin ne alakası var?

Bak burada ne denilmiş:

Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır.

(Nisa Suresi / 136)

Her olayı bilim ile açıklayamazsın. Örneğin rüyanın ne olduğu daha net bilinmiyor ve sen de rüya yok mu diyeceksin? Bilimin dayanak noktası ne? İki veya daha fazla insan mı?

Ahiret inancının dayanak noktası iki tane veya daha fazla aciz ve ölümlü insan yerine Allah'tır ve ben buna inanırım. İmanın şartlarına 3 beğeni gelebilir niye zoruna gitti ve niye yazık? Ve dünyada ne adaletsiz ve adaletsizlikle ahiretin ne alakası var?
Niye Kuran' dan örnek veriyorsun? Yüzlerce din varken, bir sürü dinsiz insan da varken senin gelip İslam dininden bir kanıt sunman, o iki üç aciz insandan daha aciz. Shayn, söylediklerinde dini katmadan tartıştı fakat sen direk dinle girdin olaya. Ben de kendi düşüncemi söylüyorum: iki üç aciz insanın doğru buldukları şeyleri, hayal ürünü bir tanrının gönderdiği bir kitaptan üstün tutuyorum. Evet sen ayetten örnek verdin ben de kendi düşüncemden örnek veriyorum. Bakalım kim saygısızlık yapıyor bu konuda.

Eğer Tanrı varsa bile, çok acımasız olduğunu düşünüyorum. Çünkü; insanları belirsiz bir konuda seçim yaptıran ve bu seçimin sonucunun çok ağır olduğunu söyleyen bir Tanrı, bana göre acayip acımasız. Resmen kumar oynamak gibi bir şey. Ya kazanırsın, ya kaybedersin. Öğretmenin göstermediği yerden sınav ettiğini düşünürseniz, durum vahim.

Eğer Tanrı varsa bile, çok acımasız olduğunu düşünüyorum. Çünkü; insanları belirsiz bir konuda seçim yaptıran ve bu seçimin sonucunun çok ağır olduğunu söyleyen bir Tanrı, bana göre acayip acımasız. Resmen kumar oynamak gibi bir şey. Ya kazanırsın, ya kaybedersin. Öğretmenin göstermediği yerden sınav ettiğini düşünürseniz, durum vahim.
Konumuz Tanrı değil. Ama yine de bu düşüncenize saygı duyarım.

Fakat kimse kimsenin inandığı şeye ''hayal ürünü, acizlik diyemez''.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı