Sizce en iyi Linux dağıtımı nedir?

Sizce en iyi Linux dağıtımı nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    67
Arch Linux geçer yakında.

1701886171413.png

Son düzenleme:
Her ne kadar Arch'tan vazgeçemesem de yani gönlümde en iyi olarak kalacak olan dağıtım Arch Linux olsa da Gentoo kullandığım kısa süre içinde Gentoo'nun mükemmelliğini gördüm. Elbette basitlik seven biri için burada seçim Ubuntu gibi dağıtımlar olacaktır ancak ben oyumu Gentoo'ya veriyorum.
Gentoo'nun Arch'ın olayı nedir hocam?
Mesela Gentoo hangi yönden daha iyi.

Ne için ve hangi temelde kullanacağınıza göre deişir.
Fedora temelli dağıtım için başka birşeye gerek yok, direkt Fedora.
Arch temelli dağıtım için Arch'ı çok iyi biliyorsanız direkt Arch. Kurulumu daha kolay ama saf Arch gibi bir şey istiyosanız Endevaour OS. Arch'a yeni geldiyseniz Manjaro.
Ubuntu gibi birşey istiyorsanız Ubuntu'ya bulaşmayın. Sisteminiz iyi ise ve görselliğe çok önem veriyorsanız POP OS. Diğer tüm durumlarda Mint.
Debian tabanlı birşey arıyorsanız düz Debian da kullanabilirsiniz. Ama benim tavsiyem MX Linux. Özellikte dağıtıma özgü sunduğu araçlar oldukça kullanıcı dostu.
Bu yüzden Linux'a yeni gelenlere de 1. olarak MX Linux, 2. olarak Mint tavsiye ederim.

Ne için ve hangi temelde kullanacağınıza göre deişir.
Fedora temelli dağıtım için başka bir şeye gerek yok, direkt Fedora.
Arch temelli dağıtım için Arch'ı çok iyi biliyorsanız direkt Arch. Kurulumu daha kolay ama saf Arch gibi bir şey istiyosanız endevaour OS. Arch'a yeni geldiyseniz Manjaro.
Ubuntu gibi bir şey istiyorsanız Ubuntu'ya bulaşmayın. Sisteminiz iyi ise ve görselliğe çok önem veriyorsanız Pop!_OS. Diğer tüm durumlarda Mint.
Debian tabanlı bir şey arıyorsanız düz Debian da kullanabilirsiniz. Ama benim tavsiyem MX Linux. Özellikte dağıtıma özgü sunduğu araçlar oldukça kullanıcı dostu.
Bu yüzden Linux'a yeni gelenlere de 1. olarak MX Linux, 2. olarak Mint tavsiye ederim.

O değil de şimdi Ubuntu, Mint, MX, hepsi upstream e katkıda bulunsaydı, şu an Debian çok fena bir dağıtım olurdu.

Son düzenleme:
O değil de şimdi Ubuntu, Mint, MX, hepsi upstream e katkıda bulunsaydı, şu an Debian çok fena bir dağıtım olurdu.
Evet. Özellikle MX'in araçları muhteşem. Çoğu şeyi terminalden halletmeyi seven biriyim ama buna rağmen işimi epey kolaylaştırıyor. Diğer dağıtımlara da gelmesi lazım kesinlikle. Özellikle de Debian'ın kendisine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı