Sizce bu kişi ne kadar haklı?

Haklı olduğu kısımlar var ancak şartlar belli, seçenekler belli. Hayat adil değil ama bir şey için "gerçekten" çabalamak çoğu şeyi değiştirebiliyor. Ne yazık ki çoğu insan bir şeyi elde etmek için gerçek anlamda çalışmanın ne demek olduğunu bilmiyor, buna benim etrafımdaki arkadaşlarım da dahil. 2 yıl önce Fransızca öğrenmeye başladığımda hepsi bu yaşta okula mı gideceksin diye benimle dalga geçmişlerdi. Sadece 6. ayda bu yeni dilin bana açtığı yeni kapı sayesinde kazancımı %60 oranında yükseltmiş oldum, öncesinde bildiğim diğer diller sayesinde ise asıl işimi (bilgisayar mühendisliği) bırakıp kendime yeni bir kariyer yolu açmaya cesaretim oldu.

Hanginiz okulunuza devam edebilmek için gecenin köründe fabrika köşelerinde bekçi köpeklerinin eşliğinde çalıştınız? Hanginiz sabah 4'te geldiğiniz odanızda 3 saat (şanslıysan 4) uyuyup derse gidip yıllarca bu tempoda yaşadınız? Hanginiz bir konuda yetersizse kendisine yeni kapılar açmak için riskler aldınız ve yaşınıza bakıp dalga geçen yakınlarınıza inat kendinizi geliştirme yoluna gittiniz? Çok çalıştığını iddia eden birisine şunu sorun, adil olmayan bu sistem içinde rakibiniz olan milyonlarca insandan daha fazla neyi yaptın?

Benimki çok istisnai bir başarı hikayesi değil, Doğu bölgesinde okuma yazma bilmeyen ve eğitime karşı bir ailede doğup Nobel kazanabilen insanlar var. Coğrafya bir yere kaderdir, o sınırı aşmak için sizin gibi olan on milyonlarca insandan daha fazlasını yapmış olmanız gerekiyor ki o sınırları aşabilesiniz. Başarı ile ilgili çok sevdiğim bir görsel var, onu bırakayım. Eğer çok üst mevkilerden bir torpiliniz yoksa işte bu imkansız gibi görünen ilk basamağa tırmanmaya cesaret edebilmiş kişiler isteklerine ulaşabiliyorlar.

Screenshot_40.png
 
Son düzenleme:
Sinirlerimi bozdu. Kendi parasını bile kendi kazanmıyor.
Bu, dünyanın göründüğü kadar güzel olmadığını ve hiçbir şeyde adalet olmadığının farkına varma videosu. Yeni öğrenmiş böyle şeyler olduğunu.
 
@Yararsız Üye
Bence sistemı kandirabilen, kendi işini kurabilen, hayatını kendi yetenekleri üzerine kurabilen kişi başarılıdır, bu kadar çok doktor ve mühendis var hiç düşündün mü bu adamlar önemli mi diye? Sıradan bir doktor ölse ailesi ve arkadaşları bir süre üzülür, o şahıs öldükten sonra onun yerine geçecek kişiyi bulmaları 1 hafta bile sürmez, hayat böyle bir şey işte, tam başardım derken fark ediyorsun ki aslında ben hiçbir seyim ve büyük bir sistemde sadece cilalı bir piyonum. Hayatın büyük bir kısmını genetikler ve şans belirliyor, fakirlik nesilden nesile aktarılabilen bir şey, çok çok nadir durumlarda insanlar bunu atlatabiliyor.
 
Kendisini izleyip duygulanıp, hızını alamayıp konu açan Burak kardeşimize hemen bir şeyler sarın bakalım oradan. Doğru yoldasın kardeşim, insanların iyi niyetini sömürerek çok iyi yere gelebilirsin. Devam.
 

Geri
Yukarı