Sizce en iyi Linux dağıtımı nedir?

Sizce en iyi Linux dağıtımı nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    67
Saf Arch ile Linux Mint Xfce arasında kaldım.
Deneyimli ve Arch'ı bilen biriyseniz ve en son güncellemeleri geldiği an almak istiyorsanız ve ayrıca AUR kullanmak istiyorsanız Arch. Her güncellemeyi anında almasam da olur, daha stabil bir sistem istiyorum diyorsanız Mint XFCE.
Fakat yukarıda da dediğim gibi ben MX tavsiye ederim.

Deneyimli ve Arch'ı bilen biriyseniz ve en son güncellemeleri geldiği an almak istiyorsanız ve ayrıca AUR kullanmak istiyorsanız Arch. Her güncellemeyi anında almasam da olur, daha stabil bir sistem istiyorum diyorsanız Mint XFCE.
Fakat yukarıda da dediğim gibi ben MX tavsiye ederim.
Linux Mint kullanıyorum genelde ama farklı zamanlarda 2-3 kez denemek için MX kurmuştum. Oyunlarda kararsız FPS ve FPS düşmeleri yaşamıştım. MX oyun konusunda Linux Mint'e kıyasla iyi değil.

Linux Mint kullanıyorum genelde ama farklı zamanlarda 2-3 kez denemek için MX kurmuştum. Oyunlarda kararsız FPS ve FPS düşmeleri yaşamıştım. MX oyun konusunda Linux Mint'e kıyasla iyi değil.
Bilmiyorum. Yaşadığınız sorun sürücü kaynaklı olabilir. Yoksa tüm linux dağıtımları temelde aynı. Bir dağıtımda yapılabilen bir şey biraz araştırmayla başka bir dağıtımda da çok rahat yapılabilir.
Sadece paket yükleme şekilleri ve varsa dağıtımın kendine özgü sunduğu araçlar vs farkediyor.
Örnek: Fedora için dnf , Arch için pacman veya yay, Debian için apt kullanılıyor.
Ama bir dağıtımda yaptığınız bir şeyi çok rahat başka bir dağıtımda da yapabilirsiniz.
MX'i araçları kullanıcı dostu olduğu için önermiştim, yoksa tabi ki biraz bilen birisi için hangi dağıtımı kullandığınızın çok da bir önemi yok. Hangisini kullanmak daha rahat geliyorsa onu kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı