Sizce eğitim sistemi nasıl?

O adamlar yere çöp atıyor diye benim eğitimim kötü olmak zorunda? Bu nasıl mantık kanka
Yurt dışında yaşa anlarsın kanka. Orta okulu İsviçre, Gampel'de okudum ben. Orada bu tipler %1 ise burada 90. Arzı, talep belirler. Bu ülkede eğitim sistemi sadece eleştiri konusudur. Kimse mantıklı sistemsel öneri vermez, sadece boş eleştirilir, taşın altına el sokulmaz. Özellikle okulda başarısız, ilgi ve alakası derslerde olmayan öğrenciler tarafından çok çok eleştirilir ancak o da dahil kimsenin şeyinde bile değildir.

Eğitim sistemimizin eksik kaldığını düşünüyorum. Dünyada eğitim alanında en başarılı ülkelerden biri olan Finlandiya'yı örnek almamız gerektiğine inanıyorum. Onların eğitim anlayışı ve yaklaşımı, bizim de sistemi daha iyi hale getirmemize yardımcı olabilir.
Bu klasik Z kuşağı önergesidir. Finlandiya'nın ülke olarak nüfusu 6 milyon bile yokken Türkiye'de ''SADECE ÖĞRENCİ SAYISI'' 20 milyondur. Yani senin referans alacağın ülke Finlandiya değil, Amerika, Çin, Rusya ve Almanya'dır.

Sistem mi var eğitim olsun? Sanayileşme %2,5 larda bu da demek oluyor ki mühendis, teknisyen, bilime yatırım yok olan da yabancı kaynaklı ve ithal. Her yıl milyonlarca mezun veren üniversiteler ne halta yaradı şimdi? İmamları ve hatipleri besliyoruz. Dinden devam biz kafa çok basmıyor zaten. İman et kurtul kardeşim.

Son düzenleme:
Yurt dışında yaşa anlarsın kanka. Ortaokulu İsviçre, Gampel'de okudum ben. Orada bu tipler %1 ise burada 90. arzı, talep belirler. Bu ülkede eğitim sistemi sadece eleştiri konusudur. Kimse mantıklı sistemsel öneri vermez, sadece boş eleştirilir, taşın altına el sokulmaz. Özellikle okulda başarısız, ilgi ve alakası derslerde olmayan öğrenciler tarafından çok çok eleştirilir ancak o da dahil kimsenin şeyinde bile değildir.

Vallahi çöp atmak yere tükürmek gibi şeyler topumda aileden başlar ve eğitim kurumları ile devam eder sonra zaten kişiye göre yapıp yapmaman gerektiğini bilirsin. Ayrıca dediğin gibi %90 tarzı kişiler burada diyorsun da oradaki devletin hakla ilişkisi ile buradaki bir mı ya da altyapıları falan aynı mı mesela dediğimiz gibi en bilindik şey çöpler her belli bir alanda insanların çöp atabilecekleri bir sistem yapsalar belki azalabilir örneğin ama sen ta kaç km öteye bir tanecik konteyner koyuyorsan ben yediğim içtiğim şeyi atmak için bu kadar zorluk çekiyorsam bir sıkıntı var demektir.

Vallahi çöp atmak yere tükürmek gibi şeyler topumda aileden başlar ve eğitim kurumları ile devam eder sonra zaten kişiye göre yapıp yapmaman gerektiğini bilirsin. Ayrıca dediğin gibi %90 tarzı kişiler burada diyorsun da oradaki devletin hakla ilişkisi ile buradaki bir mı ya da altyapıları falan aynı mı mesela dediğimiz gibi en bilindik şey çöpler her belli bir alanda insanların çöp atabilecekleri bir sistem yapsalar belki azalabilir örneğin ama sen ta kaç km öteye bir tanecik konteyner koyuyorsan ben yediğim içtiğim şeyi atmak için bu kadar zorluk çekiyorsam bir sıkıntı var demektir.
Sistem zaten kötü buna karşı çıkamaz kimse. Ancak belli ki gençliğin baharındasınız. Yaş ilerledikçe ''aman bu milletten hiçbir şey olmaz sal gitsin'' moduna girdiğinize şahit olacaksınız.. Umarım sizler bu ülkeyi değiştirirsiniz.

Sistem zaten kötü buna karşı çıkamaz kimse. Ancak belli ki gençliğin baharındasınız. Yaş ilerledikçe ''aman bu milletten hiçbir şey olmaz sal gitsin'' moduna girdiğinize şahit olacaksınız.. Umarım sizler bu ülkeyi değiştirirsiniz.
Bence çoğu kişi bu moda çoktan girmiştir. Seçimden sonra kimsede ümit falan kalmadı. Kimsenin yapıcı öneri diye birşey yapmaya isteği yok çünkü duvara konuşsan aynı şey. Hatta duvarın dile gelip birşeyleri düzeltme ihtimali bence daha fazla. Düzelten yok ki öneri versin insanlar.

Bence çoğu kişi bu moda çoktan girmiştir. Seçimden sonra kimsede ümit falan kalmadı. Kimsenin yapıcı öneri diye birşey yapmaya isteği yok çünkü duvara konuşsan aynı şey. Hatta duvarın dile gelip birşeyleri düzeltme ihtimali bence daha fazla. Düzelten yok ki öneri versin insanlar.
Yaşım biraz daha fazla, 2013'te umudu kestim ben... Özellikle o kara kış...

Sistem zaten kötü buna karşı çıkamaz kimse. Ancak belli ki gençliğin baharındasınız. Yaş ilerledikçe "aman bu milletten hiçbir şey olmaz sal gitsin" moduna girdiğinize şahit olacaksınız. Umarım sizler bu ülkeyi değiştirirsiniz.

Olmaz zaten, her gün internette milletimizin ne yaptığını görüyoruz. Yapabileceğimiz en iyi şey bu ülkeden kaçmak.

Bende bir kaç ay önce bu kafadaydım. Evdeki kitapları dışarı atıyordum genelde kitapları atmadan önce Türk bayrağı - İstiklal Marşı ve Gençliği hitabe - Atatürk resmini düzgün bir şekilde kesip kitabı çöpe atıyorum (ilk okuldaki hocamız sağlam vatan severdi). Atmadan gençliği hitabeyi okumuştum. Sanki her harf her kelime son 20-25 yıl için yazılmış gibi.

d49d78af16fc94c892d2018001fa7ddb.jpg

-- Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır.

Arkadaşlar bir kaç ip ucu vereyim eğer kendinize gelmek istiyorsanız kitaplar okuyun özellikle ekonomi ve finans kitapları. "Ekonomik Tetikçinin İtirafları" "İkna'nın psikolejisi" ben bu iki kitabı okudum ve gerçekten ufkum açıldı. Ekonomik Tetikçinin İtirafları zaten ayrı bir şey bir ülke nasıl batırılır ve nasıl yüceltilir gibi detayları var. Türkiye'de bu durumu nasıl uyguladılar okuyun.

Şartlar ne kadar kötü olursa olsun ama gerçekten imkansız değiller. önce mentaliteniz sonrasında işinizi geliştirin.

Son düzenleme:
Bende birkaç ay önce bu kafadaydım. Evdeki kitapları dışarı atıyordum genelde kitapları atmadan önce Türk bayrağı - İstiklâl Marşı ve Gençliği hitabe - Atatürk resmini düzgün bir şekilde kesip kitabı çöpe atıyorum (ilk okuldaki hocamız sağlam vatan severdi). Atmadan gençliği hitabeyi okumuştum. Sanki her harf her kelime son 20-25 yıl için yazılmış gibi.

Eki Görüntüle 2319125

Arkadaşlar birkaç ipucu vereyim eğer kendinize gelmek istiyorsanız kitaplar okuyun özellikle ekonomi ve finans kitapları. "Ekonomik Tetikçinin İtirafları" "İkna'nın psikolejisi" ben bu iki kitabı okudum ve gerçekten ufkum açıldı. Ekonomik Tetikçinin İtirafları zaten ayrı bir şey bir ülke nasıl batırılır ve nasıl yüceltilir gibi detayları var. Türkiye'de bu durumu nasıl uyguladılar okuyun.

Şartlar ne kadar kötü olursa olsun ama gerçekten imkansız değiller. Önce mentaliteniz sonrasında işinizi geliştirin.

Olay sadece ekonomide bitmiyor ki, Amerikalı'lar Çinliler robot yaparken bizim halk peygamberlerinin nasıl tuvalet yaptığını tartışıyorlar. Din yüzünden bu hale geldik.

Bende bir kaç ay önce bu kafadaydım. Evdeki kitapları dışarı atıyordum genelde kitapları atmadan önce Türk bayrağı - İstiklal Marşı ve Gençliği hitabe - Atatürk resmini düzgün bir şekilde kesip kitabı çöpe atıyorum (ilk okuldaki hocamız sağlam vatan severdi). Atmadan gençliği hitabeyi okumuştum. Sanki her harf her kelime son 20-25 yıl için yazılmış gibi.

Eki Görüntüle 2319125

Arkadaşlar bir kaç ip ucu vereyim eğer kendinize gelmek istiyorsanız kitaplar okuyun özellikle ekonomi ve finans kitapları. "Ekonomik Tetikçinin İtirafları" "İkna'nın psikolejisi" ben bu iki kitabı okudum ve gerçekten ufkum açıldı. Ekonomik Tetikçinin İtirafları zaten ayrı bir şey bir ülke nasıl batırılır ve nasıl yüceltilir gibi detayları var. Türkiye'de bu durumu nasıl uyguladılar okuyun.

Şartlar ne kadar kötü olursa olsun ama gerçekten imkansız değiller. önce mentaliteniz sonrasında işinizi geliştirin.
Ben de sana Aziz Nesin'in ''Ah biz eşekler'' ve ''Nah kalkınırız'' kitaplarını öneriyorum... Şaka değil, ikisini de okumanı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı